• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
maandag, juni 5, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde coeur de boeuf tomaat met couscous

Coeur de boeuf is de ideale tomaat om te vullen

door Connie Derks
in Hoofdgerecht
0
0
gevulde coeur de boeuf tomaat

tomaten automaatGevulde coeur de boeuf tomaat met couscous – Als je gaat fietsen op een mooie zomerdag en je ziet dit bord, ja dan moet je afstappen en toch maar eens gaan kijken. Hier staat een automaat met de lekkerste tomaten waaronder ook de coeur de boeuf. Zorg voor een goede fietstas want dan kun je wat meer van die heerlijke tomaten kopen. Lekker om te vullen voor vanavond, en voor morgen een lekkere plak tomaat op de tosti. Mmm…. tomaat is zo lekker en zo veelzijdig.

Tomaten combineren met…

Coeur de boeuf tomaten Er zijn vele soorten tomaten, het bekendst is de gewone Nederlandse tomaat. De laatste jaren heb je op de meeste plaatsen een keuze uit vele soorten zoals de trostomaten, vleestomaten, cherrytomaatjes, snoeptomaatjes of romatomaten. Minder vaak zie je deze heerlijke grote coeur de boeuf liggen. Het is een grote stevige vleestomaat die vol van smaak is en die bijzonder geschikt is om te vullen omdat hij erg veel vruchtvlees heeft en vrij weinig vocht en pitjes.

Deze tomaat rijpt van binnenuit en is zelfs groen al erg smakelijk. Groen eet je de coeur de boeuf tomaten het beste rauw in salades en op bijvoorbeeld een hamburger. Rood is deze tomaat het geschiktst voor warme bereiding zoals soepen, sauzen en om te vullen. Een erg fijne bijkomstigheid is dat deze tomaat niet van die vervelende dikke velletjes heeft na het bereiden. De gevulde coeur de boeuf tomaat maak je met een vulling van de volgende ingrediënten:

Harissa kun je zien als de Marokkaanse sambal. Harissa is gemaakt van chilipepers, rode paprika, knoflook, olijfolie, azijn en zout. Harissa is erg lekker om couscous en gerechten uit de tajine op smaak te brengen.

Ras el hanout is een Marokkaans kruidenmengsel en bestaat uit soms wel meer dan 20 verschillende specerijen. De samenstellingen verschillen nogal per leverancier. Ras el hanout betekend letterlijk “hoofd van de winkel” wat zoveel wil zeggen als de beste samenstelling uit de winkel.

Tomatencouscous. Couscous is gemaakt van grof gemalen gries van durum tarwe. Hiermee wordt een deeg gemaakt en van dit deeg worden in een soort van trommel kleine korrels gemaakt die net als pasta worden gedroogd. Doordat de korrels zo klein zijn hebben ze niet veel bereidingstijd nodig. Je hebt de couscous in verschillende korreldiktes, maar ook in verschillende smaken zoals spinazie, tomaat, of met kruiden.

Als je een tomatencouscous gebruikt kun je die zelf verder op smaak brengen met het vocht van de tomaat, kip, kruiden en specerijen.

 

gevulde coeur de boeuf doorgesneden
gevulde coeur de boeuf tomaat
Tomaten

Tomaten, het hele jaar de zon op je bord!

Tomaten, de zon op je bord! In de soep, in de salade, als gezonde snack, in alle soorten en kleuren. De meest gegeten groente!

Gevulde coeur de boeuf tomaat met couscous

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 4 (coeur de boeuf) tomaten
  • 1 kopje tomaten couscous
  • 1 kopje bouillon
  • 150 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 punt paprika
  • 2 takjes koriander
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 100 gram feta
  • olijfolie
  • 1 theelepel harissa
  • 1 groen of rood pepertje naar smaak
  • 2 theelepels ras el hanout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde coeur de boeuf tomaat met couscous:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het kapje van de tomaat en hol de tomaat met een lepel voorzichtig uit en zet ze op zijn kop op een keukenpapiertje om het eventuele vocht eruit te laten lopen. Vang het binnenste op en snijd het vruchtvlees klein. Meet de couscous af en doe dit in een kommetje, meet eenzelfde kopje hete bouillon af en schud dit bij de couscous. Roer goed om en laat wellen.

Snijd de kipfilet in zeer kleine stukjes en doe dit ook met de ui, paprika en rode peper. Rooster de pijnboompitten kort in een droge koekenpan. Haal de pitten uit de pan en doe er een eetlepel olijfolie in. Verwarm deze en bak hierin de kipfilet. Voeg er de ui en paprika aan toe en bak deze even mee.

Breng alles op smaak met de harissa en de ras el hanout.

Voeg het vruchtvlees en sap van de tomaat toe en laat dit even mee verwarmen. Roer er de gewelde en los geroerde couscous door en verwarm alles even door. Hak de koriander  grof en meng deze er samen met de pijnboompitten doorheen. Proef of er eventueel nog wat zout of kruiden bij moeten.

Smeer de tomaten licht in met wat olijfolie. Vul de tomaten en verkruimel er de feta over. Zet het kapje erop. Zet de gevulde coeur de boeuf tomaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct. Eventuele overgebleven vulling kan in een met aluminiumfolie bedekt bakje warm gehouden worden in de oven om er los bij te serveren.

Tafel lekker !!

Tags: CouscousGroente
DeelPin23Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Gegrilde lamskoteletten
Vleesgerechten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham
Vleesgerechten

Perfect gebraden beenham

Nacho's met gehakt
Hoofdgerecht

Nacho’s met gehakt; uit de oven

Kipdrumsticks in teriyaki marinade
Vleesgerechten

Kipdrumsticks in teriyaki marinade

Stamppot rauwe andijvie
Stamppot

Stamppot rauwe andijvie

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Roasted lamb
Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

10 − 6 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Waarom liggen er appels uit Zuid-Afrika in de Nederlandse supermarkt?
  • Bloemkool 54% duurder volgens de consumentenbond.
  • Wat wil jij graag kopen bij een boerderijwinkel? Broccoli?
  • Nu al kersen? Hoe kan dat?
  • Pasta met zalm saffraan en spinazie

Uitgelicht

Varkensvlees op de barbecue
Specials

Varkensvlees op de barbecue; met deze recepten maak je vrienden

Varkensvlees op de barbecue is een ware traktatie voor liefhebbers van lekker eten. Kies het juiste vlees en marinade en je hebt een feestje!

Check het recept of lees de info
exotisch fruit

Exotisch fruit; lekker vers fruit uit de Tropen

rundvlees op de barbecue

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

Recept in de picture

exotisch fruitsalade
Salade

Exotische fruitsalade; een salade met passie

Fris, zuur en zoet; deze fruitsalade met een dressing vol passie heeft en een explosie van smaken die je blijven verrassen.

Check het recept of lees de info
Gegrilde lamskoteletten

Gegrilde lamskoteletten; met een Grieks tintje

Gebraden beenham

Perfect gebraden beenham

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Nanette op Wijnen bij stoofschotels; Welke wijn gebruik je in en bij je stoofschotel?
  • Redactie op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • pieter op Boter klaren of geklaarde boter maken ( met foto instructie )
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen