Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Heerlijke lamsrack met een krokante kruidenkorst

0 1.011

We wilden iets proberen en wel om te proeven of we dit op één van de feestdagen op tafel kunnen zetten. Nou dat bleek dus te kunnen want we hebben gesmuld en heb ook nog een leuk bijgerecht gevonden. Past helemaal bij het seizoen, herfst, winter en kan prima op tafel met de feestdagen of gewoon om jezelf eens een keertje goed te verwennen. Zo lekker heb je, denk ik, nog nooit lamsrack gegeten. Probeer maar eens en hoor het dan heel graag.

Dit duurt ook geen uren, maar staat in nog geen 40 minuten dampend op de tafel.

Eet smakelijk.

Lamsrack met krokante kruidenkorst 

  • 1 mooie lamsrack
  • Franse mosterd
  • 1 eetlepel rozemarijn (fijn)
  • 1 eetlepel bieslook (fijn)
  • 1 eetlepel platte peterselie (fijn)
  • ½ eetlepel munt (fijn)
  • Olijfolie
  • Broodkruim
  • 1 citroen (sap en de schil)
  • Boter

Warm de oven voor op 180 graden. Neem de lamsrack, laat hem op kamertemperatuur komen en bekijk hem goed. Snij hem eventueel iets bij door teveel aan vet te verwijderen. Let ook goed op dat er geen vliesje meer op zit want dat is niet lekker. Zit er nog een vliesje op snij dit dan voorzichtig weg met een scherp mes. Doe er dan wat peper en zout op, doe wat boter in een pan en zet hem rondom heel even aan. Dat is beter voor de sappen in het vlees. Doe er dan aan de vleeskant wat mosterd op. Neem een bak, doe daar de gesnipperde kruiden, wat gesnipperde citroenschil in en genoeg broodkruim, olijfolie en citroensap. Roer dit grondig door elkaar zodat er een stevige massa ontstaat. Breng dit aan op de vleeskant.

Neem een bakplaat of braadslee, doe er bakpapier in, leg de lamsrack er op en zet hem in de voorverwarmde oven. Bak hem nu in 30 minuten medium rare. De kerntemperatuur in het vlees is dan minimaal 55 graden. Dit is echt vreselijk lekker en mals vlees. Smullen maar. Lekker met rode kool en ovenkrieltjes met gemengde paddenstoelen.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer