Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus

Broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus – Je eigen slasaus maken is heel gemakkelijk. Met een paar ingrediënten maak je snel deze saus voor over de sla of dit broodje gegrilde kip. De kip kun je bereiden in een grillpan maar nog lekkerder is op de barbecue. Met beide methoden zet je een lekker broodje op tafel als lunch of hoofdgerecht. Vergeet niet de broodjes ook te grillen, dit voorkomt dat de broodjes snel sompig worden.

Kropsla

Wij noemen het hier kropsla maar het word ook veel botersla genoemd wat de echte benaming is van deze bladgroente. De meesten kennen hem als sla waar je een appel en een ei doorheen doet met dressing, lekker bij de gebakken aardappelen. Kropsla word veel rauw gegeten maar ook in stamppot smaakt hij prima. Kropsla is een poosje uit de mode geweest omdat andere soorten sla meer in trek waren. Echter zie je deze sla weer overal opduiken. En bij een broodje past kropsla ontzettend goed.

Broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus

Voor 2 á 4 personen

  • 4 kadetten met sesamzaadjes
  • 2 biologische kipfilets
  • 4 el. zonnebloemolie
  • Gemengde snoeptomaten, handjevol
  • 4 blaadjes kropsla/botersla
  • Grillpan
  • Prikkers

Voor de specerijenmix

  • 1 tl. gerookte paprikapoeder
  • 1 tl. paprikapoeder
  • 1 tl. uienpoeder
  • 1 tl. knoflookpoeder
  • 1 tl. korianderpoeder
  • 1 tl. zout
  • 1/4 tl. chilivlokken

Voor de slasaus

  • 4 el. yoghurt
  • 2 el. mayonaise
  • 1 el. citroensap
  • Zout & pepert

Maak als eerste de slasaus door alle ingrediënten met elkaar samen te voegen. Gebruik een goede mayonaise of maak je eigen mayonaise. Breng het op smaak met zout en peper en zet het opzij. Meng alle specerijen in een schaaltje voor de specerijenmix en zet deze ook apart.
Dit broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus is een heerlijke burger met verse ingrediënten. En ook de specerijenmix voor de kip maken we zelf.Snij de kadetten door de midden en leg deze apart. Neem de kipfilets en sla ze evenredig plat met een pan of vleeshamer. Snij ze vervolgens door de helft zodat je 4 gelijke stukken filet hebt. Zet de gillpan op het vuur en laat deze heet worden. Doe de kipfilet in een afsluitbaar diepvrieszakje samen met een kwart van de specerijenmix. Je mag natuurlijk altijd meer of minder gebruiken, net wat je zelf lekker vindt. Doe de olie bij de kipfilet in het zakje. Mix alles in het zakje goed door elkaar door het lekker te kneden en wrijven. Ik vind dit persoonlijk altijd leuk om te doen. Zorg ervoor dat overal evenveel specerijenmix zit.

Verhit de grillpan tot hij heel erg heet is. Grill de kipfilets in de grillpan. Snij ondertussen de snoeptomaatjes in plakjes. Draai de kipfilet om als het loslaat en grill de andere kant. Als het goed is krijgt je kipfilet mooie grillstrepen. Was ondertussen de blaadjes sla. Haal de kipfilet uit de pan als hij gaar is. Dit zal ongeveer 4 minuten per kant zijn. Je kunt altijd een vleesthermometer gebruiken, als de kern 80 graden Celsius is zit je goed . Haal de filets uit de pan en laat ze rusten op een bordje. Grill nu de broodjes even kort in pan zodat ze grillstrepen krijgen maar pas op dat ze niet verbranden.

We gaan nu opbouwen. Doe een lepel saus op de bodem. Hier een blaadje sla op en daar de kipfilet op. Daar weer een paar plakjes tomaat op en weer een dikke lepel saus. Deksel erop en prikker erdoor en je broodje gegrilde kip met zelfgemaakte slasaus is klaar om van te smullen.

Tafel Lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.