Heerlijke Indonesische sate ajam of babi. Als je aan de barbecue gaat en het weer is mooi zoals nu momenteel, tsja wie lust er dan geen lekker stokje saté? Hier heb je twee verschillende soorten, eentje met kip, eentje met varkensvlees, met een heerlijke marinade.
Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer
Alles voor de barbecue. Goed barbecuevlees, recepten met vis, maar ook vegetarisch en we hebben uiteraard ook aan de bijgerechten voor de barbecue gedacht.
- 1 pond kipfilet
- 1 pond hamlappen
- 2 teentjes knoflook
- 2 t Uienpoeder
- 1 ½ Ketoembar (korianderpoeder)
- 2 t Djinten (komijn)
- 1 ½ t Djahe (gemberpoeder)
- 1t Laos
- 1 ½ t Paprikapoeder (pikant)
- 2 t Kurkuma
- 1 t cayennepeper
- Zeezout
- Arachide olie (pindaolie)
- Limoensap (of sereh)
- 4 el Sojasaus
Voor heel pittig ½ el sambal oelek toevoegen.
Zet de specerijen klaar en meng ze goed. Marineer saté, snijd kipfilet/hamlappen in brokken van 2 cm. Leg in de marinade en laat het vlees één nacht in je koelkast overnachten. Rijg ze daarna aan spiesen/satéprikkers en grillen op de barbecue. Week houten satéprikkers voor in koud water zodat ze niet verbranden. Heel erg lekker met die houtskoolsmaak. Houd ze daarna warm. Het is wat voorbereiding, maar ook heel lekker. Serveer met lekkere verse satésaus.