Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen. De Aziatische keuken is een kleurrijke keuken, vaak spannende smaken, mooie combinaties, en toch vaak zo puur en simpel. Eén van mijn favorieten is deze noedelsalade.

0 1.025

Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen – De Aziatische keuken is een kleurrijke keuken, vaak spannende smaken, mooie combinaties, en toch vaak zo puur en simpel. Eén van mijn favorieten is deze noedelsalade. Het is inderdaad een gerechtje dat zo op tafel staat, en mag wat mij betreft ook als vier uurtje op tafel. Gewoon even tussendoor. Serveer als lunch of serveer als voorgerecht, maar geniet vooral van het samenstellen van deze salade. Vol bewondering geniet ik altijd van het spel van kleuren en smaken dat deze noedelsalade z’n charme geeft.


Aziatische noedelsalade met Hollandse garnalen

IMG_6024Aan de slag

  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels rijstazijn
  • 1 grote teen knoflook, geraspt
  • 2 eetlepels honing
  • 1 kleine chilipeper in ragfijne reepjes
  • 1/2 eetlepel sesamolie
  • 1 handje verse koriander
  • rasp van 1 limoen
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 1 1/2 theelepel sesamzaadjes
  • 250 gram garnalen
  • 120 gram soba noedels *
  • 3 bosuitjes, in fijne ringen
  • een paar blaadjes verse munt

IMG_6037Meng sojasaus, rijstazijn, knoflook, honing, chili peper, sesamolie, koriander, limoenrasp, gember en sesamzaadjes tot een dressing. Laat even op kamertemperatuur staan zodat de smaken onderling goed kunnen matchen.

Verdeel de marinade over twee schalen. Doe in de eerste schaal de garnalen in de marinade en laat staan.

Kook de soba noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af, en laat goed uitlekken. Meng dan de noedels in de tweede schaal met de marinade. Schep er de bosui ringetjes door.

Verdeel de gemarineerde garnalen over de noedels en garneer met wat gescheurde blaadjes verse munt

Tafel Lekker!

*) Soba noedels zijn noedels, gemaakt van boekweitmeel. Ze zijn glutenvrij en rijk aan eiwitten waardoor ze ook door vegetariërs en veganisten veel gebruikt worden. Bovendien wordt de stevige structuur geprezen als mogelijke vervanger van eieren. Ze zijn verkrijgbaar bij de Toko. Heb je niet de beschikking over soba noedels, gebruik dan gerust een andere soort noedels.

Tip: Deze Aziatische Noedelsalade met Hollandse garnalen kun je ook prima maken met rijst / mihoen of eiermie

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer