• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde paprika met gekruide rijst

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Gevulde paprika met gekruide rijst

Gevulde paprika met gekruide rijst – Paprika is een groente die bij uitstek geschikt is om te vullen. Eigenlijk past bijna iedere soort vulling wel bij de smaak van paprika en kun je je naar hartenlust uitleven met allerhande ingrediënten. Voor de gevulde paprika met gekruide rijst hebben we de rijstvulling aangevuld met gekookte zwarte of beluga linzen en lekker op smaak gebracht met ras el hanout, het kruidige specerijenmengsel dat veel in de Noord-Afrikaanse keuken en in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Eet één paprika als lunch of als voorgerecht, neem er twee voor een vegetarische avondmaaltijd.

Zwarte linzen of beluga linzen

In de gevulde paprika met gekruide rijst zijn zwarte of beluga linzen gebruikt. Beluga linzen zijn kleine, glanzende zwarte linzen die bekend staan om hun unieke smaak en textuur. Ze hebben een volle, smeuïge textuur als ze gekookt worden. Beluga linzen worden veel gebruikt in mediterrane en Midden-Oosterse gerechten. Deze linzen zijn een belangrijke bron van proteïnen, ijzer, vezels en andere voedingsstoffen, wat betekent dat ze heel geschikt zijn als vleesvervanger in vegetarische of vegan maaltijden. Ze zijn ook makkelijk te bereiden, ze hoeven niet geweekt te worden en ze zijn snel gaar. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als basis voor soepen en salades, maar ze laten zich ook goed verwerken in rijstgerechten, waarvan de gevulde paprika met gekruide rijst een heel goed voorbeeld is.

Paprika, gezond en veelzijdig!

Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog, ze zijn lekker, ze zijn supergezond en ze geven altijd kleur aan je maaltijden. Paprika’s komen oorspronkelijk niet zoals je misschien zult verwachten uit Nederland, maar ze werden lang geleden door de Spanjaarden meegenomen uit Zuid-Amerika en in Europa geïntroduceerd. Met paprika’s kun je heerlijk koken en je kunt ze op allerlei manieren bereiden. Ze zijn bij uitstek geschikt om te vullen en vervolgens in de oven te bereiden. Maak maar eens gevulde paprika met gekruide rijst. Daarna ga je beslist vaker paprika’s vullen.

Gevulde paprika met gekruide rijst – tips

Als je de vulling van tevoren bereidt, dan hoef je de paprika alleen nog te vullen en af te bakken als je wilt gaan eten. Lekker makkelijk als je thuis komt na een drukke dag.

Reken voor een voorgerecht of een lunchgerecht een gevulde paprika met gekruide rijst per persoon. Twee of drie stuks per persoon voor een volledige avondmaaltijd, afhankelijk van of je een grote eter bent.

Je kunt dit gerecht ook helemaal van tevoren bereiden en later opwarmen in de oven.

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Gevulde paprika met gekruide rijst

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 paprika's, kleuren naar keuze
  • 500 gram gekookte rijst
  • 300 gram zwarte of beluga linzen
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 2 groene chilipepers, naar keuze met of zonder zaad, gehakt
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paprika met gekruide rijst:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst daarna afkoelen. Je kunt ook prima een restje eerder gekookte rijst gebruiken.

Kook de linzen, die in de gevulde paprika met gekruide rijst gaan, gaar in water zonder zout. Dit duurt ongeveer 20 à 25 minuten, afhankelijk van hoe oud de linzen zijn. Proef tussendoor om te controleren hoe gaar ze zijn.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak hierin de sjalotten, en de knoflook aan. Laat ze lichtbruin kleuren. Voeg dan de groene peper toe en laat deze even mee bakken. Voeg de ras el hanout toe en bak ook even mee.

Doe de rijst bij de sjalotten en bak al omscheppend om. Je zult zien dat de rijst een mooie gele kleur krijgt door de ras el hanout.

Schep de linzen erdoor en draai de warmtebron uit. Breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Nu kun je de paprika vullen met de gekruide rijst.

Snijd van elke paprika een kapje af en haal de zaadlijsten en het zaad eruit. Zet ze rechtop in een passende ovenschaal waarin ze klem staan. Verdeel het rijstmengsel over de paprika’s en zet de kapjes er weer op.

Plaats de schaal in de oven en bak de paprika’s tot ze zacht en gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren.

Serveer de gevulde paprika met gekruide rijst direct.

Tafel lekker !!

DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Courgettekoekjes
Bijgerecht

Courgettekoekjes; met tzatziki

Vegetarische ovenschotel van rode bieten met feta
Ovenschotel

Ovenschotel van rode bieten met feta; lekker vegetarisch

Gegrilde auberginerolletjes met hummus
Recepten

Gegrilde auberginerolletjes met hummus

Rendang van oesterzwammen en spitskool
Hoofdgerecht

Rendang van oesterzwammen en spitskool

Parmigiana di Melanzane
Ovenschotel

Parmigiana di melanzane: een vegetarische ovenschotel

gevulde mini paprika-
Recepten

Gevulde mini paprika’s (vegetarisch)

geroosterde groente spiesjes met kwarkdip
Voorgerecht

Geroosterde groentespiesjes met kruidendip

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen