Curry met kip – Ben jij ook zo dol op curry gerechten, maar weet je niet goed hoe te beginnen. Ook zonder een ellenlange boodschappenlijst en al te veel rompslomp kan ook jij een heerlijke curry met kip maken! Het is helemaal niet moeilijk en als je eenmaal de smaak te pakken hebt, zul je nog veel vaker curry gaan maken in allerlei varianten.
Een eenvoudige curry met kip
De curry met kip is gemaakt met kipfilet, dit stukje kip is mager en vrij neutraal van smaak. Omdat hij zo neutraal van smaak is kan hij goed smaken opnemen. Een kipfilet kan vrij dik zijn, snijd daarom de kipfilet een keer doormidden zodat je 2 plakken krijgt. Dit heeft twee redenen, de eerste is dat de kip sneller en gelijkmatiger gaar wordt. De tweede reden is dat de smaak er beter in kan trekken.
Curry of kerrie
De namen kerrie en curry worden vaak door elkaar gebruikt. Over het algemeen genomen is kerrie een kruidenmengsel en waar je onder andere een curry mee kan maken. Die kerrie is er in heel veel verschillende soorten. Ieder merk heeft een eigen smaak en kan enorm variëren in prijs. Kies voor de curry met kip een echt lekkere kerrie, kies liever niet de goedkoopste kerrie, die zijn vaak veel minder smaakvol.
Kies voor een echt lekkere kerrie voor de curry met kip!
Met lekker veel verse tomaten
Je zou het misschien niet verwachten, maar in curry met kip wordt vaak tomaat gebruikt. Tomaat geeft een saus, maar zorgt ook voor de malsheid van het vlees. Het zuurtje uit de tomaat maakt het vlees zachter.
De tomaat kun je het beste eerst ontvellen. Dit doe je door ze in te snijden en in heet water te dompelen. Daarna haal je de velletjes er heel makkelijk af. Vind je stukjes schillen in de curry met kip niet erg, dan mag je die stap natuurlijk gewoon overslaan.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Curry maken met kip, jij kan het ook!
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kipfilets
- 1 flinke ui
- 350 gram tomaten
- 200 ml kokosroom
- 200 ml kippenbouillon
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1 eetlepel curry poeder
- 2 kardamom peulen
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- zout en peper
- 1 eetlepel zonnebloemolie
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je curry met kip:
Snijd de ui fijn. Ontvel de tomaten door ze kruislings in te snijden en een paar minuten in het kokend water te leggen. Spoel ze koud en haal de velletjes eraf. Snijd de tomaten in blokjes.
Snijd de kipfilet een maal doormidden zodat je dunnere plakken krijgt. Bestrooi de kipfilet met zout en peper en bak ze kort aan in een beetje zonnebloemolie. Leg ze op een bord.
Doe de gesneden ui in de pan en bak die kort aan. Voeg er de knoflook aan toe en een eetlepel currypoeder. Bak de currypoeder even mee.
Voeg er nu de bouillon en de tomaten aan toe en roer alle aanbaksels los. Doe er nu de kokosroom, kruidnagels, kardemompeulen en het kaneelstokje bij. Rasp de gember erboven en roer alles goed door elkaar. Breng aan de kook.
Doe de kip terug in de pan en bedek hem met de curry. Laat de curry in ongeveer 10 – 15 minuten zachtjes stoven tot de kip gaar is.
Haal de kip uit de saus en vis er het kaneelstokje, de kardemompeulen en de kruidnagels uit. Laat de saus iets inkoken. Doe de kipfilets terug in de curry en warm alles nog even goed door.
Serveer de curry met kip met rijst of noedels en geef er gekookte boontjes of worteltjes bij.
Tafel lekker !!
Ik had vandaag de curry klaargemaakt ,n echte aanrader ,heerlijk !!!
Daar worden we blij van! Superleuk dat je dat deelt Mieke!