Bloemkool curry – Bloemkool met champignons en lente-ui in een heerlijke currysaus met kokos, zo wordt bloemkool wel heel erg lekker!
Bloemkool ook lekker in de curry
Curry is eigenlijk altijd wel lekker. Vaak wordt deze met kip of tofu gemaakt, nu hebben wij gekozen voor bloemkool. Bloemkool is bij velen geliefd, het is niet voor niets de meest gegeten groente in Nederland. Dit komt doordat deze vrij neutraal van smaak is. De smaken van de curry worden goed opgenomen door de bloemkool en de kurkuma kleurt de bloemkool mooi geel. Het oog wil ook wat nietwaar?
Bloemkool Curry
Je maakt in dit recept eerst de curry en dan wordt er de kort voorgekookte bloemkool aan toegevoegd. Kook de bloemkool echter niet te lang want deze kookt ook nog even mee in de curry. Kook je de bloemkool te lang dan valt deze uit elkaar en krijg je een zware pap die niet echt smakelijk meer is.
Tip: wil je er toch liever vlees bij? Voeg dan in plaats van de champignons 400 gram kippendijen in stukjes toe.
Bloemkool; de lekkerste recepten met de populairste kool
Het is niet zomaar dat bloemkool zo populair is. Behalve erg lekker en gezond is bloemkool ook nog eens super veelzijdig.
Bloemkool curry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 bloemkool
- 250 gram champignons
- 3 lente-uitjes
- 2 uien
- 2 eetlepels gele curry pasta
- 1 eetlepel kurkuma
- 1/2 eetlepel gemberpoeder
- 400 gram kokosmelk
- eventueel maïzena om bij te binden
Bereidingswijze van dit recept
Bloemkool curry maak je zo:
Snij de bloemkool in roosjes, zorg dat deze niet te klein zijn. Breng water met zout aan de kook en blancheer de bloemkool 2-3 minuten in het water. Giet af in een vergiet en zet opzij. Snij de ui in grove stukken en de champignons in plakjes. Verhit een beetje olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg er de currypasta aan toe, hoeveel je gebruikt is een beetje afhankelijk van de soort currypasta die je hebt. Bak de currypaste even mee. Voeg de champignons toe en bak deze mee gaar. Voeg de kurkuma en de gemberpoeder toe en blus af met de kokosmelk. Breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat deze op zeer zacht vuur even 10 minuten sudderen. Let op dat de bloemkool niet te gaar wordt. Proef en breng eventueel verder op smaak. Als je de saus te dun vind, kun je deze binden met een eetlepel maïzena opgelost in 2- 3 eetlepels water. Snij de lente-ui in ringetjes en roer deze erdoor. Serveer de bloemkool curry met zelf gebakken naan of rijst.
Tafel lekker !!
Hoi Conny ,
Ik had je bloemkool recept klaargemaakt (smaakte lekker .
kan je ook zeggen welke currypasta,s er zoal zijn ..
Ik had nu kerriepoeder gebruikt .
Je hebt curry pasta’s van verschillende merken en de verschillen in sterkte zijn enorm. De curry pasta’s van Tapak zijn erg fijn om mee te beginnen. Je kunt ze meestal vinden bij de sojasaus e.d.
Ik zie veel lekkere recepten voorbij komen waarin, helaas, kokosmelk wordt gebruikt.
Is hier ook een alternatief voor?
Kokos is een typisch ingredient voor veel curry’s. Je kunt kokosmek ook vervangen door room of helemaal weglaten en vervangen door boullion en event bijbinden met bloem of maizena.
Groet Connie