Curry van kip en aubergine – De aubergine is een groente die vaak wordt gekocht en gegeten maar waar, naar mijn mening, nog te weinig mee wordt gevarieerd. Meestal is het in plakken snijden en hup de grillpan in, en hoewel dit heerlijk is willen we toch ook wel eens wat anders. Een aubergine is echt veelzijdiger dan je misschien zou denken. Vervang je lasagnebladen eens voor plakken aubergine, rol ze op met een lekkere vulling, vul ze en bereid ze verder op de barbecue of maak er bijvoorbeeld een curry mee. Dit laatste deed ik onlangs en de uitkomst was meer dan geslaagd. Een goed gevulde curry met kip, veel kruiden om er een vleugje Midden-Oosten in te verstoppen en natuurlijk de aubergine.
Kippendijen vs kipfilet
Meestal zijn kippendijen prima te vervangen door kipfilet, in dit recept raad ik dat echter niet aan, door dat het gerecht toch wel even op het vuur staat wordt kipfilet veel sneller droog, kippendijen daarentegen blijven lekker mals.
Curry van kip en aubergine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 el olijfolie
- 1/2 tl mosterdzaad
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 2 cm gember
- 600 gram kippendijen
- 2 aubergines
- 1/2 rode peper
- 2 tl komijn
- 2 tl koriander
- 1 tl garam masala
- 1 tl kurkuma
- 4 tomaten (ontveld)
- 1 el tomatenpuree
- 225 ml kippenbouillon
- 10 gram verse koriander
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je curry van kip en aubergine:
Snijd de ui in grove stukken. Snijd de gember in dunne plakjes. Verwijder uit de rode peper de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze zeer fijn. Snijd van de aubergines de boven- en onderkant af en snijd de aubergine vervolgens in blokjes. Meng de komijn, koriander, garam masala en de kurkuma. Snijd de tomaten in kleine blokjes.
Voor het ontvellen van een tomaat maak je met een scherp mes een kruis in de onderkant van de tomaat. Dompel hem vervolgens 10 tellen in kokend water en leg hem dan in een bak ijswater.
Verhit in een pan de olie, zodra de olie warm is voeg je de mosterdzaadjes toe. Zodra ze beginnen te poppen voeg je de ui en de rode peper toe en bak je deze tot de ui glazig is. Voeg nu de kippendijen toe, knijp de knoflook uit boven de pan en voeg de gember toe.
Bak tot de kip mooi bruin is en voeg dan het kruidenmengsel toe. Schep even om en voeg dan de tomatenpuree, de aubergine, de tomaten en de bouillon toe. Breng opnieuw aan de kook en zet dan het vuur laag. Laat met de deksel op de pan een half uur sudderen of totdat de aubergine zacht is. Neem dan de deksel van de pan en laat de saus verder indikken. Zodra de saus mooi dik is is de curry klaar.
Strooi was verse koriander over de curry van kip en aubergine en serveer met rijst, couscous of geraspte bloemkool ( bloemkoolrijst ).
Tafel lekker !!!