• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
donderdag, februari 25, 2021
Plugin Install : Cart Icon need WooCommerce plugin to be installed.
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Curry van kip en aubergine

door Samantha
in Curry
1
0
Curry van kip en aubergine

Curry van kip en aubergine – De aubergine is een groente die vaak wordt gekocht en gegeten maar waar, naar mijn mening, nog te weinig mee wordt gevarieerd. Meestal is het in plakken snijden en hup de grillpan in, en hoewel dit heerlijk is willen we toch ook wel eens wat anders. Een aubergine is echt veelzijdiger dan je misschien zou denken. Vervang je lasagnebladen eens voor plakken aubergine, rol ze op met een lekkere vulling, vul ze en bereid ze verder op de barbecue of maak er bijvoorbeeld een curry mee. Dit laatste deed ik onlangs en de uitkomst was meer dan geslaagd. Een goed gevulde curry met kip, veel kruiden om er een vleugje Midden-Oosten in te verstoppen en natuurlijk de aubergine.

Kippendijen vs kipfilet

Meestal zijn kippendijen prima te vervangen door kipfilet, in dit recept raad ik dat echter niet aan, door dat het gerecht toch wel even op het vuur staat wordt kipfilet veel sneller droog, kippendijen daarentegen blijven lekker mals.

Curry van kip en aubergine

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 50 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 1 el olijfolie
  • 1/2 tl mosterdzaad
  • 1 ui
  • 3 tenen knoflook
  • 2 cm gember
  • 600 gram kippendijen
  • 2 aubergines
  • 1/2 rode peper
  • 2 tl komijn
  • 2 tl koriander
  • 1 tl garam masala
  • 1 tl kurkuma
  • 4 tomaten (ontveld)
  • 1 el tomatenpuree
  • 225 ml kippenbouillon
  • 10 gram verse koriander

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je curry van kip en aubergine:

Snijd de ui in grove stukken. Snijd de gember in dunne plakjes. Verwijder uit de rode peper de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze zeer fijn. Snijd van de aubergines de boven- en onderkant af en snijd de aubergine vervolgens in blokjes. Meng de komijn, koriander, garam masala en de kurkuma. Snijd de tomaten in kleine blokjes.

Voor het ontvellen van een tomaat maak je met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat. Dompel hem vervolgens 10 tellen in kokend water en leg hem dan in een bak ijswater.

Verhit in een pan de olie, zodra de olie warm is voeg je de mosterdzaadjes toe. Zodra ze beginnen te poppen voeg je de ui en de rode peper toe en bak je deze tot de ui glazig is. Voeg nu de kippendijen toe, knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de gember toe.

Bak tot de kip mooi bruin is en voeg dan het kruidenmengsel toe. Schep even om en voeg dan de tomatenpuree, de aubergine, de tomaten en de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat met de deksel op de pan een half uur sudderen of totdat de aubergine zacht is. Neem dan de deksel van de pan en laat de saus verder indikken. Zodra de saus mooi dik is is de curry klaar.

Strooi was verse koriander over de curry van kip en aubergine en serveer met rijst, couscous of geraspte bloemkool ( bloemkoolrijst ).

Tafel lekker !!!

Tags: CurryGroenten - Vruchtgroenten - AubergineOosterse keukenVlees - Kippendijen
DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Traag gegaarde kip met spekjes en champignons
Vleesgerechten

Traag gegaarde kip met spekjes en champignons

Macaroni met aubergine en ras el hanout
Pastagerechten

Macaroni met aubergine en ras el hanout

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

crispy chicken recept krokante kippendijen
Hapjes

Crispy Chicken; Krokant gebakken kippendijen

Gua bao met pulled chicken
Hartig

Gua bao met pulled chicken

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Pastinaaksoep
Specials

Pastinaaksoep; Drie heerlijke recepten

Drie heerlijke recepten voor zachte, fluwelige pastinaaksoep, een beetje zoetig van smaak, met een vleugje anijs. Combineren maar!

Lees verder
pastinaak

Pastinaak, inmiddels geen vergeten groente meer!

Roseval aardappeltjes uit de oven

Roseval aardappeltjes uit de oven met aïoli

Nieuwe recepten

witte kool met dragonsaus
Visgerechten

Witte kool met dragonsaus, geplette krieltjes en gebakken zalm

Witte kool met dragonsaus is een echt winters, verwarmend gerecht. Ontdek deze bijzondere, maar krachtige en smaakvolle combinatie.

Lees verder
Chocolademousse met gepocheerde peren

Chocolademousse met gepocheerde peren ( in perenlikeur )

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Eiersalade met mosterd en crispy bacon

Handige kooktips

Hangop zelf maken recept
Kookschool

Hangop zelf maken? Dat doe je zo

Verse hangop is een feest als ontbijt, als tussendoortje of als dessert. De fluweelachtige structuur is geliefd en je kunt...

Lees verder
Roux basisrecept

Roux; de basis van gebonden sauzen en soepen

Knolselderij snijden doe je zo

Knolselderij snijden; zo doe je dat

Aanraders

  • Wat eten we vandaag? Tips voor 7 dagen vers, smaakvol en huisgemaakt eten.
  • Makkelijke ovenschotels boordevol verse ingrediënten
  • Stoofpotten om voor thuis te komen
  • Pastagerechten maar dan écht vers.
  • Verse ingrediënten: Aardappelen, Groenten, Fruit, Vlees, Vis, Kaas, Zuivel, Eieren.
  • Van dit seizoen: Stamppot recepten van klassiek tot lekker modern.
  • Handige kooktips, slimme keukentrucs en interessante wetenswaardigheden.
  • Wij zijn dol op lokale producten. Waarom zou je het van ver halen als we zulke mooie producten gewoon in eigen land hebben.

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Ellen op Karbonade met aardappelen uit de slow-cooker
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Redactie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • Annemarie op Flitsende sinaasappelcake uit Simple Pleasures van Annabel Langbein
  • linda op Bapao, gestoomd broodje met gehakt vulling

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Vers & Lokaal
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen