Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Gevulde paprika met rijst, spitskool en kip.

Gevulde paprika wordt vaak in één adem genoemd met Oma’s keuken. Wij zijn echter dol op dit gerechtje. Vul ze eens met rijst, spitskool en kip.

0 2.635

Gevulde paprika is zo’n gerecht wat vaak word geassocieerd met de jaren tachtig. Vaak wordt dit dan met zo’n nare negatieve smaak gezegd. “Dat is zo jaren tachtig” De jaren tachtig worden namelijk vaak geassocieerd met oubollige gerechten en opmaakstijlen zoals het garneren in de vorm van een klok. Echter vind ik gerechten uit de jaren ontzettend leuk. Ze geven een vertrouwelijk gevoel en stralen warmte uit. De gevulde paprika is daar zo’n voorbeeld van. Hier een variant van de gevulde paprika met rijst, spitskool en kip op smaak gebracht met “ras el hanoud” specerijen.


Gevulde paprika

Hoofdgerecht voor 1 á 2 personen

  • Gevulde paprika2 paprika’s
  • 1 ui
  • 3 knoflookteentjes uit zuur
  • 100 gram spitskool
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 kipfilet
  • 100 gram rijst
  • 1 eetlepel ras el hanoud specerijen
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel chilisaus
  • zout & peper
  • peterselie (klein handje)

Verwarm de oven voor op 160 graden celcius. Snij de top van de paprika eraf, dit wordt het dekseltje. Haal vervolgens de kern uit de paprika en het witte. Je houdt dan een mooi leeg bakje over waarin straks je vulling gaat.

Maak de uit schoon en snijd hem in kleine stukjes. Hak de knoflook heel fijn. Snij de spitskool in fijne reepjes en haal het mes er een paar keer door zodat het wat kleiner wordt. Kook de rijst volgens de verpakking. Snij de kip in fijne stukjes. Zet een pan op het vuur en bak hier de kip, spitskool, ui en knoflook. Voeg hier de “ras e hanoud” aan toe en de honing. Als de kip en kool gaar zijn kun je dit in een schaal doen.

Voeg aan de schaal met kip en groenten de rijst en chilisaus. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe de vulling in de paprika’s tot ze aan de rand vol zijn. Doe het dekseltje er vervolgens op. Zet de paprika in een ovenschaal en bak ze 30 minuten in de oven op 160 graden celcius. Hak ondertussen een beetje peterselie om straks over het gerecht te strooien.

Tip: Ben je een echte zoetekauw? Sprenkel dan wat honing vlak voor het serveren over de gevulde paprika’s.

Tip: Houd je vulling over? Bewaar het in de diepvries voor een volgende keer.

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer