Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen – De Aziatische keuken is een kleurrijke keuken met vaak spannende smaken en mooie combinaties, en toch vaak zo puur en simpel. Eén van mijn favorieten is deze noedelsalade. Het is inderdaad een gerechtje dat zo op tafel staat, en mag wat ons betreft ook als vier uurtje op tafel. Gewoon even tussendoor. Serveer als lunch of serveer als voorgerecht, maar geniet vooral van het samenstellen van deze salade. Vol bewondering genieten we altijd van het spel van kleuren en smaken dat deze noedelsalade zijn charme geeft.
Je kent ook vast wel die zakjes noedels die overal verkrijgbaar zijn voor nog geen 50 cent. Zij lijken het ideale en snelle tussendoortje. Het tussendoortje dat we hier met je delen heeft niets te maken met snel. Deze noedelsalade is vooral lekker. Hiervan gaan de gezichten om je heen glunderen als je het serveert.
Het leuke aan deze Aziatische noedelsalade is dat we hem serveren met Hollandse garnalen. Wij geloven in het zoveel mogelijk werken met lokale producten. Niet alleen vanwege de duurzaamheid. Werken met lokale producten is ook je trots. Deze Hollandse garnalen worden overal ter wereld gewaardeerd, laten wij dat dan vooral zelf ook doen.
Recepten met Hollandse garnalen
Kleine garnaaltjes met een heerlijke, romige, zoete smaak. Lekker Tafelen heeft de lekkerste recepten met Hollandse garnalen verzameld!
Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels rijstazijn
- 1 grote teen knoflook, geraspt
- 2 eetlepels honing
- 1 kleine chilipeper in ragfijne reepjes
- 1/2 eetlepel sesamolie
- 1 handje verse koriander
- rasp van 1 limoen
- 1/2 theelepel vers geraspte gember
- 1 1/2 theelepel sesamzaadjes
- 250 gram garnalen
- 120 gram soba noedels *
- 3 bosuitjes, in fijne ringen
- een paar blaadjes verse munt
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de Aziatische noedelsalade:
Meng sojasaus, rijstazijn, knoflook, honing, chilipeper, sesamolie, koriander, limoenrasp, gember en sesamzaadjes tot een dressing. Laat even op kamertemperatuur staan zodat de smaken onderling goed kunnen matchen.
Verdeel de marinade over twee schalen. Doe in de eerste schaal de garnalen in de marinade en laat staan.
Kook de soba noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, en laat goed uitlekken. Meng dan de noedels in de tweede schaal met de marinade. Schep er de bosui ringetjes door.
Verdeel de gemarineerde garnalen over de noedels en garneer de Aziatische noedelsalade met gescheurde blaadjes verse munt.
Tafel Lekker !!
*) Soba noedels zijn noedels, gemaakt van boekweitmeel. Ze zijn glutenvrij en rijk aan eiwitten waardoor ze ook door vegetariërs en veganisten veel gebruikt worden. Bovendien wordt de stevige structuur geprezen als mogelijke vervanger van eieren. Ze zijn verkrijgbaar bij de Toko. Heb je niet de beschikking over soba noedels, gebruik dan gerust een andere soort noedels.
Tip: Deze Aziatische Noedelsalade met Hollandse garnalen kun je ook prima maken met rijst / mihoen of eiermie