Curry van kip en aubergine – Curry is een van die gerechten die grenzen en culturen overschrijdt. Oorspronkelijk komen curry’s uit de Aziatische keukens, maar inmiddels hebben ze hun weg over de hele wereld gevonden. Dat is niet zo gek natuurlijk, want wie houdt er nu niet van curry? Heerlijk pittig, vers gekookt comfortfood maakt bijna iedereen blij toch? En curryrecepten kun je nooit genoeg hebben als je zo’n liefhebber bent. Dit makkelijk te maken recept voor een curry van kip en aubergine mag je dan ook niet missen en zou je echt eens moeten maken.
Aubergine of eggplant
Eet je wel eens aubergines? Aubergine, ook wel bekend als eggplant in sommige delen van de wereld, is een intrigerende groente. Het heeft een donkere, glanzende huid en een zachte, romige binnenkant. Aubergine staat bekend om zijn vermogen om de smaken van de gerechten waarin het wordt gebruikt, te absorberen. De paarse vruchtgroente past dus prima in een curry en combineert ook heel makkelijk met de verse tomaten. Behalve kip zitten er in het recept dus ook veel verse groenten, serveer er wat rijst of naan bij en je hebt een complete maaltijd. Met het maken van dit recept voor curry van kip en aubergine ben je niet in 20 minuten klaar, maar de meeste tijd gaat in het stoven zitten. In die tijd wordt je keuken dan wel gevuld met de heerlijkste geuren, dus dat wachten tot de curry van kip en aubergine klaar is, is zeker geen straf!
Tips bij het maken van het recept voor curry van kip en aubergine
De curry van kip en aubergine is een recept dat je heel makkelijk een dag van tevoren kunt maken. De smaken kunnen zich dan goed mengen en het komt de uiteindelijk smaak van de curry alleen maar ten goede. Bewaar de curry tot je hem gaat eten afgedekt in de koelkast. Even opwarmen en je kunt eten. Hoe makkelijk wil je het hebben?
Ben jij van mening dat een curry heel pittig moet zijn? Schroom dan niet om wat extra chilipeper toe te voegen aan de curry van kip en aubergine. Daarmee kun je het gerecht makkelijk pittiger maken. Of gebruik rawit pepertjes, die zijn scherper dan chilipepers.
Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van die paarse vruchtgroente
De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Curry van kip en aubergine
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 600 gram kipfilet
- 2 aubergines
- 150 gram sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 1 stukje verse gember, ter grootte van een duim
- 1 verse rode chilipeper
- vers geperst sap van 1 limoen
- 4 verse tomaten
- 1 theelepel mosterdzaad
- 1 theelepel gemalen fenegriek
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels gemalen koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 2 theelepels garam masala
- 500 ml kippenbouillon
- 70 gram tomatenpuree
- zout en zwarte peper
- olie om in te bakken
- een paar takjes verse koriander om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je curry van kip en aubergine:
Snijd de kipfilet in stukjes. Snijd de aubergines en de tomaten in blokjes. Snipper de sjalot, hak de knoflook en snijd de peper in ringetjes. Rasp de gember of snijd hem heel fijn. Pers de limoen uit.
Meng in een kommetje de gemalen komijn, de gemalen koriander, de fenegriek, de kurkuma, en de garam masala. Rooster het mengsel even in een droge koekenpan tot er een heerlijke geur vrijkomt.
Verhit een scheut olie in een braadpan. Voeg het mosterdzaad aan de olie en toe. Als de zaadjes gaan ploppen voeg je de sjalot, de knoflook, de gember en de chilipeper toe en bakt ze even mee tot de sjalot glazig is.
Doe de kipfilet in de pan en bak rondom bruin aan.
Voeg vervolgens de aubergine en de tomaten toe en bak ze even mee. Roer vervolgens de geroosterde specerijen door het mengsel.
Schenk de bouillon in de pan en voeg het limoensap toe.
Doe er wat zout bij en breng de curry van kip en aubergine aan de kook. Laat met het deksel op de pan een uurtje zachtjes pruttelen.
Kijk tegen het eind van de kooktijd of de saus dik genoeg is. Laat de curry anders nog een kwartiertje zonder deksel inkoken.
Proef de saus en breng het gerecht op smaak met wat peper en eventueel nog wat zout. Garneer de curry met wat verse korianderblaadjes.
Serveer de curry van kip en aubergine met witte rijst of naan. Allebei kan natuurlijk ook.
Tafel lekker !!
Ziet er lekker uit! En wanneer voeg je de geroosterde kruiden toe?
Na de tomaten en de aubergines, Truus. Dat stukje was weggevallen. We hebben het inmiddels aangepast.