• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Adverteren
  • Privacy
maandag, mei 23, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Foe yong hai; zo maak je het zelf

Elise de Haan door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
1
0
Foe Yong Hai

Foe yong hai – Als jij bij de Chinees gaat eten, of iets afhalen, kies je dan ook wel eens voor Foe yong hai? Je weet wel, dat gerecht met ei en rode saus. Wist je dat je dat ook heel makkelijk zelf kunt maken? Een paar eieren, wat groente, een lekkere zoetzure saus, schepje rijst erbij en je hebt een heerlijke, vegetarische, Oosterse maaltijd!

Eieren

In dit gerecht worden de eiwitten geleverd door eieren. Eieren zijn een prima vervanger voor vlees of vis. Daarnaast zijn eieren een heel veelzijdig product. Ze passen is veel verschillende soorten gerechten, en ze hebben een fantastische voedingswaarde.

Als je eens een dag geen vlees of vis wilt eten, kies dan voor eieren!

Foe yong hai

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 10 eieren
  • 1 prei, in halve ringen
  • ½ winterpeen, in kleine reepjes of blokjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 125 gr champignons, in plakjes
  • olie om in te bakken
  • peper
  • zout
  • 5 tomaten, in stukjes
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 1 kleine rode ui, grof gesnipperd
  • 2 el azijn
  • 3 el gembersiroop
  • 1 el suiker
  • 3 el chilisaus
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Verder nodig: staafmixer of blender

Zo maak je Foe yong hai

We beginnen met het maken van de saus.

Verhit wat olie in een steelpan. Bak hierin de ui en de knoflook even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de tomaten, azijn, gembersiroop, suiker en chilisaus toe. Laat dit op een laag vuurtje pruttelen tot alles zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer of blender. Breng wanneer nodig op smaak met een klein beetje zout.

Vervolgens maken we de omelet.

Roer de eieren los met een garde. Breng op smaak met wat peper en zout.

Verhit wat olie in een koekenpan.

Bak hier in de groenten op een laag vuur tot ze “al dente” zijn. Schenk dan het eimengsel er over.

Laat de omelet rustig gaar worden. Let er wel op dat hij niet te donker kleurt. Draai halverwege om met een schuimspaan. Het is geen probleem als de omelet niet heel blijft. Je serveert hem toch in stukken.

Serveer de Foe yong hai in een lage schaal. Leg eerst de omelet in grote stukken in de schaal en schenk dan de saus er over. Lekker met rijst of noodles.

Dit gerecht kun je ook prima serveren als onderdeel van een rijsttafel.

Tafel lekker !!

Tags: EierenVegetarisch
DeelPin46Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Risotto met snijbonen en blauwe kaas
Risotto

Risotto met snijbonen en blauwe kaas

Forel pakketje
Visgerechten

Forel pakketje uit de oven

Penne all' Amatriciana
Pastagerechten

Penne all’ Amatriciana

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie
Vleesgerechten

Kalfsschnitzel met Parmaham en salie, Saltimbocca alla Romana

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep met aardappel en Port Salut

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes
Hoofdgerecht

Spinazie met gekookte eitjes en soldaatjes

Bloemkool curry met cashewnoten
Hoofdgerecht

Bloemkool curry met cashewnoten

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Aardappels van de barbecue
Bijgerecht

Aardappels van de barbecue

Deze gekookte aardappels van de barbecue kunnen altijd op het barbecuemenu. Niet moeilijk en je kunt ze vooraf prima klaarmaken.

Check het recept of lees de info
barbecue recepten

Barbecue; recepten en tips voor een heerlijke zomer

waterijs

Waterijs; 6 heerlijke varianten met vers fruit om zelf te maken

Courgette

Courgette; lekker, gezond en veelzijdig!

Recept in de picture

oven gegaarde zalm in roomsaus
Visgerechten

Ovengegaarde zalm in roomsaus

Dit moet je proeven! Ovengegaarde zalm in roomsaus. De saus is zacht kruidig en vol van smaak. Het recept kun je ook in een koekenpan maken.

Check het recept of lees de info
Geplette krieltjes uit de oven

Geplette krieltjes uit de oven

hollandaise saus

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

Handige kooktips

hollandaise saus
Kookschool

Hollandaise saus ( met foto-instructie )

De klassieke hollandaise saus is weer helemaal terug van weggeweest en wij snappen wel waarom. Met deze instructies lukt hij ook bij jou!

Check het recept of lees de info
Zachte broodjes bakken

Zachte broodjes bakken

zelf hamburgers maken

Zelf hamburgers maken; Met tips voor de lekkerste kruiden

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Hein op Pizza met wilde spinazie en haloumi
  • Connie Derks op Crispy bloemkool nuggets
  • Jellie op Crispy bloemkool nuggets
  • Elise de Haan op Zuurkool met salami en paprika
  • Mirrin op Zuurkool met salami en paprika
  • RInr op Botersaus
  • Redactie op Stifado; Griekse stoofpot van rundvlees

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Kookschool
  • Verse ingrediënten
  • Wat eten we vandaag?
  • Adverteren

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
    • Adverteren
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen