• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten

Hummus; zo wordt hij romig en glad

door Redactie
in Recepten, Saus
0
4
Hummus; zo wordt hij romig en glad

Hummus; zo wordt hij romig en glad – Ik eet bijna dagelijks hummus, en natuurlijk maak ik deze het liefste zelf. Mijn zelfgemaakte hummus werd echter nooit zo mooi glad als die uit de supermarkt of in restaurants. Wérd, want na urenlang recepten doorspitten vond ik de truc: als je het schilletje van de kikkererwten verwijdert, krijg je een mooie gladde en smeuïge puree. Het is even een karweitje, maar je gerechtje wordt er echt veel beter van.

Er zijn talloze recepten voor hummus, eentje daarvan (met paprikapoeder en peterselie) vind je bijvoorbeeld hier. In plaats van kikkererwten kun je doperwten of tuinbonen, of een combinatie van verschillende erwten en bonen gebruiken. Mijn favoriete hummus maak je als volgt:

Hummus; zo wordt hij romig en glad

  • 265 gram kikkererwten (blik 400 gram), goed afgespoeld met water
  • 1/2 citroen, geperst
  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 3 eetlepels tahin (sesampasta)
  • 1/2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1/2 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • water
  • zout en peper

Verwijder het schilletje van de kikkererwten. Dit gaat heel gemakkelijk door een kikkererwt tussen duim en wijsvinger te nemen, en dan voorzichtig te knijpen. Het schilletje laat dan gemakkelijk los. Let op: het gaat heel makkelijk, maar het is toch wel even een klusje. Houdt daar rekening mee.

Doe de kikkererwten met de olijfolie, het citroensap, de tahin en de geperste knoflook in de keukenmachine. Laat de machine net zo lang draaien tot je een mooie, gladde pasta heb. Voeg vervolgens zoveel water toe als je nodig hebt om het zacht, romig en goed smeerbaar te maken. Roer er tenslotte de gemalen komijn en koriander door, en breng op smaak met zout en peper.

Garneer met…

Sprenkel er wat olijfolie over voordat je deze serveert, en bestrooi met chilipoeder, geroosterd paprikapoeder of wat extra gemalen komijn. In plaats van specerijen is gehakte verse koriander ook erg lekker, en als je van pittig houdt is een lepeltje harissa (Tunesische rode saus die lijkt op sambal) op de hummus heerlijk.

Tags: GrieksGroente - PeulvruchtenGroente - Peulvruchten - Kikkererwten
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Pindasoep
Maaltijdsoep

Pindasoep; Maak ‘m zo pittig als je wilt

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )
Stamppot

Blote billetjes in het gras ( Snijbonen en Witte bonen )

geroosterde kikkererwten
Hapjes

Geroosterde kikkererwten | 5 smaakvariaties

witte bonensoep of ribkessoep
Soep

Witte bonensoep ook wel Ribkes soep genoemd

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips
Ovenschotel

Ovenschotel van Chili con Pollo met tortillachips

Reacties 4

  1. Anne says:
    3 jaar geleden

    Net gemaakt én gegeten. Wat een goed recept. Door de velletjes te verwijderen idd een hele gladde hummus geworden. Smaakt veel beter dan die van de supermarkt. Heerlijk.

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      3 jaar geleden

      Leuk om te horen Anne. En met veel dingen die je zelf maakt geldt dat het lekkerder is dan de standaard producten in de supermarkt. ?

      Beantwoorden
  2. Lekker Tafelen Sanne Eva says:
    8 jaar geleden

    Ik gebruik hier kikkererwten uit blik omdat je dan op elk moment hummus kunt maken, maar je kunt ze natuurlijk altijd vervangen door geweekte kikkererwten.

    Beantwoorden
  3. christel driessen says:
    8 jaar geleden

    Als je zoveel hummus eet, waarom niet gemaakt van gedroogde kikkererwten. Weken en koken kost wel wat meer tijd, maar wel lekkerder en goedkoper.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen