• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, augustus 8, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Bami met kip en paksoi

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
2
Bami met kip en paksoi

Bami met kip en paksoi – bami rijkelijk gevuld met kip en lekker veel knapperige groente.

Kippendijen

Vaak wordt er kipfilet gebruikt in wokgerechten. Kipfilet is al snel vrij droog als je hem ook maar iets te lang laat bakken. Wil je kip gebruiken bij de bami? Kies eens voor kippendijen, deze zijn lekkerder en voller van smaak en veel minder snel droog. Dat maakt de kippendijen tot een ideale keuze voor een wokgerecht.

Paksoi

Paksoi die gekke langwerpige kool met losse bladeren en een dikke nerf, je ziet het vaak liggen, maar je weet misschien niet zo goed wat je er mee moet doen. Paksoi is heerlijk om in wokschotels te verwerken. Het witte gedeelte is lekker knapperig en het groene gedeelte is het lekkerste als je dit op het laatste moment toevoegt. Het hoeft, maar heel even in de pan en is daarom zo ideaal voor wokschotels.

Geen roerbakgroenten uit een zakje!

Je kent ze wel de zakjes met wokgroenten of roerbakgroenten uit de supermarkt. Het vreemde aan deze samengestelde groenten is dat alle groenten door elkaar in het zakje zitten terwijl de wortel of de boontjes toch echt wel langer nodig hebben om gaar te worden dan bijvoorbeeld de paksoi of de ui. Of de wortel is niet gaar of de ui is een verlept prutje geworden. En om nu alles weer uit te sorteren? Daarom kun je beter de groenten even zelf snijden. Je kunt dan gebruiken wat je wilt gebruiken en ze op volgorde van garingstijd in de pan doen.

Kippendijen

Kippendijen; een veelzijdig stukje kip

Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?

Bami met kip en paksoi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1-2 cm verse gember
  • 1 theelepel sambal
  • 1 paksoi
  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 winterwortel
  • 150 gram champignons
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel vissaus
  • 3 eetlepels water
  • 1 theelepel maïzena
  • 250 gram dikke mie
  • zout
  • 75 gram cashewnoten
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je bami met kip en paksoi:

Snij het kippenvlees in kleine stukjes en doe deze in een kom. Pers de knoflook boven het vlees. Schil de gember en rasp deze boven het vlees. Doe er een theelepel sambal bij en roer goed door. Laat dit intrekken terwijl je de groente snijdt.

Was en snij de groente allemaal vooraf, maar hou ze wel apart zodat de groente die het langste nodig hebben het eerste in de pan kunnen. Schil de wortel en snij er dunne plakjes of reepjes van. Snij de champignons doormidden, de paprika in grove stukken en de ui in halve ringen. Was de paksoi en snij in repen. Hou het groene gedeelte apart deze wordt als laatste toegevoegd.

Zet een royale pan water op voor de mie, en kook deze volgens de gebruiksaanwijzing.

Verwarm een wok of grote koekenpan goed heet voor en doe er wat olie in. Wok eerst de kipstukjes kort zodat deze mooi rondom gebakken zijn en net gaar zijn. Haal ze uit de pan en leg ze op een bord. Wok nu eerst de ui en de wortel kort, voeg dan de champignons en de paprika toe. Bak kort door en voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe. Doe er de kipstukjes weer bij en voeg er de vissaus en de ketjap aan toe. Doe er nu pas het groene gedeelte van de paksoi bij. Proef en breng eventueel op smaak met nog wat ketjap, sambal en vissaus.

Meng de maïzena met het water en voeg dit toe aan de wok schotel en warm alles nog even goed door. Hierdoor blijven de smaken mooi om de groente zitten en krijgt alles een mooie glans. Giet de mie af en meng deze door de wokschotel, breek de cashewnoten en strooi deze erover. Serveer de bami met kip en paksoi direct.

Tafel lekker !!

Tags: BladgroentenGroente - Bladgroenten - PaksoiOosterse keuken
DeelPin245Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas
Rijstgerechten

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

rucola stamppot
Stamppot

Zomerse rucola stamppot; want we eten niet alleen maar sla

Pakketjes kipfilet gevuld met Brie
Vleesgerechten

Pakketjes kipfilet gevuld met brie

Kip in het pannetje
Vleesgerechten

Kip in het pannetje; de klassieker!

Macaronisalade Kip honing mosterdsaus
Pastagerechten

Macaronisalade met kip & honing-mosterdsaus

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti
Pastagerechten

Garnalen in romige tomatensaus met spaghetti

gegrilde ribeye
Vleesgerechten

Gegrilde ribeye in een whiskey-marinade

spies van biefstuk
Vleesgerechten

Spies van biefstuk

Reacties 2

  1. Jolly says:
    7 maanden geleden

    Vanavond de bami met kip en paksoi gemaakt. Werkelijk heerlijk! Komt ook op de lijst voor etentjes.!!

    Beantwoorden
    • Connie says:
      7 maanden geleden

      Leuk dat je het ook voor je gasten gaat koken Jolly!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

kaasplankjes
Specials

Kaasplankjes; meerdere combinaties om zelf te proeven

Verschillende kaasplankjes als dessert of voor bij de borrel. Opbouw, verrijken en presenteren, het komt allemaal voorbij in dit artikel.

Check het recept of lees de info
Rondvis

Rondvis; dit zijn de meest voorkomende soorten + recepten

Eiervinaigrette

Eiervinaigrette; frisse dressing die bij veel past

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Vruchtenyoghurt; maar dan wel met echt fruit

Recept in de picture

bloemkool broccoli salade
Bijgerecht

Bloemkool broccoli salade

Verrukkelijke nazomer salade. Breng variatie in je salades en maak deze stoere bloemkool broccoli salade met kaas en een vleugje knoflook.

Check het recept of lees de info
Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Risotto met venkel, citroen en geitenkaas

Mango chutney zelf maken

Mango chutney zelf maken

Handige kooktips

Emmentaler
Kookschool

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas

Emmentaler; de beroemde Zwitserse gatenkaas. Deze kaas is onmisbaar in de Zwitserse kaasfondue en op een Zwitsers kaasplankje!

Check het recept of lees de info
Appenzeller

Appenzeller; een bijzondere Zwitserse kaas

Toppings voor ovenschotels

Toppings voor ovenschotels; Dit zijn de lekkerste varianten

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Joris op Koude Italiaanse tomaten-pesto soep
  • Redactie op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Eline op Platte kaastaart; onze Belgische kwarktaart
  • Redactie op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • jaap op Spaanse tortilla met chorizo en serranoham
  • Connie Derks op Peren-amandelcake met kardemom
  • Marie Curie op Peren-amandelcake met kardemom

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen