Kipcurry met kikkererwten – Curry is een favoriet gerecht uit de Aziatische keuken. In een curry kun je bijna alle soorten ingrediënten kwijt. Vlees, vis, gevogelte, eieren, alles is mogelijk en je bepaalt zelf hoe pittig de curry wordt. Te vaak wordt een curry gemaakt met een mix voor curry. Maar het kan heel simpel met alleen verse ingrediënten en specerijen.
Met deze kipcurry met kikkererwten zet je echt iets lekkers op tafel. Nog een voordeel van deze kipcurry is dat je het van tevoren klaar kunt maken. Laat je niet afschrikken door de hoeveelheid ingrediënten. De basis bestaat uit kipfilet, kikkererwten, kokosmelk en specerijen. Een groot deel heb je waarschijnlijk al in de kast staan. Het recept is niet ingewikkeld en op deze manier maak je een heerlijke verse curry zonder de mix voor curry. Iedereen zal hiervan smullen.
Misschien vind je deze kipcurry te pittig. Pas dat eenvoudig aan door het rode pepertje eruit te laten of door een halve rode peper te gebruiken in plaats van een hele. Kan het jou niet heet genoeg zijn? Gebruik dan extra rode peper, zoveel je wilt.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!
Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!
Kipcurry met kikkererwten
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 3 kipfilets in stukjes
- 250 gr gekookte kikkererwten, (of 1 blik à 400 gr uitgelekt)
- 3 kleine uien, in halve ringen
- 4 teentjes knoflook, gehakt
- 1 rode peper, al dan niet met zaad, in halve ringen
- 600 ml dikke kokosmelk
- 250 gr cherrytomaten, in kwarten
- 1 dunne prei, in zeer fijne, halve ringen
- 1/2 rode puntpaprika, in dunne reepjes
- 3 el garam massala (Indiaas kruidenmengsel, gewoon te koop in de supermarkt)
- 3 el kerriepoeder
- 1 tl gemalen komijn
- 1 tl gemalen koriander
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kurkuma
- 2 el limoensap
- zout
- neutrale olie om in te bakken
- wat gehakte peterselie (of koriander als je dat lekker vindt)
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de kipcurry met kikkererwten:
Bak in een wok of grote braadpan de kipfilet aan. Voeg dan de ui, knoflook en rode peper toe, en laat meebakken tot de uien glazig zijn.
Doe dan de garam massala, kerrie, komijn, koriander, gember en kurkuma erbij. Laat ook even meebakken.
Schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Laat een minuut of 10 zachtjes doorkoken.
Daarna doe je de kikkererwten en de tomaten erbij. Laat nog een paar minuten doorkoken.
Breng de curry op smaak met het limoensap en wat zout.
Draai dan het vuur uit. Roer als laatste de prei en de puntpaprika er door. Dit hoeft niet meer mee te koken.
De kipcurry met kikkererwten bestrooien met wat peterselie of korianderblad.
Serveer met rijst.
Tafel lekker !!