Thaise kip in pindacurry – De Thaise keuken staat wereldwijd bekend om zijn complexe smaken, exotische ingrediënten en uitdagende gerechten. Een van die pareltjes van de Thaise keuken is Kai Panang, oftewel Thaise kip in pindacurry. Dit gerecht van malse kip in een heerlijke romige currysaus met rode currypasta, pinda en kokosmelk moet je zeker eens geproefd hebben. Daar hoef je niet voor naar Thailand, of een Thais restaurant, want deze curry maak je makkelijk zelf. Witte rijst en lekker frisse komkommersalade, of wat gewokte paksoi maken van dit gerecht een complete maaltijd. Dit is ook een heerlijk gerecht om als onderdeel van een rijsttafel te serveren.
Thaise kip in pindacurry – tips
Je kunt voor de curry natuurlijk kant-en-klare rode currypasta gebruiken. Maar het is net zo leuk, en helemaal niet moeilijk om die currypasta zelf te maken. En natuurlijk vind je daar bij Lekker Tafelen ook een recept voor.
In de ingrediëntenlijst van de Thaise kip in pindacurry bekijkt, zie je dat er pindakaas in dit gerecht wordt gebruikt. Neem hiervoor eens pindakaas met stukjes pinda. Dat geeft wat meer structuur aan de saus. Je kunt ook eventueel zelf wat pinda’s malen.
In plaats van kipfilet kun je kiezen voor kippendijfilet. Dit blijft wat malser tijdens de bereiding.
Je kunt Kai Panang makkelijk van tevoren maken. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast en warm het op een laag vuurtje weer op als je wilt gaan eten.
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Thaise kip in pindacurry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 1 middelgrote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 verse rode puntpaprika
- 1 limoen
- 5 limoenblaadjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 flinke eetlepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- zout
- neutrale olie, om in te bakken
- Optioneel; lente-ui of verse koriander om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Thaise kip in pindacurry:
Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en pers de limoen uit. Als je gedroogde limoenblaadjes gebruikt, zet ze dan even in wat kokend water om te weken.
Verhit een scheut olie in een wok en bak hierin de ui, de knoflook en de puntpaprika aan. Voeg de kipfilet toe en bak die mee tot ze gaar is.
Doe het vleesmengsel uit de wok over op een bord.
Verhit de kokosmelk in de wok. Voeg de currypasta, het limoensap, de sojasaus, de vissaus en de pindakaas toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de limoenblaadjes toe en laat de currysaus voor de Kai Panang een paar minuten inkoken.
Voeg het vleesmengsel toe aan de saus en laat op een laag vuurtje nog een paar minuten pruttelen. Proef of er nog zout bij moet.
Haal de wok van het vuur en schep de Thaise kip in pindacurry over in een schaal. Bestrooi het gerecht met wat vers gesneden lente-ui of verse korianderblaadjes.
Serveer de Kai Panang met rijst of noedels. Lekker met wat gewokte paksoi of een frisse komkommersalade.
Tafel lekker !!
Vandaag ook gemaakt heerlijk was het, met wat aanpassingen van mijzelf. Voor herhaling vatbaar
We horen graag dat onze recepten voor herhaling vatbaar zijn, Hessel. Dankjewel voor het compliment!
Super lekker de Thaise kip in pindacurry.
Mmm