Thaise kip in pindacurry – De Thaise keuken staat wereldwijd bekend om zijn complexe smaken, verse exotische ingrediënten en uitdagende gerechten. Een van die pareltjes van de Thaise keuken is Kai Panang, oftewel Thaise kip in pindacurry. Dit recept van malse kip in een heerlijke romige currysaus met rode currypasta, pinda en kokosmelk moet je zeker eens geproefd hebben. Daar hoef je niet voor naar Thailand, of een Thais restaurant, want die curry kun je makkelijk zelf maken.
Zo kun je van Thaise kip in pindacurry een complete maaltijd maken
Witte rijst en lekker frisse komkommersalade, of wat gewokte paksoi maken van dit gerecht een complete maaltijd. Natuurlijk kun je ook voor andere verse, gewokte groente kiezen. Dit is ook een heerlijk gerecht om als onderdeel van een rijsttafel te serveren. Het recept voor de makkelijk te maken curry vind je in dit artikel.
Die currypasta kun je heel makkelijk zelf maken!
Je kunt voor het recept van de Thaise kip in pindacurry natuurlijk kant-en-klare rode currypasta gebruiken. Maar het is net zo leuk, en helemaal niet moeilijk om die currypasta zelf vers te maken. En natuurlijk vind je daar bij Lekker Tafelen ook een recept voor.
Rode currypasta; dat maak je vers!
De lekkerste curry maak je zelf! En de smaakmaker daarvoor? Dat is rode currypasta. En ook die maak je gewoon zelf! We leggen uit waarom!
Een paar tips om de lekkerste Thaise kip in pindacurry te maken
Als je de ingrediëntenlijst van het recept van de Thaise kip in pindacurry bekijkt, zie je dat er pindakaas in dit gerecht wordt gebruikt. Neem hiervoor eens pindakaas met stukjes pinda. Daarmee geef je heel makkelijk wat meer structuur aan de saus. Je kunt ook eventueel zelf wat pinda’s malen en zo dus eigenlijk je eigen pindakaas maken.
In plaats van kipfilet kun je kiezen voor kippendijfilet. Dit blijft wat malser tijdens het maken van de curry.
Je kunt Kai Panang makkelijk van tevoren maken. Bewaar het gerecht dan afgedekt in de koelkast en warm het op een laag vuurtje weer op als je wilt gaan eten.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Kippendijen; een veelzijdig stukje kip
Kipkarbonades, kippendijfilet en kippendijen, allemaal verschillende namen voor het bovenste deel van de kippenpoot. Wat is het verschil?
Thaise kip in pindacurry
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram kipfilet
- 1 middelgrote rode ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 verse rode puntpaprika
- 1 limoen
- 5 limoenblaadjes
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel vissaus
- 4 eetlepels pindakaas
- 2 flinke eetlepels rode currypasta
- 400 ml kokosmelk
- zout
- neutrale olie, om in te bakken
- Optioneel; lente-ui of verse koriander om te garneren
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je Thaise kip in pindacurry:
Snijd de kipfilet in reepjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in reepjes en pers de limoen uit. Als je gedroogde limoenblaadjes gebruikt, zet ze dan even in wat kokend water om te weken.
Verhit een scheut olie in een wok en bak hierin de ui, de knoflook en de puntpaprika aan. Voeg de kipfilet toe en bak die mee tot ze gaar is.
Doe het vleesmengsel uit de wok over op een bord.
Verhit de kokosmelk in de wok. Voeg de currypasta, het limoensap, de sojasaus, de vissaus en de pindakaas toe en roer alles goed door elkaar. Voeg de limoenblaadjes toe en laat de currysaus voor de Kai Panang een paar minuten inkoken.
Voeg het vleesmengsel toe aan de saus en laat op een laag vuurtje nog een paar minuten pruttelen. Proef of er nog zout bij moet.
Haal de wok van het vuur en schep de Thaise kip in pindacurry over in een schaal. Bestrooi het gerecht met wat vers gesneden lente-ui of verse korianderblaadjes.
Serveer de Kai Panang met rijst of noedels. Lekker met wat gewokte paksoi of een frisse komkommersalade.
Tafel lekker !!
Vandaag ook gemaakt heerlijk was het, met wat aanpassingen van mijzelf. Voor herhaling vatbaar
We horen graag dat onze recepten voor herhaling vatbaar zijn, Hessel. Dankjewel voor het compliment!
Super lekker de Thaise kip in pindacurry.
Mmm