Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Groentelasagne met courgette, maar zonder pasta

Bij een lasagne denk je aan gehakt, bechamel – en tomatensaus. Maar ik ga op de gezonde toer en maak een lasagne zonder pasta, een groentelasagne dus.

1 4.106

Groentelasagne – Bij een lasagne denk je spontaan aan gehakt, bechamel – en tomatensaus. Maar ik ga vandaag op de gezonde toer. We maken een lasagne zonder pasta, een groentelasagne dus. Ja, ik vervang de pasta door groenten. Hiervoor kan je courgette, aubergines, paprika of zelfs wortelen gebruiken. Tomaten is ook een alternatief maar ze zijn minder geschikt omdat ze de lasagne mogelijk te nat maken. De courgette en de puntpaprika gebruik ik in deze groentelasagne als alternatief voor de lasagnebladen. Door de courgette en de puntpaprika in de lengte in dunne plakken te snijden zijn we in staat om ook deze groentelasagne in mooie lagen op te bouwen.

Variatie

Er zijn meerdere manieren om een groentelasagne te maken. Probeer ook eens de groene lasagne met spinazie of de lasagne met wortel. De lasagne met koolrabi of de open lasagne met puntpaprika en courgette. Het zijn allemaal vegetarische varianten op de bekende lasagne bolognese.

Groentelasagne met courgette, maar zonder pasta

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

 • 1 kg tomaten, in stukken gesneden
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 sjalot, fijn gesnipperd
 • 1 teentje geperste knoflook
 • rozemarijn en tijm
 • peper en zout
 • olijfolie
 • 1 courgette
 • 1 groene punt paprika
 • 4 ronde schijfjes mozzarella

Groenten lasagne maak je zo:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe een scheutje olijfolie in de pan en stoof hierin de sjalot en de knoflook aan. Voeg de tomaten, het blik tomaten en de kruiden toe en laat een half uurtje sudderen tot de saus is ingedikt.

Snij de courgette en de punt paprika met de mandoline in dunne plakjes.  Wrijf ze goed in met de olijfolie en rooster ze op de grillpan. Nu kunnen we starten met de opbouw van de lasagne. In een vuurvaste schotel de bodem bedekken met een laagje tomatensaus, laagje courgette en punt paprika, mozzarella en weer een laagje tomatensaus….. enz.

Eindig met een laagje tomatensaus met daarop reepjes mozzarella. Zet de groentelasagne in een voorverwarmde oven van 180 graden gedurende een 30 tal minuten of tot de kaas gesmolten is en een goudbruin kleurtje heeft.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

1 reactie
 1. Hannah zegt

  Heerlijk gerecht, hebben ervan genoten gisteren!!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer