Griekse aardappelschotel – Deze aardappelschotel met krieltjes, verschillende groenten en feta smaakt heerlijk Grieks. En daardoor is het een fijn gerecht om in de zomer op tafel te zetten. Uiteraard is zelf krieltjes koken lekker, maar voor een supersnelle versie neem je panklare krieltjes. Dan staat je Griekse aardappelschotel binnen 20 minuten op tafel!
Krielaardappelen
Krielaardappelen of krieltjes zijn de kleinste aardappelen. Je ziet ze vooral voorgekookt in het koelvak van de supermarkt liggen. Er zijn ook rauwe, ongeschilde krieltjes te koop. Die kun je uiteraard schillen, maar als je ze goed wast, kun je ze ook prima ongeschild eten. Om ze te kunnen bakken dien je ze wel ongeveer 15 minuten voor te koken. Krieltjes zijn een leuk product om in een aardappelschotel te verwerken. Natuurlijk zijn gewoon gebakken krieltjes ook heerlijk bij een stukje vlees of vis en groente!
Aardappelschotels; heerlijke recepten!
Vind jij een vers bereide aardappelschotel er ook zo heerlijk uitzien? Met deze recepten maak jij zelf de lekkerste aardappelschotels!
Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes
Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!
Griekse aardappelschotel
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 800 gram krieltjes, geschild en 15 minuten voorgekookt
- 2 uien, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- ½ aubergine, in blokjes gesneden
- ½ courgette, in blokjes gesneden
- 1 groene paprika, in reepjes
- 250 gr cherrytomaatjes
- 15 zwarte olijven of Kalamata olijven
- 70 gr tomatenpuree
- 2 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde tijm
- 200 gram feta, in blokjes
- olie om te bakken
- peper
- zout
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je de Griekse aardappelschotel:
Verhit wat olie in een koekenpan en bak hierin de krieltjes rondom goudbruin.
Verhit ondertussen ook in een braadpan of hapjespan wat olie. Zet hierin de ui, groene paprika en de knoflook een paar minuten aan. Let er op dat de knoflook niet verbrandt. Roer dan de tomatenpuree erdoor en laat even meebakken om te ontzuren.
Doe dan de aubergine, courgette, oregano en tijm er bij en bak deze even mee. Als deze zacht beginnen te worden voeg je de tomaten en olijven toe.
Warm het geheel nog even goed door en breng op smaak met peper en zout. Schep dan de feta er voorzichtig doorheen.
Serveer de Griekse aardappelschotel direct. Wil je dit gerecht van tevoren klaarmaken, dan kan dat ook. Schep het dan over in een vuurvaste schaal en laat het afkoelen. Bewaar tot gebruik in de koelkast. Als je wilt gaan eten verwarm je de oven voor op 200 graden en warm je de Griekse aardappelschotel 20 minuten op.
Tafel lekker !!
Ik ga de Griekse aardappelschotel vanavond proberen. Wat gelijk opvalt aan het recept is dat de ui niet in de ingrediënten lijst staat en de krieltjes dubbel.
Je kunt 2 gesnipperde uien gebruiken, Charlie. We zullen het aanpassen in de receptuur. Dankjewel voor je reactie!