Couscous met Ras el Hanout en drumsticks – Wil je eens iets anders op tafel zetten? Denk dan eens aan couscous met Ras el Hanout. Een gezonde maaltijd, die behalve snel te maken ook nog eens erg lekker is.
Ras el Hanout
Dit is de kerrie uit de Marokkaanse keuken. Het betekent letterlijk vertaald: het beste uit de winkel. Het mengsel kan tot wel 20 soorten kruiden en specerijen bevatten en kan per winkel nogal verschillen in smaak. De ene mengeling is geel van de kurkuma en mild waar de andere rood van de paprika kan zijn en pittig. Welk mengsel je koopt, is dus erg persoonlijk. Ik haal mijn mengsel bij de plaatselijke Turkse winkel, naar mijn idee is die de lekkerste, maar vooral ook authentiek omdat ze hun eigen mengsel hebben. Vaak mag je ook eerst ruiken voordat je de kruiden koopt, want de Ras el Hanout zit niet in van die afgesloten zakjes, maar in een plastic bakje met dekseltje die ze zelf gevuld hebben. Kies voor de couscous met Ras el Hanout de soort die jij het lekkerst vindt.
Supersimpele drumsticks
Door het gebruik van de bovengenoemde Ras el Hanout maak je in een handomdraai de lekkerste kip drumsticks. Even kruiden, krachtig aanbakken, deksel op de pan en een half uurtje laten garen. Ondertussen heb je dus alle tijd om de groenten te snijden en de couscous te garen. Zo zet je in een half uurtje de lekkerste drumsticks op tafel inclusief de couscous met Ras el Hanout. Puur, makkelijk en vooral heel erg lekker.
Couscous, de pasta zonder koken
Couscous is heel geschikt voor een snelle maaltijd. Tenminste de couscous die je bij de supermarkt koopt. Die is namelijk al voor gestoomd, je hoeft er maar kokend water over te gieten, even laten staan en het is klaar voor gebruik. Je hebt diverse soorten couscous, variërend in kleur en grofheid. Daarom altijd even de gebruiksaanwijzing lezen om te kijken hoe lang de couscous moet wellen. Wil je de couscous klaarmaken in een couscoussière, kijk dan hier.
Ras el Hanout toevoegen voor het wellen van de couscous
Het is zonde om alleen maar water te gebruiken tijdens het wellen. Door kruiden of specerijen zoals in dit recept de Ras el Hanout aan de couscous toe te voegen ,voordat je het hete water over de couscous giet krijg je lekker veel smaak in het gerecht.
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes
Drumsticks, de lekkerste kipkluifjes! Ze zijn het populairste stukje kip. Heerlijk bij de warme maaltijd, als borrelhapje of bij een buffet.
Couscous met ras el hanout en drumsticks
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 300 gram couscous
- 2 uien
- 2 rode paprika's
- 1 aubergine
- 1 winterwortel
- 3 stengels bleekselderij
- 250 gram champignons
- 3 lente-uitjes
- verse peterselie
- Ras el Hanout
- 4-8 drumsticks
- chili flakes
- amandelen
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je drumsticks met couscous met Ras el Hanout:
Kruid de drumsticks royaal met Ras el Hanout en een beetje zout. Bak ze krachtig aan in een beetje olie en laat ze met de deksel op de pan in ongeveer een half uur garen.
Gaar de couscous volgens de verpakking, maar voeg aan het water een halve eetlepel Ras el Hanout toe.
Snijd de winterwortel in fijne reepjes en de rest van de groenten in dobbelsteentjes.
Snijd de peterselie grof en de lente-ui in ringetjes en zet ze opzij.
Verwarm een beetje olie en bak hierin de groenten krachtig aan. Voeg tijdens het bakken een eetlepel Ras el Hanout toe en een beetje zout naar smaak.
Als de groenten gaar zijn voeg je de couscous toe en roer je dit goed om. Laat de couscous nog even met de deksel op de pan staan om de smaken goed in te laten trekken.
Meng er vervolgens 2/3 van de peterselie en de lente-ui doorheen.
Verdeel de couscous over kommen en strooi er de rest van de peterselie en lente-ui overheen.
Snijd de amandelen grof en strooi ze ook over het gerecht. Leg er 1 of 2 drumsticks bij en strooi er nog wat chili flakes en grof zeezout overheen. Serveer de couscous met Ras el Hanout en drumsticks lekker warm.
Tafel lekker !!
fijne recepten, ik gebruik ze graag.
Fijn om te horen dat er graag met onze recepten gewerkt wordt.