Bami met kip en paksoi – bami rijkelijk gevuld met kip en lekker veel knapperige groente.
Kippendijen
Vaak wordt er kipfilet gebruikt in wokgerechten. Kipfilet is al snel vrij droog als je hem ook maar iets te lang laat bakken. Wil je kip gebruiken bij de bami? Kies eens voor kippendijen, deze zijn lekkerder en voller van smaak en veel minder snel droog. Dat maakt de kippendijen tot een ideale keuze voor een wokgerecht.
Paksoi
Paksoi die gekke langwerpige kool met losse bladeren en een dikke nerf, je ziet het vaak liggen, maar je weet misschien niet zo goed wat je er mee moet doen. Paksoi is heerlijk om in wokschotels te verwerken. Het witte gedeelte is lekker knapperig en het groene gedeelte is het lekkerste als je dit op het laatste moment toevoegt. Het hoeft, maar heel even in de pan en is daarom zo ideaal voor wokschotels.
Geen roerbakgroenten uit een zakje!
Je kent ze wel de zakjes met wokgroenten of roerbakgroenten uit de supermarkt. Het vreemde aan deze samengestelde groenten is dat alle groenten door elkaar in het zakje zitten terwijl de wortel of de boontjes toch echt wel langer nodig hebben om gaar te worden dan bijvoorbeeld de paksoi of de ui. Of de wortel is niet gaar of de ui is een verlept prutje geworden. En om nu alles weer uit te sorteren? Daarom kun je beter de groenten even zelf snijden. Je kunt dan gebruiken wat je wilt gebruiken en ze op volgorde van garingstijd in de pan doen.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Bami met kip en paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kippendijen
- 2 teentjes knoflook
- 1-2 cm verse gember
- 1 theelepel sambal
- 1 paksoi
- 1 ui
- 1 rode paprika
- 1 winterwortel
- 150 gram champignons
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel vissaus
- 3 eetlepels water
- 1 theelepel maïzena
- 250 gram dikke mie
- zout
- 75 gram cashewnoten
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je bami met kip en paksoi:
Snij het kippenvlees in kleine stukjes en doe deze in een kom. Pers de knoflook boven het vlees. Schil de gember en rasp deze boven het vlees. Doe er een theelepel sambal bij en roer goed door. Laat dit intrekken terwijl je de groente snijdt.
Was en snij de groente allemaal vooraf, maar hou ze wel apart zodat de groente die het langste nodig hebben het eerste in de pan kunnen. Schil de wortel en snij er dunne plakjes of reepjes van. Snij de champignons doormidden, de paprika in grove stukken en de ui in halve ringen. Was de paksoi en snij in repen. Hou het groene gedeelte apart deze wordt als laatste toegevoegd.
Zet een royale pan water op voor de mie, en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm een wok of grote koekenpan goed heet voor en doe er wat olie in. Wok eerst de kipstukjes kort zodat deze mooi rondom gebakken zijn en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Wok nu eerst de ui en de wortel kort, voeg dan de champignons en de paprika toe. Bak kort door en voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe. Doe er de kipstukjes weer bij en voeg er de vissaus en de ketjap aan toe. Doe er nu pas het groene gedeelte van de paksoi bij. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat ketjap, sambal en vissaus.
Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de wok schotel en warm alles nog even goed door. Hierdoor blijven de smaken mooi om de groente zitten en krijgt alles een mooie glans. Giet de mie af en meng deze door de wokschotel, breek de cashewnoten en strooi deze erover. Serveer de bami met kip en paksoi direct.
Tafel lekker !!
Vanavond de bami met kip en paksoi gemaakt. Werkelijk heerlijk! Komt ook op de lijst voor etentjes.!!
Leuk dat je het ook voor je gasten gaat koken Jolly!