Gevulde paprika is zo’n gerecht wat vaak wordt geassocieerd met de jaren tachtig. Vaak wordt dit dan met zo’n nare negatieve smaak gezegd. “Dat is zo jaren tachtig” De jaren tachtig worden namelijk vaak geassocieerd met oubollige gerechten en opmaakstijlen zoals het garneren in de vorm van een klok. Maar ik vind gerechten uit die jaren ontzettend leuk. Ze geven een vertrouwelijk gevoel en stralen warmte uit. De gevulde paprika is daar zo’n voorbeeld van. Hier een variant van de gevulde paprika met rijst, spitskool en kip op smaak gebracht met “ras el hanout” specerijen.
Paprika; in alle kleuren van de regenboog!
Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!
Spitskool; van alle markten thuis!
Het is een echte zomerkool, en je maakt er de lekkerste gerechten mee. Van een stoofpotje, tot een salade, of in de soep, spitskool is lekker!
Gevulde paprika
Hoofdgerecht voor 1 á 2 personen
2 paprika’s
- 1 ui
- 3 knoflookteentjes uit zuur
- 100 gram spitskool
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- 1 kipfilet
- 100 gram rijst
- 1 eetlepel ras el hanout specerijen
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel chilisaus
- zout & peper
- peterselie (klein handje)
Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius. Snij de top van de paprika eraf, dit wordt het dekseltje. Haal vervolgens de kern uit de paprika en het witte. Je houdt dan een mooi leeg bakje over waarin straks je vulling gaat.
Maak de uit schoon en snijd hem in kleine stukjes. Hak de knoflook heel fijn. Snij de spitskool in fijne reepjes en haal het mes er een paar keer door zodat het wat kleiner wordt. Kook de rijst volgens de verpakking. Snij de kip in fijne stukjes. Zet een pan op het vuur en bak hier de kip, spitskool, ui en knoflook. Voeg hier de “ras el hanout” aan toe en de honing. Als de kip en kool gaar zijn kun je dit in een schaal doen.
Voeg aan de schaal met kip en groenten de rijst en chilisaus. Breng het geheel op smaak met zout en peper. Doe de vulling in de paprika’s tot ze aan de rand vol zijn. Doe het dekseltje er vervolgens op. Zet de paprika in een ovenschaal en bak ze 30 minuten in de oven op 160 graden Celsius. Hak ondertussen een beetje peterselie om straks over het gerecht te strooien.
Tip: Ben je een echte zoetekauw? Sprenkel dan wat honing vlak voor het serveren over de gevulde paprika’s.
Tip: Houd je vulling over? Bewaar het in de diepvries voor een volgende keer.