Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Herfstige wortelsoep; Potage Crécy

0 740

Potage Crécy is een hersftige wortelsoep uit Ile de France. Snel gemaakt en geschikt voor restverwerking in het kader van een No waste dag. Bij de lunch of als tussendoortje.  Een koel glas witte Mâcon erbij.

Potage Crécy; Herfstige wortelsoep

  • 500 gram winterwortel in grote stukken
  • 3  grote aardappels in blokjes
  • 1 l  runder- kippen- of  groentebouillon (eventueel van een blokje)
  • twee takken lavas
  • peterselie of kervel
  • zout peper
  • sjalot
  • 50 gram boter

Snijd de wortels in grote stukken. schil en snijd de aardappels in kleine blokjes, snipper de sjalot. Doe al deze ingredienten met de lavas, zout, peper en een beetje suiker in een pan met  gesmolten boter en laat 15 minuten smoren op laag vuur.

Voeg hierna de bouillon toe en laat nog eens 15 minuten sudderen. Pureer de soep met een staafmixer.  Voeg gehakte peterselie of kervel toe. Proef of er nog extra peper en zout nodig is. En eventueel nog een klontje boter.

Serveer de potage Crécy met stevige geroosterde boterhammen en zoute boter.

 

Printen

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer