Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Hollandse saus

0 19.482

  • 1/2 deciliter witte wijnazijn
  • 5 peperkorrels
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 laurierblad
  • 1 takje peterselie
  • 4 eierdooiers
  • 200 gram boter, op kamertemperatuur
  • zout en peper
  • citroensap

Breng een halve deciliter water met azijn, peperkorrels, ui, laurierblad en peterselie aan de kook en laat het geheel tot de helft inkoken. Zeef de vloeistof en laat deze enigszins afkoelen.

Klop de eierdooiers in een kom los en voeg al kloppend de vloeistof in gedeelten eraan toe.

Plaats de kom in een pan met water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat het eimengsel al kloppend binden.

Neem de kom uit de pan en klop langzaam de boter in kleine stukjes door de saus. Blijf kloppen tot deze glanzend is.

Serveer de saus direct.

Serveren bij

Hollandse saus smaakt prima bij gepocheerde vis of asperges.

Tips

Oorzaken van schiften kunnen zijn:

  • een te hoge temperatuur van het water
  • het te snel toevoegen van de boter

Neem zodra de saus dreigt te gaan schiften de kom uit de pan en klop een eetlepel koud water door de saus.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer