Bloemkool curry met cashewnoten – Bloemkool hoort nog altijd tot één van de meest verkochte groentesoorten. Je moeder maakte bloemkool met een papje, maar dat vinden we tegenwoordig oubollig. De traditionele bloemkool met een papje is inmiddels veranderd in een moderne bloemkool curry. Deze moderne variant is net zo eenvoudig te maken als de versie van je moeder maar past beter bij de hedendaagse begrippen van Lekker Tafelen.
Je hoeft geen topkok te zijn om dit prachtige, verse en kleurrijke (bij)gerecht te kunnen serveren. Maak een royale portie en serveer dit gerust als vegetarisch hoofdgerecht. Serveer dan met rijst of met (naan)brood.
Je kunt de bloemkool curry nog een extra Indiase ’touch’ meegeven door kokosmelk te gebruiken in plaats van slagroom. Geef extra kruidigheid door er gemberpoeder aan toe te voegen. Variatiemogelijkheden genoeg!
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Bloemkool curry met cashewnoten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 grote bloemkool in roosjes
- 1 bosje lente-uitjes in ringen
- 2 eetlepels cashewnoten
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels kerrie
- 150 milliliter slagroom (of kokosroom)
- 0,75 groentebouillonblokje
- 150 gram doperwten
- 1 eetlepel maizena
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de bloemkool curry:
Rooster de cashewnoten in een diepe, droge koekenpan goudbruin en neem de cashewnoten uit de pan. Verhit de olie in dezelfde pan. Fruit de lente-uitjes kort aan, strooi de kerrie erover en laat het geheel kort aanbakken. Roer 375 milliliter water, de room en het bouillonblokje er door en breng het geheel aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze met het deksel op de pan 8-10 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe en laat het geheel ca. 2 minuten verder garen. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water, roer dit door het gerecht en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en strooi de cashewnoten over de bloemkool curry.
Serveer de bloemkool curry gerust met een flinke schnitzel en/of vegetarisch met rijst of (naan)brood.
Tafel lekker !!
!euk on te lezen ,zal het zeker proberen
Leuk Truida, laat je ons weten of het lekker was?