• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
woensdag, juli 6, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

door Elise de Haan
in Curry
0
0
Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen – Met deze heerlijke curry geef je een Oosterse draai aan Westerse ingrediënten. Eigenlijk is het een Hollands AGV-tje (aardappels, groente en vlees, mocht je deze term niet kennen), die je met een paar extra ingrediënten omtovert tot heel iets anders, zonder dat het ingewikkeld wordt. Het stoven van het klapstuk kost je wel wat tijd, maar daarna heb je een pan vol lekker, pittig comfortfood!

Klapstuk

Deze curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen is een rundvleescurry. Klapstuk wordt gesneden uit de klapribben van het rund. Deze bevinden zich in de borst. Het vlees wordt ook wel borststuk genoemd. Misschien ken je de naam wel van het gerecht ‘hutspot met klapstuk‘. Dat is waar het borststuk veel voor wordt gebruikt. Maar je kunt met dit rundvlees dus ook heel andere dingen doen. Niet elke slager heeft klapstuk op voorraad, dus houdt er rekening mee dat je het misschien moet bestellen.

Welke aardappels kun je het beste in een curry gebruiken?

In een eenpansgerecht als een curry, kun je het beste vastkokende aardappels gebruiken. Deze blijven mooi stevig tijdens het koken en zullen niet uit elkaar vallen.

Iets over currypasta

Om dit recept eenvoudig te houden en er geen ellenlange lijst van ingrediënten aan vast te knopen hebben we gebruikgemaakt van kant-en-klare currypasta. Deze kun je in de supermarkt kopen, of in de toko. In dit recept hebben we massaman currypasta gebruikt. Dit is een wat mildere, Thaise currypasta. Je kunt een curry echter zo pittig maken als je zelf lekker vindt. Je kunt dat doen door meer of minder currypasta te gebruiken, of door te kiezen voor een ander soort currypasta. De hoeveelheid massaman currypasta in het recept is slechts een indicatie. Wees dus voorzichtig met het toevoegen van de currypasta als het voor jou niet zo scherp hoeft te worden. Je kunt er altijd nog wat aan toevoegen als geproefd hebt.

Klapstuk

Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee?

Klapstuk; wat is dat en wat doe je er mee? Je kent het waarschijnlijk van de 'hutspot met klapstuk'. Maar wat kun je er nog meer mee doen?

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 180 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 800 gram klapstuk, in dobbelstenen
  • 3 eetlepels massaman currypasta
  • 2 uien, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 600 gram vastkokende aardappels, geschild en in stukjes
  • 600 gram sperziebonen, schoongemaakt, eventueel gehalveerd
  • 1,5 l runderbouillon
  • 3 eetlepels gemalen kokos
  • maïzena, om indien nodig te binden
  • neutrale olie om te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen:

Verhit wat olie in een grote braadpan. Bak hierin de klapstuk dobbelstenen rondom bruin aan. Doe dan de ui, de knoflook en de currypasta erbij en bak deze mee tot de uit glazig is.

Voeg 500 ml runderbouillon toe en breng het gerecht weer aan de kook. Laat, met het deksel op de pan, op een heel laag vuur, eventueel een sudderplaatje gebruiken, ongeveer 3 uur zachtjes stoven.

Aan het eind van de suddertijd van het vlees voeg je de aardappels en de sperziebonen toe. Schenk er genoeg runderbouillon bij, zodat de alles onderstaat. Laat de aardappels en sperziebonen nog 10 à 15 minuten meekoken tot ze gaar zijn. Voeg dan de gemalen kokos toe en laat heel even meekoken.

Als de saus te dun is, kun je deze binden met wat maïzena, aangemaakt met koud water. Heel even mee laten koken.

Proef even of er nog zout bij moet. Wil je het gerecht garneren? Strooi er dan wat gehakte bosui, rode peper of wat korianderblaadjes over. Serveer de curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen in diepe borden of grote kommen.

Tafel lekker !!

Tags: Vlees
DeelPin1Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipcurry met kikkererwten
Curry

Kipcurry met kikkererwten

bloemkool curry
Curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Eiercurry met paksoi
Curry

Eiercurry met paksoi

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Vis-kokos curry
Curry

Vis-kokos curry; lekker exotisch

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Kai panang ( Thaise kip in pindacurry)
Curry

Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Huisgemaakte spreads voor op brood
Specials

Huisgemaakte spreads voor op brood; verrassend lekker

Homemade sandwich spread in meerdere varianten. Deze huisgemaakte spreads maken we op basis van yoghurt, kwark met roomkaas of mayonaise.

Check het recept of lees de info
Steenfruit

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

Recept in de picture

beefburgers - recept - barbecue
Vleesgerechten

Beefburgers; Jouw creatie is het lekkerst

Beefburgers van puur rundvlees. Het ideale recept als er mensen blijven eten na een feestje. Grill ze met verse groenten op de barbecue.

Check het recept of lees de info
Mediterrane maaltijdsalade met kip, pasta en zongedroogde tomaten

Mediterrane maaltijdsalade met kip

Souffle van kwark en rode bessen

Soufflé van kwark en rode bessen

Handige kooktips

platvis fileren
Kookschool

Platvis fileren doe je zo (met foto instructies)

Ben je een echte visliefhebber, maar vind je platvis fileren een lastige klus? Met deze stap voor stap uitleg gaat het ook jou vast lukken.

Check het recept of lees de info
marineren in karnemelk

Marineren in karnemelk

Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Joop Hermes op Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden
  • marina op Abrikozenvlaai; de echte Limburgse
  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen