Zelf vetarme chips maken in de magnetron. Kan dat? Ja, zeker en het is bovendien helemaal niet moeilijk. Door met verschillende kruiden en specerijen te werken, creëer je steeds weer een nieuwe smaakvariatie.
Benodigdheden:
- een paar aardappelen
- scherp mes, rasp of mandoline
- schone theedoek
- bakpapier
- zout
- verschillende kruiden en specerijen, zoals: paprikapoeder, peper, bbq-kruiden, uienpoeder, hot curry, etc.
- of naturel met een lekker ‘home made’ dipje er bij
Met een rasp of scherp mes snijd je de goed schoongeboende aardappelen in flinterdunne plakjes. Dep de aardappelschijfjes voorzichtig droog met een schone theedoek. Leg een stuk bakpapier op de magnetronschaal en leg dan de aardappelschijfjes naast elkaar tot de schaal vol is (niet op elkaar stapelen!)
Kruiden over de schijfjes strooien. De schaal in de magnetron plaatsen en ca. 3 -5 min. op vol vermogen zetten. De tijd
is afhankelijk van de sterkte van de magnetron. Dus even uitproberen. De schijfjes zijn dan goudbruin en knapperig. Laten afkoelen. Het proces herhalen met resterende aardappelschijfjes.
Smikkel ze!
Ik denk dat mijn zoontje van twee het helemaal met je eens is! Hier ga ik punten mee scoren.
Haha, ik heb 3 van die kleintjes, en die vinden het prachtig om samen chips te maken. Papa maakt de lekkerste….
Ik heb het net geprobeerd en het werkt echt. Je moet wel je magnetron kennen voor de timing (en dat is bij mij dus niet het geval) 🙂
Oefening baart kunst denk ik, chips uit de magnetron is best een leuk thuismaak project, en daar moet je soms ff op oefenen.