Groene boontjes met spek van Luc – Soms heeft een recept gewoon een mooi en eenvoudig verhaal. Dit is zo’n droomreceptje. Kun je niet koken? Met dit recept gaat het je wel lukken. Mijn man maakte dit recept. Toen ik ooit thuis kwam van mijn werk, had hij gekookt. Zijn redenering: “Boontjes met spek omwikkelen? Doe niet zo moeilijk!” Hij maakte boontjes met veel spek, aardappels erbij en we kunnen eten. Het resultaat kun je raden….. mijn jongens waren er enorm verzot op. Als er boontjes waren vroegen ze steevast… “Gaat Luc deze groente klaarmaken?”
En voila… de geboorte van een nieuw recept. Nu de jongens het huis uit zijn, en ze komen eten is het nog steeds dit gerechtje dat op hun verlanglijstje staat, met de mannen aan het vuur. Er wordt dan een grote hoeveelheid gemaakt en de bordjes gaan schoon leeg!
Heerlijk toch?
Groene boontjes met spek van Luc
- 500 gram sperziebonen
- 4 middelgrote vastkokende aardappelen
- 2 grote uien
- 400 gram gerookt spek
- olijfolie
- bakboter
- peper en zout
De sperziebonen schoonmaken en gaar stomen. De aardappels schillen en gaar stomen. Het spek in fijne reepjes snijden en aanbakken in wat olijfolie met een beetje bakboter. De ui in een andere pan glazig bakken in olijfolie en bakboter. De gestoomde boontjes toevoegen en vervolgens het gebakken spek toevoegen met het overgebleven bakvet. De gestoomde aardappels toevoegen en alles goed omscheppen. Op smaak brengen met peper en zout en smullen maar.
Heb je het gemaakt en is dit ook bij jou een succes recept geworden? Onder dit recept vind je het reactieformulier. Hiermee kun je Luc uitdagen om nog meer van deze recepten te ontwikkelen. Gebruik al je overtuigingskracht, want wij publiceren ze graag!
Groene boontjes met spek van Luc
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 500 gram sperziebonen
- 4 middelgrote vastkokende aardappelen
- 2 grote uien
- 400 gram gerookt spek
- olijfolie
- bakboter
- peper en zout
Bereidingswijze van dit recept
De sperziebonen schoonmaken en gaar stomen. De aardappels schillen en gaar stomen. Het spek in fijne reepjes snijden en aanbakken in wat olijfolie met een beetje bakboter. De ui in een andere pan glazig bakken in olijfolie en bakboter. De gestoomde boontjes toevoegen en vervolgens het gebakken spek toevoegen met het overgebleven bakvet. De gestoomde aardappels toevoegen en alles goed omscheppen. Op smaak brengen met peper en zout en smullen maar.
Heb je het gemaakt en is dit ook bij jou een succes recept geworden? Onder dit recept vind je het reactieformulier. Hiermee kun je Luc uitdagen om nog meer van deze recepten te ontwikkelen. Gebruik al je overtuigingskracht, want wij publiceren ze graag!