Er is nu volop zomerfruit, maar de banaantjes zijn er ook nog hè! Die zijn er gewoon het hele jaar door. Geniet dan ook deze zomer van deze heerlijke, fruitige bananenmuffins.
- 275 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
- 70 gram kristalsuiker
- 2 theelepels bakpoeder
- zout
- 2 deciliter (karne)melk
- 100 gram gesmolten boter of margarine
- 2 eieren, losgeklopt
- 300 gram gepelde bananen, in stukjes
Meng in een kom het bakmeel met suiker, bakpoeder en zout. Maak in het midden van dit mengsel een holte en doe hierin de (karne)melk, boter en eieren. Meng alles goed. Roer de stukjes banaan erdoor en schep het mengsel in de ingevette holtes van een muffinvorm. De holtes moeten voor 2/3 deel gevuld zijn. Bak de muffins in circa 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van een op 200 graden voorverwarmde oven. Laat de muffins iets afkoelen, neem ze uit de vorm en laat ze op een rooster verder afkoelen.