• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, december 11, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Curry

Garnalencurry met paksoi

Met verse, zelfgemaakte currypasta!

door Elise de Haan
in Curry, Rijstgerechten
0
0
Garnalencurry met paksoi

Garnalencurry met paksoi – Er is niets beters dan een heerlijk gerecht waar je helemaal blij van wordt. Garnalencurry met paksoi is zo’n gerecht dat je gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert. De explosie van smaken combineert de delicate zoetheid van garnalen met de knapperigheid van paksoi, en de rijke aroma’s van de exotische specerijen in de currysaus. Om te beginnen zorg je ervoor dat je de beste ingrediënten gebruikt om de garnalencurry naar een hoger niveau te tillen. Verse garnalen zijn natuurlijk van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je garnalen van goede kwaliteit kiest, liefst rechtstreeks van de vismarkt of anders van een goede vishandel. Voor de paksoi moet je op zoek gaan naar een struik met stevige, groene bladeren met een knapperige textuur. Ook bij de andere groenten is vers een belangrijke factor om de garnalencurry met paksoi tot een succes te maken.

Het geheim van de garnalencurry met paksoi? Dat is de currypasta!

De basis van de garnalencurry met paksoi is natuurlijk de smaakvolle currysaus. De basis van de saus wordt gevormd door de currypasta. En die currypasta, die maken we zelf. Jawel, helemaal vers, en niet uit een potje. Je moet er even wat ingrediënten voor bij elkaar zoeken, en je hebt een blender, een hakmolentje of een vijzel nodig om een currypasta te kunnen maken. Maar daarna heb je dan ook een flinke pot heerlijke, verse, homemade currypasta, om jouw garnalencurry met paksoi mee te bereiden. Die je ook nog eens zo pittig of zo mild kunt maken als jij dat wilt. En als je eenmaal zelf currypasta hebt gemaakt, en beseft hoe makkelijk en hoe lekker dat is, dan wil je nooit meer een potje of zakje uit het supermarktschap. Daarnaast voeg je nog wat kokosmelk toe en je hebt een zijdezachte currysaus. De zoetheid van de kokosmelk zal de smaak van de garnalen accentueren en een heerlijke balans creëren in de garnalencurry met paksoi.

Recepten met garnalen

Recepten met garnalen; een feestje op je bord!

Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!

Paksoi

Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente

Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!

Rode currypasta

Rode currypasta; dat maak je vers!

De lekkerste curry maak je zelf! En de smaakmaker daarvoor? Dat is rode currypasta. En ook die maak je gewoon zelf! We leggen uit waarom!

Garnalencurry met paksoi

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram grote, rauwe, garnalen, gepeld
  • 4 eetlepels verse rode currypasta, zie tekst
  • 1 ui, in kwart ringen
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
  • 1 paksoi, blad in repen, witte onderkant in stukjes
  • 2 eetlepels vissaus
  • 400 ml kokosmelk
  • neutrale olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je garnalencurry met paksoi:

Verhit een scheutje neutrale olie in een wok of een grote braadpan. Bak hierin de currypasta even aan. Voeg vervolgens de ui, de paprika, de courgette en de witte onderkant van de paksoi toe. Bak even mee en voeg dan de vissaus en de kokosmelk toe. Laat even pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.

Doe de garnalen in de saus en laat ze gaar worden. Dat gaat heel snel, als ze oranjeroze zijn, dan zijn ze goed. Voeg dan de reepjes paksoiblad toe en laat ze slinken in de saus. Breng de garnalencurry met paksoi eventueel op smaak met wat zout.

Serveer met witte rijst of noedels.

Tafel lekker !!

DeelPin24TweetVerstuurVerstuur

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Risotto met savooiekool en pompoen
Rijstgerechten

Risotto met savooiekool en pompoen

Curry met rundvlees
Curry

Curry met rundvlees

Vegetarische tomatencurry
Curry

Vegetarische tomatencurry

Curry Madras
Curry

Curry Madras

Curry van kip en aubergine
Curry

Curry van kip en aubergine

Thaise kip in pindacurry
Curry

Thaise kip in pindacurry; Kai panang

Tex-Mex rijstschotel
Ovenschotel

Tex-Mex rijstovenschotel; vegetarisch comfortfood

Viscurry in kokossaus
Curry

Viscurry in kokossaus

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krab
Specials

Krab; een bijzondere delicatesse!

Heb je wel eens verse krab gegeten? Een krabcocktail of een salade met verse krab is heerlijk. Echt anders dan krabvlees uit blik!

Check het recept of lees de info
Oud Hollandse broodjes Broodje Bal Gehakt

Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie

Edammer kaas

Edammer kaas; over de hele wereld bekend!

kipfilet recepten

Kipfilet recepten en inspiratie

Recept in de picture

Franse wortelsoep
Soep

Franse wortelsoep

Een soep koken van winterpeen en aardappel? Jazeker, Franse wortelsoep is een klassiek Frans gerecht dat je echt eens geproefd moet hebben.

Check het recept of lees de info
Preitaart

Preitaart met kaas

entrecote als braadstuk

Entrecote als braadstuk

Handige kooktips

Mini pavlova schuimnestje om te vullen
Kookschool

Mini pavlova; schuimnestje om te vullen

Met wat eiwit en suiker maak je deze mini pavlova. Gebruik als nagerecht met ijs of gevuld met slagroom, bavaroise of vers fruit.

Check het recept of lees de info
Decoreren met zoetzure groenten

Decoreren met zoetzure groenten

Soorten gedroogde erwten

Soorten gedroogde erwten; het overzicht

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • benny op Hachee volgens oud-Hollands recept
  • martin op Aardappels koken; stap voor stap instructie
  • A. M. Klarenbeek op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • Ton Stoffels op Oud Hollandse broodjes, broodjes met traditie
  • C.C.L.M. Geurts-Huijbers op Pannenkoek met groenten en kaas
  • Connie Derks op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Ester op Bloemkool ovenschotel met gehakt
  • Connie Derks op Rode bietjes-haring salade
  • Connie Derks op Gegratineerde ovenschotel met groene kool
  • Floor op Gegratineerde ovenschotel met groene kool

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Kerst recepten
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen