• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, juli 2, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Eiercurry met paksoi

door Elise de Haan
in Curry
1
0
Eiercurry met paksoi

Eiercurry met paksoi – Soms heb je behoefte aan een gezonde maaltijd. Alleen moet die dan wel heel snel klaar zijn. Met een curry zit je dan al snel goed. Eigenlijk kun je met een curry alle kanten uit. Vlees, vis, vegetarisch of veganistisch… de mogelijkheden zijn eindeloos.

Kies eens voor eieren en groenten in een Thaise gele curry saus. Eieren zijn een goede vervanger voor vlees of vis. Het recept voor deze eiercurry is makkelijk, bevat weinig ingrediënten en is snel te maken. Met een aantal eieren en wat verse groenten draai je zo in een mum van tijd een heerlijke maaltijd in elkaar. Eiercurry met paksoi is echt zo’n gerecht voor de dagen dat je weinig tijd hebt, maar toch lekker vers wilt eten.

Verse paksoi

Verse paksoi is niet de meest gegeten groente. Toch is het wel degelijk een inspirerende groente. Het fijne blad en de wat stevigere witte stelen kun je in talloze gerechten verwerken. In onderstaande eiercurry met paksoi bijvoorbeeld. Paksoi doet een beetje Oosters aan en dat past natuurlijk heel goed bij dit gerecht.

De eiercurry maak je met Thaise gele currypasta, maar je kunt de eiercurry natuurlijk ook met groene of rode currypasta maken!

Eiercurry met paksoi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 8 eieren, hardgekookt en gepeld
  • 1 flinke paksoi (of 2 kleinere) in reepjes, wit en groen apart
  • 2 (punt)paprika’s, in reepjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 eetlepels Thaise gele currypasta
  • 400 ml dikke kokosmelk
  • olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je eiercurry met paksoi:

Verhit de olie in een braadpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg de currypasta toe en bak deze even mee.

Doe dan de paprika en het witte gedeelte van de paksoi erbij en bak mee tot ze beetgaar zijn.

Schenk vervolgens de kokosmelk erbij en warm het geheel goed door.

Voeg dan het groen van de paksoi toe en laat slinken. Breng, wanneer nodig, de curry op smaak met wat zout.

Leg dan de eieren ook in de pan en warm nog even goed door.

Serveer de eiercurry met paksoi met rijst.

Tafel lekker !!

Tags: BladgroentenEierenGroenteGroente - Bladgroenten - Paksoi
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Kipcurry met kikkererwten
Curry

Kipcurry met kikkererwten

bloemkool curry
Curry

Bloemkool curry met champignons en lente-ui

Gele curry met gehaktballetjes
Curry

Gele curry met gehaktballetjes

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen
Curry

Curry met klapstuk, aardappel en sperziebonen

Vis-kokos curry
Curry

Vis-kokos curry; lekker exotisch

Eenvoudige kip curry met sperziebonen
Curry

Eenvoudige kip curry met sperziebonen

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Kai panang ( Thaise kip in pindacurry)
Curry

Kai panang (Thaise kip in pindacurry)

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Broodje Hamburger
Specials

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Culinair fastfood. Een broodje hamburger zelf maken kan op veel manieren. Hier vind je wat lekkere recepten ter inspiratie.

Check het recept of lees de info
Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

eiersalade

Eiersalade met bieslook (bereid met verse scharreleieren)

Recept in de picture

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Het lijkt wel wat op mac and cheese, maar dan veel gezonder, want er zit een kilo groente in. Proef onze ovenpasta met koolrabi en graskaas!

Check het recept of lees de info
Salade van lollo rosso en lollo bionda

Salade van lollo rosso en lollo bionda

bavarois van kwark

Bavarois van kwark; een fantastisch basisrecept

Handige kooktips

Port Salut
Kookschool

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Deze Franse kaas ken je ongetwijfeld. Port-du-Salut ,het zachte kaasje met de milde smaak en de oranje korst. We vertellen je er meer over!

Check het recept of lees de info
Nederlandse boerenkaas

Hollandse boerenkaas, onze nationale trots!

Roomsaus of Bechamelsaus

Roomsaus of Bechamelsaus

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Cecile Geurts-Huijbers op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Yvonne op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen