• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zondag, mei 28, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde paprika met gekruide rijst

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Gevulde paprika met gekruide rijst

Gevulde paprika met gekruide rijst – Paprika is een groente die bij uitstek geschikt is om te vullen. Eigenlijk past bijna iedere soort vulling wel bij de smaak van paprika en kun je je naar hartenlust uitleven met allerhande ingrediënten. Voor de gevulde paprika met gekruide rijst hebben we de rijstvulling aangevuld met gekookte zwarte of beluga linzen en lekker op smaak gebracht met ras el hanout, het kruidige specerijenmengsel dat veel in de Noord-Afrikaanse keuken en in het Midden-Oosten wordt gebruikt. Eet één paprika als lunch of als voorgerecht, neem er twee voor een vegetarische avondmaaltijd.

Zwarte linzen of beluga linzen

In de gevulde paprika met gekruide rijst zijn zwarte of beluga linzen gebruikt. Beluga linzen zijn kleine, glanzende zwarte linzen die bekend staan om hun unieke smaak en textuur. Ze hebben een volle, smeuïge textuur als ze gekookt worden. Beluga linzen worden veel gebruikt in mediterrane en Midden-Oosterse gerechten. Deze linzen zijn een belangrijke bron van proteïnen, ijzer, vezels en andere voedingsstoffen, wat betekent dat ze heel geschikt zijn als vleesvervanger in vegetarische of vegan maaltijden. Ze zijn ook makkelijk te bereiden, ze hoeven niet geweekt te worden en ze zijn snel gaar. Je kunt ze op verschillende manieren gebruiken, bijvoorbeeld als basis voor soepen en salades, maar ze laten zich ook goed verwerken in rijstgerechten, waarvan de gevulde paprika met gekruide rijst een heel goed voorbeeld is.

Paprika, gezond en veelzijdig!

Ze zijn er in alle kleuren van de regenboog, ze zijn lekker, ze zijn supergezond en ze geven altijd kleur aan je maaltijden. Paprika’s komen oorspronkelijk niet zoals je misschien zult verwachten uit Nederland, maar ze werden lang geleden door de Spanjaarden meegenomen uit Zuid-Amerika en in Europa geïntroduceerd. Met paprika’s kun je heerlijk koken en je kunt ze op allerlei manieren bereiden. Ze zijn bij uitstek geschikt om te vullen en vervolgens in de oven te bereiden. Maak maar eens gevulde paprika met gekruide rijst. Daarna ga je beslist vaker paprika’s vullen.

Gevulde paprika met gekruide rijst – tips

Als je de vulling van tevoren bereidt, dan hoef je de paprika alleen nog te vullen en af te bakken als je wilt gaan eten. Lekker makkelijk als je thuis komt na een drukke dag.

Reken voor een voorgerecht of een lunchgerecht een gevulde paprika met gekruide rijst per persoon. Twee of drie stuks per persoon voor een volledige avondmaaltijd, afhankelijk van of je een grote eter bent.

Je kunt dit gerecht ook helemaal van tevoren bereiden en later opwarmen in de oven.

gedroogde linzen recepten

Gedroogde linzen; heerlijke recepten voor enthousiaste eters

Gedroogde linzen, het geitenwollen sokken imago is er af. Want linzen zijn gewoon heel erg lekker en super gezond. Kijk eens bij de recepten!

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gevulde paprika met gekruide rijst

Porties: 6 stuks
Bereidingstijd: 45 minuten
Niveau: makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 6 paprika's, kleuren naar keuze
  • 500 gram gekookte rijst
  • 300 gram zwarte of beluga linzen
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 3 theelepels ras el hanout
  • 2 groene chilipepers, naar keuze met of zonder zaad, gehakt
  • zout
  • olie om in te bakken

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paprika met gekruide rijst:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat de rijst daarna afkoelen. Je kunt ook prima een restje eerder gekookte rijst gebruiken.

Kook de linzen, die in de gevulde paprika met gekruide rijst gaan, gaar in water zonder zout. Dit duurt ongeveer 20 à 25 minuten, afhankelijk van hoe oud de linzen zijn. Proef tussendoor om te controleren hoe gaar ze zijn.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak hierin de sjalotten, en de knoflook aan. Laat ze lichtbruin kleuren. Voeg dan de groene peper toe en laat deze even mee bakken. Voeg de ras el hanout toe en bak ook even mee.

Doe de rijst bij de sjalotten en bak al omscheppend om. Je zult zien dat de rijst een mooie gele kleur krijgt door de ras el hanout.

Schep de linzen erdoor en draai de warmtebron uit. Breng op smaak met zout.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Nu kun je de paprika vullen met de gekruide rijst.

Snijd van elke paprika een kapje af en haal de zaadlijsten en het zaad eruit. Zet ze rechtop in een passende ovenschaal waarin ze klem staan. Verdeel het rijstmengsel over de paprika’s en zet de kapjes er weer op.

Plaats de schaal in de oven en bak de paprika’s tot ze zacht en gaar zijn. Dit zal ongeveer 15 tot 20 minuten duren.

Serveer de gevulde paprika met gekruide rijst direct.

Tafel lekker !!

Tags: Vegetarisch
DeelPin5Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Ovenschotel met heek en zalm
Ovenschotel

Ovenschotel met heek en zalm; serveer verse vis op z’n best

Lamsbiefstuk met uiencompote
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met uiencompote

Roasted lamb
Vleesgerechten

Roasted lamb; lamsbout als een pronkstuk op tafel

Garnalen van de barbecue
Visgerechten

Garnalen van de barbecue; in een heerlijke marinade

Kippenpoten met paprika
Vleesgerechten

Kippenpoten met paprika

Sjasliek
Vleesgerechten

Sjasliek; uit de oven of van de barbecue

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus
Vleesgerechten

Lamsbiefstuk met citroen-honingsaus

Lamskoteletten met een Oosters tintje
Vleesgerechten

Lamskoteletten met een Oosters tintje

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

13 + 17 =

100% vers en 100% lekker van het seizoen

lente recepten

Lente recepten; Nieuwe inspiratie voor het voorjaar

Proef het voorjaar met deze heerlijke lente recepten. Kleurrijk, vers, gezond en vooral met heel veel smaak. Doe je lekker mee?

Check het recept of lees de info
Keukenpraatjes

Keukenpraatjes

Praat mee over…

  • Pasta met zalm saffraan en spinazie
  • De perfecte gehaktbal
  • Lavas
  • Hoe vaak eet jij thuis vis? En dan bedoelen we niet de afgehaalde kibbeling.
  • Geschilde asperges of ongeschilde asperges

Uitgelicht

rundvlees op de barbecue
Specials

Rundvlees op de barbecue; de lekkerste recepten

Doe eens gek en leg een goed en stoer stuk rundvlees op de barbecue. Met deze recepten helpen we je op weg naar de ultieme BBQ-beleving.

Check het recept of lees de info
courgette met pasta

Courgette met pasta; dat biedt heel veel mogelijkheden

asperges met vis

Asperges met vis; heel veel recepten voor jouw inspiratie

Voorgerechten met gerookte zalm

Voorgerechten met gerookte zalm

Recept in de picture

Nacho´s uit de oven
Hapjes

Nacho’s uit de oven

De lekkerste snack? Dat zijn beslist deze nacho's uit de oven. Je maakt ze met verse ingrediënten en een heerlijke zelfgemaakte kaassaus!

Check het recept of lees de info
Gebakken langoustines

Gebakken langoustines met chilimayonaise

Aardappelen met rozemarijn en knoflook

Aardappelen met knoflook en rozemarijn

Handige kooktips

Vers fruit bewaren
Kookschool

Vers fruit bewaren; dit moet je weten!

Ga voedselverspilling tegen en bewaar vers fruit op de juiste manier, hier zie je in een oogopslag hoe je vers fruit het beste kunt bewaren.

Check het recept of lees de info
Rijst koken

Rijst koken; onze tips voor perfecte rijst

Kippenpoten kruiden met jouw zelfgemaakte kipkruiden of met een marinade

Kippenpoten kruiden; voor verbluffend lekkere kip

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Redactie op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Laura op Vla zelf maken: Vanillevla, Chocoladevla, Frambozenvla
  • Connie Derks op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Vera op Waterijs van aardbeien; puur fruit op een stokje
  • Redactie op Verse aspergesoep
  • Guido op Verse aspergesoep
  • Connie Derks op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Susanne Hermsen op Sperziebonen als bijgerecht; maak het net even spannender
  • Elise de Haan op Stamppot met spinazie en bospeen

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt en lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Keukenpraatjes (forum)
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

OF

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

OF

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen