• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
vrijdag, augustus 19, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

door Redactie
in Hoofdgerecht
0
2
Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten – Spruitjes, niet echt iets wat kinderen lusten. Maar met de toevoeging van balsamicoazijn met zijn nootachtige ietwat zoete kruidige smaak wordt dit echt een toppertje.

Een goede balsamicoazijn is tussen 3 en 12 jaar oud. Maar zoals bij wijn is het ook, hoe ouder hoe beter en natuurlijk (helaas) ook duurder. Voeg bij dit gerecht de balsamico op het laatst toe want als je hem tijdens het koken toevoegt, verliest hij vlug zijn smaak.

Deze spruitjes met de lekkere smeuïge puree en de gebakken spekreepjes zullen hier zeker nog gemaakt worden. Bij jullie ook? Laat het ons dan zeker weten!

Spruitjes recepten

Spruitjes recepten; Zet het seizoen op tafel

Ontdek de lekkerste spruitjes recepten met verse Hollandse spruiten. Van ovenschotel tot bijgerecht, je vindt ze op Lekker Tafelen.

Balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 600 g zacht gekookte aardappelen
  • 50 g pijnboompitten
  • 100 g fetakaas in blokjes
  • klontje roomboter
  • scheutje melk
  • peper en zout
  • enkele takjes rucola
  • 400 g gerookte spek reepjes
  • 600 g spruiten
  • zout, peper en nootmuskaat
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • rasp van een halve citroen
  • 2 el balsamicoazijn

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je balsamico spruitjes met gebakken spekreepjes en een puree met feta en pijnboompitten:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook de gehalveerde spruitjes gedurende vijf minuten in kokend gezouten water. Giet af en doe ze in ijskoud water om het kookproces te stoppen.
Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en de citroenrasp in een ovenschaal. Doe hier de gekookte spruitjes bij. Kruid af met peper en zout. Zet in een voorverwarmde oven van 180 graden C gedurende een 20 minuten. Neem uit de oven en sprenkel er de balsamicoazijn over.

Stamp terwijl de spruitjes in de oven staan, de aardappelen met de melk, de boter en kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Rooster de pijnboompitten kort in een pan met antiaanbaklaag en snij de fetakaas in blokjes. Doe de pijnboompitten en de feta blokjes bij de puree.
Bak de spekreepjes in de pan en laat uitlekken op een velletje keukenpapier.
Serveer de puree in een ringvorm en leg hier de spekjes en de spruitjes omheen. Leg een toefje rucola op de puree.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaasKaas - FetaPuree
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Tartiflette
Ovenschotel

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gebakken tong met kruidensaus
Visgerechten

Gebakken tong met kruidensaus

broccoli-brie quiche
Quiche

Broccoli-brie quiche; Lekker vegetarisch

Ovenschotel met rundergehakt
Ovenschotel

Ovenschotel met rundergehakt; een stevige maaltijd!

pilav van pasta
Pastagerechten

Pilav van pasta (‘vogeltongetjes’) met kip en veel groenten

frittata
Hoofdgerecht

Frittata; Omdat je niks weg wil gooien

spaghetti met bloemkool
Pastagerechten

Spaghetti met bloemkool

Reacties 2

  1. Cecile says:
    2 jaar geleden

    Dit smaakte ons goed. Ga het zeker nog eens maken ook omdat ik de balsamico vergeten was. Dan zal het nog lekkerder zijn!
    Lieve groet Cecile

    Beantwoorden
    • Redactie says:
      2 jaar geleden

      Leuk Cecile, de spruitjes met spek zijn sowieso al een heerlijke combi.

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Een lekker en makkelijke recept voor eiercurry met paksoi. Met rijst erbij heb je een complete maaltijd voor doordeweeks of in het weekend.

Check het recept of lees de info
Garnalen

Garnalen; de lekkerste tips & recepten

aardbei milkshake

Milkshake zelf maken in vier varianten

Kip

Kip; laat je uitdagen met deze heerlijke recepten

Recept in de picture

Eenvoudige Griekse salade
Salade

Eenvoudige Griekse salade; De smaak van de zon

Deze veelzijdige Griekse salade zet de smaak van de zon op tafel. Een eenvoudige Griekse salade kan dan ook echt een topper op tafel zijn.

Check het recept of lees de info
Tartiflette

Tartiflette; Aardappelen en kaas uit de oven

ananas souffle

Ananas soufflé met verse ananas

Handige kooktips

Tête de Moine
Kookschool

Tête de Moine; monnikshoofd met krullen

Tête de Moine, kaas met krullen! Een bijzondere Zwitserse kaas, met een heerlijke smaak, die wordt geschaafd in prachtige krullen!

Check het recept of lees de info
Saus voor over de bloemkool

Saus voor over de bloemkool; Welke kies jij?

Tong bakken doe je zo

Tong bakken doe je zo

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor Janssen op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Cor op Patat bakken; De beste frieten maak je zelf
  • Redactie op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Connie Derks op Limburgs zoervleisj of zuurvlees; Streekgerecht uit Limburg
  • Pieter Knap op Tongrolletjes in kruidige kokossaus
  • Redactie op Aardappel-bloemkoolgratin, eenvoudig en lekker

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen