Foe yong hai – Als jij bij de Chinees gaat eten, of iets afhalen, kies je dan ook wel eens voor Foe yong hai? Je weet wel, dat gerecht met ei en rode saus. Wist je dat je dat ook heel makkelijk zelf kunt maken? Een paar eieren, wat groente, een lekkere zoetzure saus, schepje rijst erbij en je hebt een heerlijke, vegetarische, Oosterse maaltijd!
Eieren
In dit gerecht worden de eiwitten geleverd door eieren. Eieren zijn een prima vervanger voor vlees of vis. Daarnaast zijn eieren een heel veelzijdig product. Ze passen is veel verschillende soorten gerechten, en ze hebben een fantastische voedingswaarde.
Als je eens een dag geen vlees of vis wilt eten, kies dan voor eieren!
Foe yong hai
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 10 eieren
- 1 prei, in halve ringen
- ½ winterpeen, in kleine reepjes of blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 125 gr champignons, in plakjes
- olie om in te bakken
- peper
- zout
- 5 tomaten, in stukjes
- 1 teen knoflook, gehakt
- 1 kleine rode ui, grof gesnipperd
- 2 el azijn
- 3 el gembersiroop
- 1 el suiker
- 3 el chilisaus
- zout
- olie om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Verder nodig: staafmixer of blender
Zo maak je Foe yong hai
We beginnen met het maken van de saus.
Verhit wat olie in een steelpan. Bak hierin de ui en de knoflook even aan, maar laat ze niet bruin worden. Voeg dan de tomaten, azijn, gembersiroop, suiker en chilisaus toe. Laat dit op een laag vuurtje pruttelen tot alles zacht is. Pureer het mengsel met de staafmixer of blender. Breng wanneer nodig op smaak met een klein beetje zout.
Vervolgens maken we de omelet.
Roer de eieren los met een garde. Breng op smaak met wat peper en zout.
Verhit wat olie in een koekenpan.
Bak hier in de groenten op een laag vuur tot ze “al dente” zijn. Schenk dan het eimengsel er over.
Laat de omelet rustig gaar worden. Let er wel op dat hij niet te donker kleurt. Draai halverwege om met een schuimspaan. Het is geen probleem als de omelet niet heel blijft. Je serveert hem toch in stukken.
Serveer de Foe yong hai in een lage schaal. Leg eerst de omelet in grote stukken in de schaal en schenk dan de saus er over. Lekker met rijst of noodles.
Dit gerecht kun je ook prima serveren als onderdeel van een rijsttafel.
Tafel lekker !!
Gisteren FoeYongHai gemaakt was echt fantastisch. Voor herhaling vatbaar, alleen bereiding 30 minuten heb ik niet gehaald.
Niet iedereen werkt op dezelfde manier, misschien dat dat wat verschil maakt in hoelang de bereiding duurt, Dagmara. Maar fijn dat je het lekker vond. En daar gaat het om, nietwaar?😉