Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas – Flammkuchen, ook wel ‘brandende’ taart genoemd, is een traditioneel Duits gerecht. In de meeste gevallen kennen wij de flammkuchen met crème fraîche, rode ui en spekjes. Dit keer maken we de flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas.
Flammkuchen deeg
Zelf flammkuchen maken is simpel en leuk! In dit recept tref je de complete bereidingswijze van het deeg. Je kunt het deeg tegenwoordig ook vinden in de koeling bij de meeste supermarkten. Dit kant-en-klare deeg hoef je alleen nog maar uit te rollen.
De topping
Je kunt heel creatief zijn met de topping voor flammkuchen. In onderstaande receptuur maak je flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas. Een heerlijke combinatie. Het anijsachtige van de venkel (neemt door het blancheren iets af) combineert supergoed met de geitenkaas en de gerookte zalm. Met deze topping zet je een niet te zware, maar heerlijke starter voor een zomers diner op tafel. Je kunt dit voorgerecht met gerookte zalm overigens ook gewoon als hoofdgerecht serveren in combinatie met een frisse salade.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Voorgerechten met gerookte zalm
Een voorgerecht maakt een maaltijd compleet. Houd je van vis? Hier vind je de allerlekkerste recepten voor voorgerechten met gerookte zalm.
Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 rol flammkuchendeeg
- 1 venkelknol
- 125 gram smeerbare geitenkaas
- 50 gram gerookte zalmfilet
- 1 kleine rode ui
- 1/2 citroen
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
Flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas maak je zo:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de venkel en schut het overtollige water eraf. Haal het buitenste blad van de venkel en houd het fijne groen apart. Haal de venkel over de fijnste stand van de mandoline en verwijder de harde kern. Je houdt nu flinterdunne halve maantjes over. Blancheer deze halve maantjes 2 minuten en laat goed uitlekken. Pel de ui en haal deze ook over de mandoline.
Meng het sap van een halve citroen met de smeerbare geitenkaas en breng op smaak met peper en zout. Rol het flammkuchendeeg uit op een bakplaat. Verdeel het geitenkaasmengsel erover en beleg vervolgens met de venkel en ui. Plaats dit 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
Snijd ondertussen de zalm in dunne reepjes. Haal de flammkuchen uit de oven. Verdeel de gerookte zalm en het fijn venkelgroen erover.
Serveer de flammkuchen met venkel, zalm en geitenkaas als voorgerecht of als licht hoofdgerecht door er een frisse salade bij te maken.
Tafel lekker !!