- Lekker Tafelen - https://lekkertafelen.nl -

Bloemkool curry met cashewnoten

Bloemkool curry met cashewnoten – Bloemkool behoort nog altijd tot één van de meest verkochte groentesoorten. Je moeder maakte bloemkool met een papje[1] maar dat vinden we tegenwoordig oubollig. De traditionele bloemkool met een papje is inmiddels verandert in een moderne bloemkool curry. Deze moderne variant is net zo eenvoudig te maken als de versie van je moeder maar past beter bij de hedendaagse begrippen van Lekker Tafelen.

Je hoeft geen topkok te zijn om dit prachtige, verse en kleurrijke (bij)gerecht te kunnen serveren. Maak een royale portie en serveer dit gerust als vegetarisch[2] hoofdgerecht. Serveer dan met rijst of met (naan)brood.

Je kunt de bloemkool curry nog een extra Indiase ‘touch’ meegeven door kokosmelk te gebruiken in plaats van slagroom. Geef  extra kruidigheid door er gemberpoeder aan toe te voegen. Variatiemogelijkheden genoeg!

Bloemkool curry met cashewnoten

Bijgerecht[3] voor 4 personen of

Hoofdgerecht[4] voor 2 à 3 personen

Zo maak je de bloemkool curry:

Rooster de cashewnoten in een diepe, droge koekenpan goudbruin en neem de cashewnoten uit de pan. Verhit de olie in dezelfde pan. Fruit de lente-uitjes kort aan, strooi de kerrie erover en laat het geheel kort aanbakken. Roer 375 milliliter water, de room en het bouillonblokje er door en breng het geheel aan de kook. Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat ze met het deksel op de pan 8-10 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe en laat het geheel ca. 2 minuten verder garen. Roer de maizena glad met 2 eetlepels water, roer dit door het gerecht en breng nogmaals kort aan de kook. Breng op smaak met zout en peper en strooi de cashewnoten over de bloemkool curry.

Serveer de bloemkool curry gerust met een flinke schnitzel[7] en/of vegetarisch met rijst of (naan)brood.

Links in dit artikel
  1. bloemkool met een papje: https://lekkertafelen.nl/recepten/met-een-papje-ouderwetse-bloemkool-met-een-modern-sausje/
  2. vegetarisch: https://lekkertafelen.nl/special/vegetarisch/
  3. Bijgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/bijgerecht/
  4. Hoofdgerecht: https://lekkertafelen.nl/rubriek/recepten/hoofdgerecht/
  5. bloemkool: https://lekkertafelen.nl/special/bloemkool/
  6. doperwten: https://lekkertafelen.nl/special/doperwten/
  7. flinke schnitzel: https://lekkertafelen.nl/specials/schnitzels-zelf-paneren/