Eieren in mosterdsaus – een vrij eenvoudig gerecht met net dat beetje extra door het gebruik van mosterd. Het kan heel goed worden geserveerd als doordeweekse maaltijd, maar zeker ook bij een uitgebreide brunch of een etentje met vrienden. De saus geeft de eieren net dat beetje extra. Het maakt van een eenvoudig gekookt ei een lekker en veelzijdig gerecht. Je kunt eieren in mosterdsaus serveren met aardappelpuree als lekker comfortfood, of juist met een frisse salade en wat brood om in de saus te dippen. Je kunt de saus, als je de eieren fijn snijdt, ook heel goed gebruiken over groenten als spinazie of bonen.
Gekookte eieren zijn nooit meer saai
Er worden regelmatig eieren gegeten, soms gekookt, soms gebakken. Vaak is dat bij het ontbijt of de lunch. Voor de avondmaaltijd worden ze minder vaak gebruikt. Maar eieren zijn ook heel goed te gebruiken bij de avondmaaltijd. Eén van de manieren is om ze gekookt te serveren in een saus. Eieren in mosterdsaus maak je met een saus die in de basis niet meer is dan boter, bloem, en een beetje melk of bouillon. De basissaus wordt op smaak gebracht met mosterd die het gerecht een unieke smaak geeft. Er zijn heel veel soorten mosterd en smaak is voor iedereen persoonlijk. In dit recept is de Franse Dijon mosterd gebruikt en de grove mosterd voor een mooie smaakbalans.
Gekookte eieren in mosterdsaus
Het hoofdingrediënt van eieren in mosterdsaus zijn natuurlijk de eieren, en het mooie is dat ze in bijna elke keuken te vinden zijn. Koop lekkere eieren, zoals scharreleieren van de boer, zeker voor een gerecht waarin ze een hoofdrol spelen. Ze zijn voedzaam, rijk aan eiwitten en ze passen in talloze gerechten.
Door gekookte eieren in mosterdsaus te serveren heb je heel makkelijk een lekker eiergerecht wat je met trots op tafel kunt zetten. Gekookte eieren samen met een krachtige, pittige maar ook romige saus zorgt voor een smaakbeleving die je niet snel vergeet. Eieren in mosterdsaus is daarom een gerecht dat iedereen wel eens geprobeerd moet hebben. Het is verrassend hoe zo’n simpele combinatie zo smaakvol kan zijn.
Eieren in een saus; ontdek deze makkelijke recepten
Verse eieren koken en in een heerlijke saus op tafel zetten. Dat is variëren met een gekookt ei. Heel veel recepten voor jouw inspiratie.
Eieren in mosterdsaus
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 8 verse eieren
- 25 gram boter
- 150 ml kookroom
- 100 ml hete groentebouillon
- 1 volle theelepel grove mosterd
- 1 theelepel dijon mosterd
- 1 takje peterselie
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je eieren in mosterdsaus:
Kook de eieren in 8 minuten hard, laat ze schrikken en pel ze.
Verwarm de boter en voeg er de bloem aan toe. Gaar dit 1 minuut, blijf goed roeren.
Voeg er de warme bouillon aan toe en blijf roeren tot een egaal mengsel.
Giet er nu ook de kookroom bij en kook alles samen 2-3 minuten door zodat de saus mooi gebonden is.
Voeg de mosterd toe en proef de saus, breng verder op smaak met zout, peper en eventueel mosterd.
Leg de eieren in de saus en warm ze even goed mee door.
Snijd de peterselie fijn en strooi dit over de eieren.
Serveer de eieren in mosterdsaus direct.
Tafel lekker !!