• Team
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juli 4, 2022
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde aubergines; met een vulling van groenten en kikkererwten

Lekker vega, en als je wilt ook vegan

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Gevulde aubergine

Gevulde aubergines – Niet iedereen houdt van aubergine. Maar als je ze wel lust vind je ze waarschijnlijk heerlijk. Een tussenweg lijkt er niet te zijn bij deze paarse vruchtgroente. Ben jij wel een auberginefan? Dan is dit een recept voor gevulde aubergines echt iets voor jou! Helemaal vegetarisch, en bomvol groenten en kikkererwten, dus behalve lekker is dit ook nog eens heel erg gezond. We maken geen gebruik van kant-en-klare vleesvervangers, want er zitten kikkererwten in de vulling en peulvruchten zijn een prima alternatief voor vlees en veel gezonder. Wil je helemaal vegan eten? Dan hoef je alleen de cottage cheese te vervangen door een vegan alternatief, of je laat het helemaal weg.

Hoe pittig wil je de gevulde aubergines hebben?

Deze gevulde aubergines zijn een behoorlijk pittig gekruid gerecht. Er zit een hele rode chilipeper in, waaruit het zaad niet is verwijderd en hoe heet het uiteindelijke resultaat wordt is ook afhankelijk van hoe scherp de gebruikte shoarmakruiden zijn. Houd jij niet van scherp gekruid eten of eten er kinderen mee? Geen nood. Je kunt de peper er gewoon uit laten, je gebruikt een halve of je kunt het zaad eruit verwijderen. Dat laatste maakt het al een stuk minder pittig, want het zaad is het scherpste deel van de peper.

Handige tips

Wij zijn uitgegaan van ‘normale eters’. In dat geval is één halve gevulde aubergine voldoende. Kook je voor grote eters? Dan moet je overwegen om twee gevulde aubergines per persoon te serveren.

Je kunt dit gerecht van tevoren zo ver voorbereiden dat je het op een later tijdstip alleen nog hoeft af te bakken. Laat het gerecht in dat geval volledig afkoelen, dek het af met aluminiumfolie en bewaar het tot gebruik in de koelkast.

Houd je niet van cottage cheese? Je kunt deze heel goed vervangen door zachte geitenkaas of feta.

Gevulde aubergine ongebakken

Gedroogde erwten recepten

Gedroogde erwten; Met deze recepten scoor je altijd!

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Aubergine

Aubergine; ontdek de veelzijdigheid van deze paarse vruchtgroente

De aubergine; een veelzijdige vruchtgroente, die we vaker zouden mogen gebruiken. Tijd om de aubergine eens in de spotlight te zetten.

Gevulde aubergines

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 2 grote aubergines
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gehakt
  • 1 rode puntpaprika, in blokjes
  • 1 rode chilipeper, in dunne ringetjes (optioneel)
  • 70 gram tomatenpuree
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel shoarmakruiden
  • 3 eetlepels gehakte peterselie
  • olijfolie
  • zout
  • 4 flinke eetlepels cottage cheese

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde aubergines:

Verwarm de oven voor op 180 graden. (hete lucht)

Was de aubergines en halveer ze in de lengte. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit. Let er op dat de randen van de aubergine dik genoeg blijven, zo dat hij zijn stevigheid behoudt. Hak het vruchtvlees met een scherp mes in kleine stukjes. Bestrijk de aubergines met een kwastje aan de binnenkant met olijfolie en bestrooi ze heel licht met zout. Leg de halve aubergines in een grote, lage ovenschaal of braadslee, die je even invet met wat olijfolie.

Verhit in een koekenpan of hapjespan wat olijfolie. Bak hierin het vruchtvlees, dat je uit de aubergines hebt geschept, even aan. Voeg dan de ui, de puntpaprika, de knoflook en de eventuele rode chilipeper toe. Bak deze even mee. Vervolgens doe je tomatenpuree en de shoarmakruiden erbij. Ook deze bak je even mee. Als het mengsel te droog wordt, voeg dan een klein scheutje water toe. Niet te veel, het moet niet te nat worden.

Zodra de uien en de paprika gaar zijn voeg je de kikkererwten en 2 eetlepels van de peterselie toe. Breng goed op smaak met zout.

Verdeel het mengsel vervolgens over de aubergines.

Verkruimel vervolgens over elke auberginehelft een eetlepel cottage cheese.

Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de aubergines in ongeveer 40 minuten gaar. Let er op dat het niet te hard gaat. Dek wanneer nodig de schaal af met aluminiumfolie.

Bestrooi de gevulde aubergines voor het serveren met de rest van de gehakte peterselie.

Tafel lekker !!

Tags: GroenteKaas - Cottage cheeseVegetarisch
DeelPin3Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Gefrituurde kippenvleugeltjes
Hapjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Ovenpasta met koolrabi en graskaas
Pastagerechten

Ovenpasta met koolrabi en graskaas

Garnalen in tequilamarinade
Visgerechten

Garnalen in tequilamarinade; van de barbecue

Babi ketjap
Vleesgerechten

Babi ketjap; een heerlijk Oosters gerecht vol smaak

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo
Hoofdgerecht

Spaanse aardappelschotel; met paprika en chorizo

Heilbot met broccoligratin
Visgerechten

Heilbot met broccoligratin en venkelrisotto

courgette taart
Quiche

Courgette taart

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

100% vers en 100% lekker van het seizoen

Zomer recepten

Zomer recepten; Genieten van de verse oogst

Proef het seizoen met deze heerlijke zomer recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Kook je lekker mee?

Check het recept of lees de info

Uitgelicht

Steenfruit
Specials

Steenfruit; Heerlijk Hollands fruit met pit

Prachtige kleuren, zoet en zuur, in de zomer is er volop Steenfruit. Kersen, Perziken, Nectarines, Abrikozen en Pruimen. Kies voor vers fruit!

Check het recept of lees de info
Broodje Hamburger

Broodje hamburger zelf maken ( 4 variaties )

Vruchtgroenten

Vruchtgroenten; Proef de kleurrijke zomer

gekruide aardappelen header bovenaaf

Gekruide aardappelen; zo maak je ze spannend

Recept in de picture

Beef back rib van de BBQ
Vleesgerechten

Beef back ribs van de BBQ; oftewel runderspareribs!

Je hebt ongetwijfeld wel een spareribs van de BBQ gegeten. Maar neem eens runderspareribs. De beef back ribs van de BBQ zijn óók lekker!

Check het recept of lees de info
Gefrituurde kippenvleugeltjes

Gefrituurde kippenvleugeltjes, die maak je zelf!

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Aardappelsalade met truffelaardappels en feta

Handige kooktips

marineren in karnemelk
Kookschool

Marineren in karnemelk

Wat zijn de voordelen van marineren in karnemelk? We geven uitleg, tips en een paar lekkere recepten met karnemelk marinade.

Check het recept of lees de info
Kernhem

Kernhem, zacht, maar wel met pit!

Port Salut

Port-du-Salut; Een Franse kaas met een Zwitserse achtergrond

Lekker Tafelen Web Stories

Gesneden groenten
Gesneden groenten
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen
Bekijk alle stories

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Reacties van onze lezers

  • Elise de Haan op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • gerrit schout op Sambalboontjes; sperziebonen Indonesische stijl!
  • Elise de Haan op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Mieke, op Currysoep; van goedkope tomaten van de markt
  • Redactie op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Philippe Ceciora op Maatjesdag. Hollandse Nieuwe Special inclusief 14 smaakvolle tips
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat
  • Connie op Eieren koken; Altijd het perfecte resultaat

Abonneer op onze nieuwsbrief








  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Diversen
    • Abonneren
    • Team
    • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2020 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen
Gesneden groenten Ze zijn er weer: Hangcultuur mosselen