Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Indiase Dahl met venkel en spinazie

Dahl komt uit India en wordt gemaakt van ertwen, bonen of gedroogde linzen. Indiase Dahl met venkel en spinazie serveer je met basmatirijst en amandelen.

0 350

Indiase Dahl met venkel en spinazie – Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken, en wordt traditiegetrouw gemaakt van erwten, bonen of gedroogde linzen. Dahl, Dal of Daal kan qua spelling alle drie. Dahl is niet alleen erg makkelijk te maken, maar heerlijk verwarmend van je tenen tot je kruin, dit komt niet in de laatste plaats door de specerijen die er eigenlijk standaard aan toegevoegd worden, zoals mosterdzaad, komijnzaad, kurkuma en vaak ook korianderzaad.

Ik maakte de dahl met venkel en spinazie. Maar leef je vooral uit met een combinatie van groenten als wortel, pompoen, bleekselderij, tomaten en/of koolsoorten als Chinese kool of spitskool.

Lekker met dikke Griekse yoghurt en basmatirijst of naanbrood ( of ander platbrood )


Indiase Dahl met venkel en spinazie

Hoofdgerecht voor vier personen:

voor erbij:

  • 300 gram basmatirijst
  • 200 gram dikke Griekse yoghurt 5 % vet
  • 95 gram amandelsnippers of garneer-amandelen

Snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en fruit deze samen met het komijn-, en mosterdzaad gedurende vijf minuten op een laag vuur in een braadpan met dikke bodem in de olijfolie. De mosterdzaadjes zullen gaan springen in de pan (van blijdschap ;-)) en het zal al heerlijk gaan geuren.

Snijd intussen de venkelknollen overlangs door, en daarna nog een keer. Verwijder de lange stelen en snijd de stronk eruit. Snijd de venkel in niet al te grote stukken van twee bij twee cm. Bewaar het groen voor de garnering van de borden.

Voeg de venkel bij het uimengsel en zet het vuur hoger. Roerbak de venkel gedurende twee minuten, doe er dan de linzen door en voeg er de kokosmelk, groentebouillon en de sambal aan toe. Breng al roerend aan de kook en laat op een spaarbrander de Indiase Dahl langzaam stoven gedurende drie kwartier. Het laatste kwartier roer je de er de spinazie in delen door.

Verwarm vier borden voor in een oven van 80 graden een kwartier voor je aan tafel gaat

Basmatirijst: kook tien minuten voor einde stooftijd de basmatirijst volgens gebruiksaanwijzing.

Amandelsnippers: rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan op hoog vuur, iets bruin gekleurd

Serveren: verdeel Indiase Dahl en rijst over de borden, schep er een flinke dot Griekse yoghurt op en garneer met de geroosterde amandelen. Steek wat groen van de venkel in de yoghurt.

Tafel lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer