Garnalencurry met paksoi – Er is niets beters dan een heerlijk gerecht waar je helemaal blij van wordt. Garnalencurry met paksoi is zo’n gerecht dat je gegarandeerd een glimlach op je gezicht tovert. De explosie van smaken combineert de delicate zoetheid van garnalen met de knapperigheid van paksoi, en de rijke aroma’s van de exotische specerijen in de curry. Om te beginnen zorg je ervoor dat je de beste ingrediënten gebruikt om de garnalencurry naar een hoger niveau te tillen. Verse garnalen zijn natuurlijk van cruciaal belang. Zorg ervoor dat je garnalen van goede kwaliteit kiest, liefst rechtstreeks van de vismarkt of anders van een goede vishandel. Voor de paksoi moet je op zoek gaan naar een struik met stevige, groene bladeren met een knapperige textuur. Ook bij de andere groenten is vers een belangrijke factor om de garnalencurry met paksoi tot een succes te maken.
Het geheim van de garnalencurry met paksoi? Dat is de currypasta!
De basis van de garnalencurry met paksoi is natuurlijk de smaakvolle currysaus. De basis van de saus wordt gevormd door de currypasta. En die currypasta, die maak je zelf. Jawel, helemaal vers, en niet uit een potje. Je moet er even wat ingrediënten voor bij elkaar zoeken, en je hebt een blender, een hakmolentje of een vijzel nodig om een currypasta te kunnen maken. Maar daarna heb je dan ook een flinke pot heerlijke, verse, homemade currypasta.
Die currypasta gebruik je vervolgens om jouw garnalencurry met paksoi mee klaar te maken. Die je ook nog eens zo pittig of zo mild kunt maken als jij dat wilt. En als je eenmaal zelf currypasta hebt gemaakt, en beseft hoe makkelijk en hoe lekker dat is, dan wil je nooit meer een potje of zakje uit het supermarktschap. Daarnaast voeg je nog wat kokosmelk toe en je hebt een zijdezachte currysaus. De zoetheid van de kokosmelk zal de smaak van de garnalen accentueren en een heerlijke balans creëren in de garnalencurry met paksoi.
Ook nodig voor dit recept
Rode currypasta; dat maak je vers!
De lekkerste curry maak je zelf! En de smaakmaker daarvoor? Dat is rode currypasta. En ook die maak je gewoon zelf! We leggen uit waarom!
Paksoi; makkelijke recepten met een heerlijke bladgroente
Koken met paksoi, dat is lekker, veelzijdig en makkelijk. Inspiratie en de lekkerste recepten? Die vind je op Lekker Tafelen!
Recepten met garnalen; een feestje op je bord!
Recepten met garnalen, je kunt er niet genoeg van hebben. Lekker, gezond, en in veel gerechten te gebruiken. Kook ook eens met garnalen!
Garnalencurry met paksoi
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram grote, rauwe, garnalen, gepeld
- 4 eetlepels verse rode currypasta, zie tekst
- 1 ui, in kwart ringen
- 1 courgette, in blokjes
- 2 paprika's, kleur naar keuze, in reepjes
- 1 paksoi, blad in repen, witte onderkant in stukjes
- 2 eetlepels vissaus
- 400 ml kokosmelk
- neutrale olie om in te bakken
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je garnalencurry met paksoi:
Verhit een scheutje neutrale olie in een wok of een grote braadpan. Bak hierin de currypasta even aan. Voeg vervolgens de ui, de paprika, de courgette en de witte onderkant van de paksoi toe. Bak even mee en voeg dan de vissaus en de kokosmelk toe. Laat even pruttelen tot de groenten beetgaar zijn.
Doe de garnalen in de saus en laat ze gaar worden. Dat gaat heel snel, als ze oranjeroze zijn, dan zijn ze goed. Voeg dan de reepjes paksoiblad toe en laat ze slinken in de saus. Breng de garnalencurry met paksoi eventueel op smaak met wat zout.
Serveer met witte rijst of noedels.
Tafel lekker !!