• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
vrijdag, februari 26, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Lekker een dagje zonder vlees

door Connie Derks
in Curry
0
2
bloemkool curry

Bloemkool curry – Bloemkool met champignons en lente-ui in een heerlijke currysaus met kokos, zo wordt bloemkool wel heel erg lekker!

Bloemkool ook lekker in de curry

Curry is eigenlijk altijd wel lekker. Vaak wordt deze met kip of tofu gemaakt, nu hebben wij gekozen voor bloemkool. Bloemkool is bij velen geliefd, het is niet voor niets de meest gegeten groente in Nederland. Dit komt omdat deze vrij neutraal van smaak is. De smaken van de curry worden goed opgenomen door de bloemkool en de kurkuma kleurt de bloemkool mooi geel. Het oog wil ook wat nietwaar?

Bloemkool Curry

Je maakt in dit recept eerst de curry en dan wordt er de kort voorgekookte bloemkool aan toegevoegd. Kook de bloemkool echter niet te lang want deze kookt ook nog even mee in de curry. Kook je de bloemkool te lang dan valt deze uit elkaar en krijg je een zware pap die niet echt smakelijk meer is.

Tip: wil je er toch liever vlees bij? Voeg dan voor de champignons 400 gram kippendijen in stukjes toe.

 

Bloemkool curry

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 bloemkool
  • 250 gram champignons
  • 3 lente-uitjes
  • 2 uien
  • 2 eetlepels gele curry pasta
  • 1 eetlepel kurkuma
  • 1/2 eetlepel gemberpoeder
  • 400 gram kokosmelk
  • eventueel maïzena om bij te binden

Bereidingswijze van dit recept

Snij de bloemkool in roosjes, zorg dat deze niet te klein zijn. Breng water met zout aan de kook en blancheer de bloemkool 2-3 minuten in het water. Giet af in een vergiet en zet opzij. Snij de ui in grove stukken en de champignons in plakjes. Verhit een beetje olijfolie en bak hierin de ui glazig. Voeg er de currypasta aan toe, hoeveel je gebruikt is een beetje afhankelijk van de soort currypasta die je hebt. Bak de currypaste even mee. Voeg de champignons toe en bak deze mee gaar. Voeg de kurkuma en de gemberpoeder toe en blus af met de kokosmelk. Breng aan de kook. Voeg de bloemkool toe en laat deze op zeer zacht vuur even 10 minuten sudderen. Let op dat de bloemkool niet te gaar wordt. Proef en breng eventueel verder op smaak. Indien je de saus te dun vind kun je deze bijbinden met een eetlepel maïzena opgelost in 2- 3 eetlepels water. Snij de lente-ui in ringetjes en roer deze erdoor. Serveer de Bloemkool curry met zelf gebakken naan of rijst.

Tags: CurryGroenten - Kool - Bloemkool
DeelPin73Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Tafelzuur maken
Bijgerecht

Tafelzuur maken; Gezond en langer genieten van verse groenten

Bloemkoolsalade
Salade

Bloemkoolsalade met Broccocress

Bloemkool tosti
Ontbijt en lunch

Bloemkool tosti, een andere manier om je groenten te eten

Knapperige bloemkool ovenschotel
Ovenschotel

Knapperige bloemkool ovenschotel met gorgonzola

Reacties 2

  1. Yvonne van Beelen says:
    11 maanden geleden

    Ik zie veel lekkere recepten voorbij komen waarin, helaas, kokosmelk wordt gebruikt.
    Is hier ook een alternatief voor?

    Beantwoorden
    • Connie Derks says:
      11 maanden geleden

      Kokos is een typisch ingredient voor veel curry’s. Je kunt kokosmek ook vervangen door room of helemaal weglaten en vervangen door boullion en event bijbinden met bloem of maizena.
      Groet Connie

      Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

Klassieke Quiche Lorraine
Quiche

Quiche Lorraine; Een heerlijke klassieker

Quiche Lorraine is een echte Franse klassieker. Gevuld met prei ( of bosuien ) en gerookte spekblokjes. Ideaal als je...

Lees verder
Shakshuka

Shakshuka ( in saus gepocheerde eieren )

Bavarois van kwark met mandarijn

Bavarois van kwark met mandarijn

Handige kooktips

rijpe mango
Kookschool

Een rijpe mango? Zo check je dat!

Waar moet je op letten bij het kopen van een rijpe mango. Gebruik hiervoor je zintuigen, kijk, voel en ruik...

Lees verder
Hangop zelf maken recept

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • benjaminschot op Zeeuwse mosselen kunnen NIET altijd
  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen