Eiercurry met paksoi – Soms heb je behoefte aan een gezonde maaltijd. Alleen moet die dan wel heel snel klaar zijn. Met een curry zit je dan al snel goed. Eigenlijk kun je met een curry alle kanten uit. Vlees, vis, vegetarisch of veganistisch … de mogelijkheden zijn eindeloos.
Kies eens voor eieren en groenten in een Thaise gele curry saus. Eieren zijn een goede vervanger voor vlees of vis. Het recept voor deze eiercurry is makkelijk, je hebt maar een paar ingrediënten nodig en het is ook nog eens snel te maken. Met een paar eieren en wat verse groenten draai je zo in een mum van tijd een heerlijke maaltijd in elkaar. Eiercurry met paksoi is echt zo’n gerecht voor de dagen dat je weinig tijd hebt, maar toch lekker vers wilt eten.
Verse paksoi
Verse paksoi is niet de meest gegeten groente. Toch is het wel degelijk een inspirerende groente. Het fijne blad en de wat stevigere witte stelen kun je in talloze gerechten verwerken. In onderstaande eiercurry met paksoi bijvoorbeeld. Paksoi doet een beetje Oosters aan en dat past natuurlijk heel goed bij dit gerecht.
De eiercurry maak je met Thaise gele currypasta, maar je kunt de eiercurry natuurlijk ook met groene of rode currypasta maken!
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Eiercurry met paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 eieren, hardgekookt en gepeld
- 1 flinke paksoi (of 2 kleinere) in reepjes, wit en groen apart
- 2 (punt)paprika’s, in reepjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 eetlepels Thaise gele currypasta
- 400 ml dikke kokosmelk
- olie om in te bakken
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eiercurry met paksoi:
Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui tot die glazig ziet. Voeg de currypasta toe en bak even mee.
Doe dan de paprika en het witte gedeelte van de paksoi erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en warm het geheel goed door.
Voeg dan het groen van de paksoi toe en laat slinken. Breng, wanneer nodig, de curry op smaak met wat zout.
Leg dan de eieren ook in de pan en warm nog even goed door.
Serveer de eiercurry met paksoi met rijst.
Tafel lekker !!