Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Gehaktballetjes in saté- of tomatensaus is voor iedereen wel bekend. Deze kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus zijn eens iets anders en verrassend lekker.

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus – Kipgehakt lekker, snel en veelzijdig. Balletjes in satésaus en balletjes in tomatensaus behoren bij vele al tot het vaste repertoire. Waarom niet eens variëren met balletjes in sinaasappelsaus. Lekker fruitig met een beetje pit.

Kipgehakt

De laatste tijd eet ik steeds vaker kip. Kip is zo veelzijdig dat je het bij wijze van spreken iedere dag kunt eten zonder dat je het in de gaten hebt dat het steeds kip is. Nu hebben we bij ons in het dorp een geweldige poelier met de meest lekkere dingen waaronder ook kipgehakt, zowel gekruid als ongekruid. De gekruide versie is erg lekker maar soms wil ik er zelf mijn smaakjes doorheen doen dus dan gaan we voor de ongekruide versie. Dit gehakt heb ik ook gebruikt voor dit recept en de balletjes waren heerlijk vooral in combinatie met de sinaasappelsaus en de rijst met broccoli die we erbij aten. Deze balletjes zijn trouwens ook erg lekker op een broodje samen met een beetje ijsbergsla of chinese kool in reepjes.

Kipgehaktballetjes in sinaasappelsaus

Vleesgerecht voor 4 personen

Voor de balletjes

  • 500 gram kipgehakt
  • 50 ml melk
  • 75 gram paneermeel
  • 1 theelepel versgeraspte gember
  • 2 eetlepels sojasaus zout
  • kleine theelepel sambal
  • ½ eetlepel geraspte sinaasappelschil

Voor de saus

  • 1 ½ theelepel sesamolie
  • 1 ½ theelepel olijfolie
  • 1 teen knoflook geperst
  • 1 theelepel gember, versgeraspt
  • ½ rode peper fijngesneden
  • 3 eetlepels sinaasappel marmelade
  • 2 eetlepels hoisinsaus
  • sap van 3 sinaasappels
  • 1 lente ui
  • 2 theelepels sesamzaad
  • 1 eetlepel maïzena

Meng alle ingrediënten voor de balletjes door elkaar en zet even koud om in te laten trekken en het gehakt steviger te laten worden. Doe de sesam- en olijfolie in een pannetje en doe daar de knoflook, gember, marmelade, Hoisinsaus en sinaasappelsap in. Breng dit aan de kook en laat dit inkoken tot je 2/3 over hebt. Los de maïzena op in een half kopje water en schenk dit beetje bij beetje bij de saus tot je de gewenste sausdikte hebt. Snijd de lente-ui in ringetjes. Draai balletjes ter grootte van een walnoot van het gehakt en bak de balletjes in een klein beetje olie in een grote koekenpan tot ze gaar zijn. Doe de balletjes in de saus en warm alles goed door strooi er op het laatste moment de sesamzaadjes, lente-ui en de rode peper over en serveer heet.

Tafel lekker!!

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.