Braadworst met penne; stoere pasta met mosterdsaus – Braadworst kun je in de pan bakken of in de jus stoven. Maar het is ook een prima worstje voor op de barbecue. Koop hem wel bij de slager, dan weet je zeker dat je een worstje krijgt die uit alleen vlees en kruiden bestaat en geen conserveringsmiddelen o.i.d. bevat. Wil je meer weten over braadworst? Lees dan eens dit artikel.
Met worstjes die je over hebt kun je bijvoorbeeld onderstaand pastagerecht maken. Je kunt natuurlijk ook de worstjes er speciaal voor bakken. Dit is een gerechtje voor doordeweeks wat snel op tafel staat. Serveer er wel een grote schaal salade bij want in het gerecht zelf zitten geen groenten. Zo zet je toch een gezonde maaltijd op tafel. Als drankje zou ik een lekker koude pilsener erbij adviseren die ondanks zijn zachte karakter ook goed de smaak van de mosterd kan hebben.
Braadworst; altijd naar slagers eigen recept
Braadworst; altijd naar slagers eigen recept. Want als je een braadworst bij de slager koopt weet je altijd dat je vers vlees hebt zonder rare toevoegingen.
Braadworst met penne
Print receptIngrediënten voor dit recept
- Penne voor 4 personen
- 2 el. boter of margarine
- 3 á 4 braadworstjes
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 el. Groninger mosterd
- 200 ml. kookroom
- 4 el. geraspte Parmezaanse kaas
- Zout & peper
Bereidingswijze van dit recept
Kook als eerste de pasta volgens de verpakking. Hou 200 ml van het kookvocht van de pasta apart.
Doe de boter of margarine in een hapjespan en braad de worstjes tot ze net gaar zijn. Hoelang dit duurt is afhankelijk van de dikte van de worstjes. Je kunt een keukenthermometer gebruiken. Als de kern 65 graden Celsius bereikt is de worst gaar. Ook als de worst heel stevig voelt en niet meer terug veert is hij klaar. Leg de worstjes op een snijplankje om te rusten. In de tijd dat de worstjes garen snipper je de ui heel fijn en pers je de knoflook.
Als de pan leeg is voeg je de ui en knoflook toe. Bak deze tot de ui glazig is, maar laat de ui niet bruin worden. Als de ui bruin wordt zal de saus ook donkerder worden van kleur. Voeg nu de mosterd en de room toe en roer alles goed door elkaar. Doe de gare pasta bij de saus samen met 200 ml. kookvocht. Laat de saus nu wat dikker worden door het zachtjes te laten pruttelen. Snij de worst in plakjes. Doe als laatste de plakjes braadworst erbij. Laat de plakjes worst warm worden. Breng het geheel op smaak met zout en peper en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Serveer er een groene salade bij zoals deze. Dit brengt het gerecht echt in balans!
Een lekker comforting gerecht! Maar wat doe je met de Parmezaanse kaas? Door de saus smelten of er overheen strooien?
Eroverheen strooien Nadia. We hebben het aangepast in de tekst ?