• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
zaterdag, september 23, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht

Gevulde paprika’s met zwarte bonen

door Elise de Haan
in Hoofdgerecht
0
0
Gevulde paprika's met zwarte bonen

Gevulde paprika’s met zwarte bonen – In de Tex-Mex keuken wordt veel gebruikgemaakt van bonen. Er worden de heerlijkste hoofdgerechten mee gemaakt, vaak pittig gekruid. Natuurlijk denken we dan vaak direct aan taco’s en tortilla’s met een vulling. Die vulling kun je natuurlijk ook in iets anders stoppen dan een tortilla. In een paprika bijvoorbeeld. We hebben een vulling gemaakt met gedroogde zwarte bonen. Goed op smaak gebracht met Tex-Mex kruiden, wat andere smaakmakers en afgetopt met kaas. Een half uurtje in de oven en je zet met deze gevulde paprika’s met zwarte bonen een heerlijke, vegetarische, maaltijd op tafel, waarin je het vlees beslist niet gaat missen! Laat het vlees gewoon eens een keer staan en ga voor peulvruchten. Heel gezond, maar vooral ook hartstikke lekker!

Een half uurtje in de oven en je zet met deze gevulde paprika’s met zwarte bonen een heerlijke, vegetarische, maaltijd op tafel, waarin je het vlees beslist niet gaat missen!

Gedroogde bonen, zelf gekookt!

Officieel heten deze kleine zwarte, glimmende boontjes schildpadbonen of zwarte schildpadbonen. In de volksmond worden ze gewoon zwarte bonen genoemd, dus dat doen we hier ook. Deze bonen hebben een wat vleesachtige structuur, en een wat zoetige smaak. Deze smaak lijkt wel enigszins op die van champignons. Zwarte bonen worden ook gebruikt om de bekende ‘zwarte bonensaus’ van te maken, deze wordt veel gebruikt in de Aziatische keuken. Zwarte bonen zijn heel geschikt als vervanger van vlees en doen het dus goed in vegetarische gerechten. Ze zijn ook heel geschikt in salades. Deze zwarte bonen worden gedroogd en in blik verkocht. Wij hebben de gedroogde versie gebruikt, en we raden jou aan om dat ook te doen. Je bent er even iets langer mee bezig, want je moet ze weken en koken, maar het resultaat is beslist lekkerder. De bonen uit het blik hebben minder ‘bite’ dan zelf gekookte en de smaak is gewoon beter. Dus gewoon doen. We beloven dat je er geen spijt van krijgt!

Gevulde paprika's ongebakken

Paprika

Paprika; in alle kleuren van de regenboog!

Met paprika's, de supergezonde groente, die in alle kleuren van de regenboog wordt geteeld, maak je de lekkerste en mooiste gerechten!

Gedroogde bonen handige tips en heerlijke recepten

Gedroogde bonen; Handige tips en heerlijke recepten

Ze zijn lekker, ze zijn gezond en je kunt er heel gevarieerd mee koken. We hebben het over gedroogde bonen! Zelf koken is het lekkerst!

Gevulde paprika met zwarte bonen

Porties: 3 personen
Bereidingstijd: 75 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 250 gram gedroogde zwarte bonen
  • 6 paprika’s in verschillende kleuren
  • 1 ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 140 gram tomatenpuree
  • 2 eetlepels Tex-Mex kruiden
  • een handje geraspte kaas
  • olie om in te bakken
  • zout

Bereidingswijze van dit recept

Zo maak je gevulde paprika’s met zwarte bonen:

De avond van tevoren: controleer de zwarte bonen op steentjes et cetera en spoel ze in een zeef schoon onder de kraan. Doe de bonen in een schaal en vul deze met ruim water. Laat ze 8-12 uur weken.

Kook de bonen tot ze gaar zijn. De tijd dat dit duurt, is lastig aan te geven. Het ligt er aan hoe oud de bonen zijn en sommige rassen hebben meer kooktijd nodig. Kook ze een half uur en controleer vanaf dat moment regelmatig of ze gaar zijn. Dit doe je door ze te proeven.

Snijd een kapje van elke paprika. Hol de paprika’s uit en snijd de kapjes in blokjes. Zet de paprika’s in een passende ovenschaal, zodat ze rechtop blijven staan.

Verhit wat olie in een braadpan. Bak hierin de ui, de knoflook en de paprikablokjes tot ze zacht zijn.

Voeg de tomatenpuree toe en bak deze even mee.

Doe dan de Tex-Mex kruiden bij het mengsel en bak ook deze even mee.

Schep vervolgens voorzichtig de zwarte bonen er door.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vul de paprika’s met het bonenmengsel. Als het goed is heb je precies genoeg vulling voor 6 paprika’s.

Bestrooi de paprika’s met een beetje geraspte kaas.

Zet de schaal in de oven en bak ongeveer een half uur, tot de paprika’s zacht zijn. Let er op dat het niet te hard gaat, want dan kan de kaas verbranden. Wanneer nodig kun je de schaal afdekken met aluminiumfolie.

Serveer de gevulde paprika’s met zwarte bonen direct.

Tafel lekker !!

DeelPin19Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui
Bijgerecht

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Stoofpotje van sucadelappen en zwarte knoflook
Stoofschotel

Stoofpotje van sucadelappen met zwarte knoflook

appel rondo
Gebak

Appel rondo; een heerlijke koek met verse appels

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Spitskool met miso
Bijgerecht

Spitskool met miso uit de wok; o, van zelf gesneden spitskool

Zwitserse aardappelschotel
Ovenschotel

Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Sucadelappen
Specials

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Wat zijn nou precies sucadelappen en wat is het verschil met ander runderstoofvlees? Lekker Tafelen zet het voor je op een rijtje!

Check het recept of lees de info
Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

haring

Haring, Maatjes of Hollandse Nieuwe; we gaan haringhappen!

Recept in de picture

Zelf heerlijke kipburgers maken van kipgehakt
Vleesgerechten

Kipburgers maken; dat doe je zelf van lekker vers kipgehakt

Een kipburger bij de maaltijd of op een broodje is heerlijk. En, zelf kipburgers maken is absoluut niet moeilijk. Maak ze van vers kipgehakt.

Check het recept of lees de info
zelf soezen maken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Gevulde aardappelen met paprika en lente-ui

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Redactie op Blauwe kaas dressing
  • mike op Blauwe kaas dressing
  • 'mariet mooren op Varkenshaas medaillon met kruidenboter
  • Redactie op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Vertessen Gilberte op Vruchtenbowl; ouderwets lekker met vers fruit
  • Redactie op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Willy tenkink op Aardappelbrood; snel je eigen brood bakken
  • Connie Derks op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Linda Logtenberg op Spitskool met ei – Na een tip van mijn lokale groenteboer
  • Connie Derks op Aardappelmuffin van geraspte aardappel

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen