Gnocchi met venkel en blauwe kaas – Aardappelen, groenten, vlees minus vlees is aardappelen, groenten en kaas. Met deze denkwijze wordt vegetarisch eten best makkelijk en als je dat combineert met een portie liefde voor verse ingrediënten en lekker koken, wordt jouw gerecht echt een succes.
Gnocchi di patate als basis
Gnocchi is er van tarwe, een pasta dus. Maar gnocchi is er ook van aardappel. Deze laatste gaat als gnocchi di patate door het leven. Het is werkelijk een heerlijke afwisseling in je menu en voor een goede gnocchi heb je echt wel een beetje gevoel voor lekker eten nodig. Via de link hieronder lees je hoe je gnocchi maakt:
Gnocchi zelf maken – smakelijke restverwerking
Aardappel, bloem, een eitje en wat peper en zout. Dat zijn alle ingrediënten om zelf Gnocchi te maken. Extra lekker met wat Parmezaanse kaas.
Check het recept of lees de infoJe hebt bovenstaand basisrecept dus nodig om gnocchi met venkel en blauwe kaas te maken. De combinatie met de anijsachtige smaak van de verse venkel en het dominante karakter van de blauwe kaas is echt geweldig.
Venkel; een groente met een bijzondere smaak!
Ze behoren tot de stengelgroenten, deze wit met lichtgroene knollen, oftewel venkel. Heb jij deze heerlijke, frisse groente al eens geproefd?
Gnocchi met venkel en blauwe kaas
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram gnocchi
- 1 flinke venkel, in dunne plakjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 200 gram stevige blauwe kaas
- een scheutje kookroom
- 6 blaadjes salie, fijngesneden
- zwarte peper
- een handje walnoten, grof gehakt
- olie, om in te bakken
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je gnocchi met venkel en blauwe kaas:
Bak in een koekenpan of wok de ui en knoflook met de salie glazig. Voeg dan de venkel toe en roerbak tot het beetgaar is. Doe dan de blauwe kaas erbij, laat die smelten en verdun de saus met wat kookroom. Breng op smaak met peper.
Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen in dit recept. Als ze komen bovendrijven schep ze dan met een schuimspaan gelijk in de saus. Voeg ook de walnoten toe en roer het geheel door elkaar.
Houd eventueel wat blauwe kaas en walnoten achter om te garneren.
Serveer de gnocchi met venkel en blauwe kaas direct.
Tafel lekker !!