• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
donderdag, september 21, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Frittata, omelet uit de oven; Zo maak je je restjes op

door Redactie
in Hoofdgerecht
0
2
omelet uit de oven

Frittata, een omelet uit de oven – Frittata is een soort gevulde omelet die je niet in de koekenpan, maar in de oven klaarmaakt. De naam verraadt al dat hij uit Italië komt. Het is een typisch armeluis gerecht: de restjes van de vorige dag worden weer tot leven gewekt met een paar geklutste eieren erdoor. Eerlijk is eerlijk: hij is ideaal voor allerlei restjes: reeds gekookte of gebakken groente, aardappeltjes, zelfs puree ( gewoon mengen door het eiermengsel ), een restjes vlees of vis, garnalen… Kortom, er is weinig dat je er niet in kwijt kunt! Italianen stoppen er zelfs hun restjes pasta in.

Frittata: voor alle restjes

Een oude verrimpelde puntpaprika, twee niet zo verse tomaten, een restje kaas, een half zakje basilicum en na een veelvuldig gebruik van eidooiers een bakje van 4 eiwitten, het kan allemaal. Je hebt vast ook zoiets in de koelkast liggen. Samen met een scheutje melk, een uitje en twee eitjes maak je daar een uitstekende frittata voor de lunch van.

frittata recepten

Frittata recepten; De restjes van het weekend opmaken

Verschillende frittata recepten voor een heerlijke lunch of een snelle maaltijd. Ideaal om restjes groenten of vlees/vis in te verwerken.

Eieren

Eieren

Oh wat kun je veel met eieren! Verse scharreleieren van de boer zijn een must have in je voorraadkast. Ontdek hier recepten met eieren.

Frittata, omelet uit de oven

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 30 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 overtollige eiwitten + 2 eieren ( of tot 5 hele eieren )
  • een paprika + 2 tomaten ( of wat voor groente dan ook )
  • half bosje basilicum ( of wat voor verse kruiden dan ook )
  • 1 ui
  • 1 el. olijfolie
  • een likje boter
  • een paar plakjes kaas
  • 1 dl. melk
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je een frittata of omelet uit de oven:

Eerst die oven op 200 graden.

Snijd de ui in snippers en bak ze in de olijfolie even glazig.

Snijd de paprika (of welke rauwe groente je dan ook gebruikt) en voeg die toe. Snijd de tomaten in stukjes, en haal nog een paar plakjes kaas uit het restje met de kaasschaaf. Vet een ovenschaal in en doe de tomaten (of een restje gare groente) vast in de schaal. Voeg nu de gebakken groenten toe. Snijd of scheur de basilicum en voeg die ook toe. Kluts de eieren met de melk en voeg wat zout en peper toe. Giet het mengsel over de groenten. Leg er nog een paar plakjes kaas op en laat in ongeveer 20 minuten gaar worden in de oven. De frittata is gaar, wanneer het ei wat is gerezen als een soufflé.

De Frittata oftewel de omelet uit de oven is heerlijke restverwerking! Je hoeft natuurlijk niet te vertellen dat daar alle restjes in verwerkt zijn.

Tafel lekker !!

DeelPin1196Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Bloemkoolsoep
Maaltijdsoep

Bloemkoolsoep, gooi het kookwater nooit weg!

Croutons maken voor soep en salade
Kookschool

Croutons maken voor soep of salade; Met Italiaanse kruiden en kaas

Oud brood verwerken
Specials

Oud brood verwerken; diverse tips tegen voedselverspilling

Gebakken rijst
Rijstgerechten

Gebakken rijst

"ik doe maar wat" nasi
Rijstgerechten

Mijn “ik doe maar wat” nasi helpt voedselverspilling tegen te gaan

Instock cooking kookboek
Kookboeken

Instock cooking; geen standaard kookboek

Panzanella
Salade

Panzanella, een Italiaanse boerensalade met brood

pizzabroodjes
Lunch

Pizzabroodjes, iedereen zijn eigen kleine pizza

Reacties 2

  1. Corinne says:
    8 jaar geleden

    Ja een heerlijk gerecht uit de Italiaanse armenkeuken.Heel oud. Ik at het 40 jaar geleden voor het eerst in Napels bij de moeder van vrienden. Zij deed er ook restjes spaghetti doorheen van de dag ervoor. We kregen dikke plakken brood mee naar het strand besmeerd met olijfolie en ertussen de frittata. Heerlijk. Met kerstavond maakt de frittata weer deel uit van mijn buffet.

    Beantwoorden
    • Lekker Tafelen says:
      8 jaar geleden

      Leuk Corinne, simpel is toch vaak het mooist!

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Gebraden kip
Specials

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.

Check het recept of lees de info
haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

smoothie met banaan

Smoothie met banaan

Kwark

Kwark; eerlijke en heerlijke zuivel

Recept in de picture

Wortelsalade
Bijgerecht

Wortelsalade; super simpel, super lekker!

Je denkt er niet snel aan, maar een zelfgemaakte wortelsalade is een snel en makkelijk bijgerecht. Met een wat zoet, maar ook een beetje pit.

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen op toast

Oesterzwammen op toast

Ovenschotel met spruitjes

Ovenschotel met spruitjes, appel en rookworst

Handige kooktips

Mosselen bewaren
Kookschool

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Mosselen bewaren is in deze tijd eigenlijk helemaal niet nodig. Wil je je gekochte mosselen toch wat langer bewaren? Hier vind je tips.

Check het recept of lees de info
Aardappelen bewaren

Aardappelen bewaren; ontdek deze handige tips

karbonade bakken

Karbonade bakken; Tips voor de perfecte karbonade

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Riet Zuidema op Aardappelmuffin van geraspte aardappel
  • Connie Derks op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Ria op Aardappel-courgetteschotel met kaas
  • Redactie op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma
  • Arno Tiemens op Grootmoeders appelmoes, met tips van een Franse oma

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen