Asperges met kip in champignonsaus – All you can eat, dat is het gevoel bij dit gerecht.
Echt lekker tafelen
Aan tafel! Je roept het, maar de kinderen hebben niet zo’n haast. Ze kijken eerst nog even hun TikTok filmpje af en komen dan schoorvoetend richting de tafel lopen. Jij suist met een hete pan voorbij en roept… “Pas op. Heet!” Ken je dat tafelmomentje? Wij kennen dat niet! Jij straks ook niet meer! Maak asperges met kip in champignonsaus en serveer dat met tagliatelle. De kinderen slaan de TikTok filmpjes over en komen helpen in de keuken. Op het moment dat jij dit gerecht serveert zitten ze keurig aan tafel te wachten tot je het eten eindelijk serveert. Dat (we leggen daar graag de nadruk op) is écht Lekker Tafelen.
Hollandse asperges met kip in champignonsaus
Het witte goud uit Limburg. Toch? Nou niet meer, hoor! Asperges komen tegenwoordig uit het hele land. Je kunt daar heel vorstelijk over doen, maar het is gewoon een groente. Een lekkere groente wel te verstaan. Het leuke aan Hollandse asperges is dat ze niet jaarrond verkrijgbaar zijn. Seizoenen zijn er om van te houden en om naar uit te kijken. Echt iedereen die door een stad slentert en de eerste asperges bij een groenteman ziet liggen krijgt daarvan een glimlach op zijn gezicht. Dat zijn seizoenen. Met dit feit in gedachten wordt asperges met kip in champignonsaus een extra feestelijk gerecht om op tafel te zetten.
Ordinaire kipfilet of…
Een kilo voor 5 euro. Zo, dat heb je weer even snel verdiend. Met een beetje geluk krijg je er ook nog spaarzegeltjes bij. Je begrijpt, zo moet het dus niet! Want vanavond na het eten zet je de televisie aan en zie je bij bijvoorbeeld ‘Keuringsdienst van Waarde’ dat zo’n kippetje geen dier maar een massaproduct is. Denk dus even na voor je die kipfilet koopt. Laat je adviseren door een slager of poelier en koop iets echts. Je betaalt een paar centen meer voor dat pure stukje kipfilet, maar dan eet je ook wel veel lekkerder. Een goed hoofdgerecht met kipfilet begint echt bij de inkoop, vooral bij de inkoop van die kipfilet.
Pasta en saus
Asperges met kip in champignonsaus serveer je met tagliatelle. Weet je dat er ook in tagliatelle enorme verschillen zijn? Vooral als je die bij asperges serveert, neem je een tagliatelle waar extra ei in verwerkt is. Daar moet je wat langer naar zoeken, maar dat scheelt weer een hele serie TikTok filmpjes. De kinderen zoeken graag mee! Serveer het vervolgens met een homemade champignonsaus. Niet poeder uit een zakje waar je wat water bij giet. Nee, verse champignons (de kinderen snijden ze wel) verdwijnen in een saus waar je zelf heel veel smaak aan mee kunt geven. O, en mensen, zout is niet de enige smaakmaker, hè.
Asperges; recepten & tips met Hollandse asperges
Bij het voorjaar horen Hollandse asperges. Tenminste, dat vinden we. Maar eet je ze ook? Na het lezen van deze tips en recepten zeker wel.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Eieren in mosterdsaus
Ga lekker verse eieren halen bij de boer. Ze zijn de basis voor dit makkelijke recept. Eieren in mosterdsaus. Vers, simpel en erg lekker.
Schaaldieren
Samen met schelpdieren zijn schaaldieren de lekkerste delicatessen uit de oceaan. Lees hier alles over schaaldieren en hoe je ze klaarmaakt.
Asperges met kip in champignonsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- asperges, zoveel als je lust
- 4 kipfilets
- 300 ml volle room
- 30 gram roomboter
- zout en peper
- 1 eetlepel citroenrasp
- 50 gram vers geraspte Parmezaanse kaas
- 250 gram champignons in vieren gesneden
- fijn gesneden peterselie, ter garnering
- citroen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je asperges met kip in champignonsaus:
Verwarm de oven voor op 180° C.
Laat in een goed verhitte grillpan de met zout en peper gekruide kipfilets langs beide zijden even grillen. Leg ze in een vuurvaste schotel en laat ze verder garen in de oven.
Zet ondertussen twee pannen op met kokend gezouten water. Dompel in de ene de geschilde asperges gedurende een 15 minuten. Neem ze eruit en laat uitlekken op een handdoek. In de andere kook je de tagliatelle volgens aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.
Smelt de roomboter in een steelpan en meng er de room door. Laat inkoken en doe er het citroensap en de citroenrasp bij.
Kook de champignons in kokend water met wat citroensap in om de kleur te behouden. Giet af.
Doe vijf eetlepels van de ingekookte room bij de tagliatelle en meng de Parmezaanse kaas erdoor.
Doe de champignons bij de rest van de room en meng er wat gehakte peterselie door.
Serveer de tagliatelle op een voorverwarmd bord. Leg de asperges erop en de in plakken versneden gegrilde kipfilet. Werk af met de champignonsaus, peterselie en een partje citroen.
Tafel lekker !!
Klinkt lekker maar is 2 minuten asperges koken niet heel erg kort of zie ik iets over het hoofd?
Oeps, sorry daar is inderdaad een foutje ingeslopen. Dank voor het melden! We hebben het in het recept aangepast.
2 Minuten koken kan best. Asperges daarna in kookvocht +/- 6 minuten van vuur af laten staan. Resultaat perfect!
Zeker Erwin, alhoewel we hier altijd tien minuten totaal pakken. Maar het principe geldt bij veel andere ingrediënten ook. Vuur uit en even laten staan, het is alleen wat lastiger op recept te zetten.
lekker