Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Chili con carne; Maar niet met bonen uit een pot

Chili con carne. Hier geen potten bruine bonen maar de echte bruine- of kidney bonen. Deze chili con carne zet je met plezier op tafel als je vrienden komen

1 18.455

Chili con carne – Een super recept voor chili con carne. Hier geen potten bruine bonen maar de echte bruine- of kidney bonen. Een recept voor 4 stevige eters dat je serveert met rijst of aardappelpuree, maar ook met stokbrood of met nacho chips laat het zich prima smaken. Komkommersalade is een frisse toevoeging aan deze fantastische maaltijd. Let op, de bonen moeten de avond er voor in de week, denk er even aan als je boodschappen doet.

Chili con carne

  • 400 gram kalfsgehakt
  • 400 gram bruine- of kidneybonen
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 Spaanse pepertje, in ringetjes
  • 1 blikje mais
  • 4 tenen knoflook, geplet en gesnipperd
  • 1/2 eetlepel bruine suiker
  • 1 rundvleesbouillontablet
  • 4 deciliter gezeefde tomaten
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • olijfolie
  • zout en peper
  • wat komijn
  • wat tijm
  • wat chilipoeder

Zet de bonen een avond van tevoren in koud water en laat ze minimaal 12 uur staan. Kook ze daarna in hetzelfde water op een laag vuur en hou ze apart. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, spaanse peper, ui en paprika toe en laat dit even meestoven. Voeg dan de tijm, komijn, chilipoeder, suiker en het bouillonblokje toe en roer de tomaten en tomatenpuree erdoor. Doe er wat van het kookvocht van de bonen bij, voeg de maiskorrels toe  en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen. Wel af en toe even roeren. Breng tot slot de chili op smaak met peper, zout en eventueel nog wat chilipoeder.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
  1. Marian zegt

    Lekker zeg deze chili con carne. Wij hebben het met rijst gegeten. Fijn recept, dankjewel!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer