Chili con carne – Een super recept voor chili con carne. Hier geen potten bruine bonen maar de echte bruine- of kidney bonen. Een recept voor 4 stevige eters dat je serveert met rijst of aardappelpuree, maar ook met stokbrood of met nacho chips laat het zich prima smaken. Komkommersalade is een frisse toevoeging aan deze fantastische maaltijd. Let op, de bonen moeten de avond er voor in de week, denk er even aan als je boodschappen doet.
Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten
Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!
Chili con carne
- 400 gram kalfsgehakt
- 400 gram bruine- of kidneybonen
- 2 rode uien, gesnipperd
- 1 rode en 1 groene paprika, in blokjes
- 1 Spaanse pepertje, in ringetjes
- 1 blikje mais
- 4 tenen knoflook, geplet en gesnipperd
- 1/2 eetlepel bruine suiker
- 1 rundvleesbouillontablet
- 4 deciliter gezeefde tomaten
- 2 eetlepels tomatenpuree
- olijfolie
- zout en peper
- wat komijn
- wat tijm
- wat chilipoeder
Zet de bonen een avond van tevoren in koud water en laat ze minimaal 12 uur staan. Kook ze daarna in hetzelfde water op een laag vuur en hou ze apart. Verhit wat olijfolie in een braadpan en bak hierin het gehakt rul. Voeg de knoflook, spaanse peper, ui en paprika toe en laat dit even meestoven. Voeg dan de tijm, komijn, chilipoeder, suiker en het bouillonblokje toe en roer de tomaten en tomatenpuree erdoor. Doe er de bonen en wat van het kookvocht van de bonen bij, voeg de maiskorrels toe en laat het geheel een half uurtje zachtjes pruttelen. Wel af en toe even roeren. Breng tot slot de chili op smaak met peper, zout en eventueel nog wat chilipoeder.
Wij hebben de bruine bonen bij het gerecht gemengd?. Maar smaakt goed.
Heel goed Yvonne ? Fijn dat het gesmaakt heeft!
Lekker zeg deze chili con carne. Wij hebben het met rijst gegeten. Fijn recept, dankjewel!