Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Honing-Sesam kip

0

Heerlijke honing-sesam kip – Dit gerecht doet, qua smaak, sterk denken aan Ku Lo Yuk, een gerecht die u terug vind op de menukaart van ieder chinees restaurant, vooral in de Kantoneese keuken is dit een zeer geliefd gerecht. Het bestaat uit gepaneerde stukjes vlees die daarna gefrituurd worden. Een klassieke Ku Lo Yuk wordt gemaakt met varkensvlees, en word geserveerd in een zoet-zure saus vaak aangevuld met ananas, paprika en ui.

Voor dit recept gebruik ik kipfilet en in plaats van een zoet-zure saus maak ik een wat zoetere saus op basis van honing, juist door de zoete smaak is dit gerecht bij kinderen heel geliefd. Het fijne aan dit recept is dat u voor de benodigde ingrediënten niet persé naar een Aziatische supermarkt hoeft, veel van de ingrediënten zullen gewoon in uw keukenkastje staan te wachten om te worden gebruikt voor dit heerlijke recept.

Honing Sesam Kip

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet
  • 1 fles olie (om in te frituren)
  • 2 tenen fijngesneden knoflook
  • sesamzaadjes

Voor het beslag;

  • 1 eiwit
  • 125 gram bloem
  • 30 gram maïzena
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 50 ml koude spa rood
  • 1 eetlepel olie
  • snuf zout

Voor de saus;

  • 60 gram honing
  • 2 theelepels (appel)azijn
  • 1 eetlepel tomatenketchup
  • 2 theelepels (sesam) olie
  • 1 eetlepel maïzena
  • 100 ml water
  • snuf zout

Extra:

  • pan om in te frituren
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Bereiding;

Snijd de kipfilet in blokjes van allemaal ongeveer dezelfde grootte. Mix alle ingrediënten voor het beslag door elkaar totdat het een gladde massa is. Laat even rusten en meng er vervolgens de kipfiletblokjes door. Zet deze schaal aan de kant en ga verder in een andere schaal met de saus. Mix voor de saus alle benodigde ingrediënten goed door elkaar en zet ook deze schaal even apart.

Neem een pan waarin u kunt frituren en vul deze met de olie. Verwarm de olie op hoog vuur. Zodra de olie goed heet is legt u, voorzichtig, één voor één de kipstukje in de hete olie.

Roer er zachtjes met een schuimspaan doorheen om te voorkomen dat de kipstukjes aan elkaar gaan plakken. Frituur de kipstukjes tot ze mooi bruin kleuren (ongeveer 3 minuten) en schep ze, met een schuimspaan, uit de olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

Schep 2 eetlepels van de olie over in een hapjespan, doe de knoflook hierbij en laat licht meefruiten tot deze goed begint te geuren, laat hem echter niet bruin worden dat maakt de knoflook bitter. Voeg hierbij de saus en laat op laag vuur even indikken. Schep de stukjes kipfilet erbij en laat op temperatuur komen. Schep in een schaal en decoreer met de sesamzaadjes.

Lekker met rijst en komkommer.

 

Printen

Misschien ben je ook geïnteresseerd in


Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.