Eiercurry met paksoi – Helaas ontstaan de meeste curry’s uit de beschrijving op de verpakking van een currypasta. Besluiteloos loop je in de supermarkt rond, niet wetend wat je vandaag weer moet eten. Dat is pure luxe mensen, en als je de moeite neemt om met verse ingrediënten een maaltijd samen te stellen wordt dat een stuk makkelijker. Je houdt dan wel eens wat over, en daar ontstaan de mooiste dingen uit. Dit makkelijke recept voor eiercurry met paksoi is daar een sprekend voorbeeld van.
Eieren, paksoi en paprika
Verse scharreleieren, of liever nog: vrije-uitloopeieren, zou je altijd in huis moeten hebben. Of je dat nu gebruikt voor een mayonaise, een salade, een snack, een ontbijt, het maakt niet uit. Ze zijn een basis voor heel veel gerechten. Zo ook voor dit recept. Je gaat een eiercurry met paksoi maken en daar horen dan natuurlijk goede, verse eieren in. En dan die paksoi. Die groente wordt niet al te vaak gebruikt, maar hij past wel heel goed bij deze curry. En als je meer recepten met paksoi nodig hebt, vind je die ook op Lekker Tafelen. Een paprika en een ui heb je hopelijk wel in huis, en anders moet je die nog even halen samen met de kokosmelk en de currypasta. Met deze eiercurry met paksoi eet je vers, zo eet je lekker en zo eet je ook nog eens heel makkelijk en snel.
Een snelle en makkelijke eiercurry met paksoi
Als je met dit recept aan de slag gaat zul je ontdekken dat het helemaal niet zo lastig is om met verse ingrediënten snel iets lekkers te maken. Met dit recept zet je in 15 minuten een heerlijke curry op tafel, en ondertussen heb je dan natuurlijk ook de bijbehorende rijst gekookt. Wil je het een beetje luxer? Vul dan aan met zelfgemaakt naanbrood en een heerlijke frisse raïta.
Geen vlees maar eieren
Eieren zijn een goede vervanger voor vlees of vis. Met dit recept voor eiercurry met paksoi kies je dus ook nog eens voor een lekker dagje zonder vlees. Niemand die het vlees gaat missen. En die eieren lust iedereen. Zeker als je ze op die eieren in een curry op tafel zet.
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Eieren
Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.
Eiercurry met paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 eieren, hardgekookt en gepeld
- 1 flinke paksoi (of 2 kleinere) in reepjes, wit en groen apart
- 2 (punt)paprika’s, in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels Thaise gele currypasta
- 400 ml dikke kokosmelk
- olie om in te bakken
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eiercurry met paksoi:
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui tot die glazig ziet. Voeg de currypasta toe en bak even mee.
Doe dan de paprika en het witte gedeelte van de paksoi erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en warm het geheel goed door.
Voeg dan het groen van de paksoi toe en laat slinken. Breng, wanneer nodig, de curry op smaak met wat zout.
Leg dan de eieren ook in de pan en warm nog even goed door.
Serveer de eiercurry met paksoi met rijst.
Tafel lekker !!
Wat hebben wij hiervan zitten smullen! Dank je wel voor dit recept, ik zou er nooit opgekomen zijn.
Ik maak de curry zelf, dus ben wel even bezig geweest, maar dan heb je ook wat.
Wat wij er extra bij hebben gedaan is gekookte gerstekorrels. Lijkt erg op rijst, maar is een stevigere bite en nog beter voor de gezondheid ook.
Fijn dat je van de eiercurry met paksoi hebt genoten, Gemma!