Couscous met pompoen en halloumi – Hou je van avontuurlijk eten, probeer dan eens deze heerlijk schotel met couscous. Dit gerecht zit vol met vezels en eiwitten en is dus behalve erg lekker ook nog eens goed voor je.
Couscous
Als je het voor het eerst eet moet je er even aan wennen. Maar als je het een paar keer maakt, ga je het zeker waarderen! Couscous is vezelrijk en naturel van smaak en zowel warm als koud erg lekker. Het is gemaakt van vermalen tarwe die tot korreltjes is gedraaid. Je overgiet het met water of een bouillon en laat het wellen, je hoeft het dus niet te koken. Lekker makkelijk dus.
Halloumi – Gebakken kaas
Halloumi is een Cypriotisch kaasje, traditioneel gemaakt van een mengsel van schapen- en geitenmelk. Het doet als het gaat om textuur misschien in eerste instantie aan mozzarella denken, maar halloumi is veel zouter. Soms worden er aan de kaas ook kruiden zoals fijngehakte munt of pepers toegevoegd. Je kunt het in mooie plakken snijden en lekker krokant bakken of frituren.
Recepten met pompoen; en wat zijn nu eigenlijk eetbare pompoenen?
Maar liefst 34 huisgemaakte recepten met pompoen. En we geven je tips over de soorten pompoen en het schoonmaken van een pompoen.
Couscous met pompoen en halloumi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram pompoen
- 200 gram couscous
- blikje kikkererwten
- 2 lente uitjes
- 1 ui
- 60 gram gedroogde abrikoos
- 60 gram rozijnen
- 1 eetlepel pompoenpitten
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel gemberpoeder
- ½ theelepel nootmuskaat
- ½ theelepel kruidnagelpoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 1/2 eetlepel gedroogde koriander
- 1 theelepel zout
- ongeveer 450 gram halloumi
- olijfolie
Bereidingswijze van dit recept
Couscous met pompoen en halloumi maak je zo:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng als eerste de kruiden, specerijen en het zout. Snij de pompoen in stukje van 2 × 2 cm ongeveer. Je hoeft de pompoen niet te schillen. De schil wordt tijdens het roosteren heerlijk zacht. Schud de stukjes pompoen om met wat olijfolie en strooi er 2 theelepels van het kruidenmengsel over. Schud de pompoen op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster deze in een oven van 180 graden in ongeveer een half uurtje gaar.
Snij de abrikoos in stukjes en de lente-ui in ringetjes. Meng 2 eetlepels van het kruidenmengsel met de couscous en bereid deze verder volgens de verpakking. Laat de kikkererwten goed uitlekken. Snipper de ui en bak deze kort aan in een beetje olijfolie. Voeg er de kikkererwten, abrikozen en rozijnen aan toe. Warm even door en voeg er de gewelde couscous, de pompoen en de lente-ui aan toe. Breng eventueel op smaak met nog wat van de kruidenmix. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan en voeg ze bij het couscousmengsel. Snij de halloumi in plakken en bak deze in een pan met een beetje olijfolie tot de plakken mooi krokant en goudbruin zijn. Serveer de couscous met pompoen en halloumi.
Tafel lekker !!