Kipfilet met citroen-peper marinade – Makkelijke gerechten, dat willen we toch allemaal, zeker nu de dagen zonniger en warmer gaan worden willen we onze tijd liever buiten doorbrengen in plaats van in de keuken. Dit gerecht kost je weinig tijd, is makkelijk en niet onbelangrijk heel erg smakelijk. Het maken van de marinade kost je misschien het meeste tijd en dan heb ik het over hooguit 10 minuten. Zodra de kip is gemarineerd kun je lekker het zonnetje in, het enige dat je dan nog hoeft te doen is 20 minuten voordat je aan tafel wil de kip de oven inschuiven. Hoe makkelijk wil een mens het hebben. Als de maaltijd dan ook nog lekker mager is dan worden we daar natuurlijk helemaal blij van.
Klassieke smaakcombinatie
Met lekkere smaakcombinaties kun je met heel eenvoudige en alledaagse ingrediënten een heerlijk eindresultaat bereiken. Ik koos voor een redelijk klassieke, maar heerlijke smaakcombinatie, citroen en peper. Het frisse van de citroen en het pittige van de peper gaan perfect samen. Ik maak er een marinade van waarmee ik de kipfilet flink inmasseer.
Hoofdgerechten met kipfilet; zet smaak op tafel!
Wat is er nou makkelijker dan even een kipfiletje bakken bij je maaltijd? Maar dat kan anders. We delen de beste hoofdgerechten met kipfilet!
Citroen; een veelzijdige supervrucht
De citroen is een echte supervrucht; maar wat kun je er dan precies mee en waar let je op als je ze aanschaft ?? Wij vertellen het je allemaal.
Kipfilet met citroen-peper marinade
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 4 kipfilets
- rasp van 1 citroen
- sap van 1 citroen
- 1 eetlepel peperkorrels
- een stukje gember (2 cm)
- 1/2 tl kurkuma
- 1 teentje knoflook
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kipfilet met citroen-peper marinade:
Met de stamper stamp je het geheel tot een smeuïge pasta.
De kipfiletjes snijd je van boven iets is, zodat als je ze met de pasta in smeert de smaken ook tussen het vlees komen. Nadat de kipfilet helemaal goed is ingesmeerd denk je hem af met aluminiumfolie en laat hem zo zeker drie uur in de koelkast staan, zo geef je de smaken even flink de tijd om lekker in te werken.
Verwarm een half uurtje voor je aan tafel wil gaan de oven voor op 180 graden. Schuif de kipfilet er na 10 minuten voorverwarmen in en bak hem in 18 minuten gaar.
Serveer de kipfilet met citroen-peper marinade op een warme dag met gebakken aardappeltjes en een frisse salade.
Tafel lekker !!