Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto – Even een biefstukje bakken. In talloze huishoudens gebeurt dat met enige regelmaat. Want biefstuk….. oké, vul die zelf maar in. In verreweg de meeste gevallen hebben we het dan over biefstuk van rundvlees. Dat kan ook anders…
Kalfsbiefstuk
Kies eens voor een kalfsbiefstuk. Kalfsvlees is niet zo populair in ons land en dat zou het eigenlijk wel moeten zijn. Met dit recept voor kalfsbiefstuk met paddenstoelen willen we je zeker overtuigen om die kalfsbiefstuk eens te proberen. Het is echt super smaakvol vlees en dit recept kan je overtuigen om dit vaker op tafel te zetten.
Paddenstoelen
Paddenstoelen zijn een dankbare, gezonde en voedzame inspiratiebron in de keuken. Combineer eens kalfsbiefstuk met paddenstoelen. Heel bekend is de biefstuk met gebakken paddenstoelen. Dat kan dus ook een kalfsbiefstuk zijn. Neem gemengde paddenstoelen voor een beetje spanning in het gerecht, maar schroom ook niet om bij die kalfsbiefstuk gewoon voor (kastanje)champignons te kiezen.
Kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 700 gram kalfsbiefstuk, in blokjes
- 500 gram gemengde paddenstoelen, gesneden
- 5 takjes tijm, gerist
- 2 sjalotjes, fijn gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 300 gram risotto rijst
- 1 liter runderbouillon
- 100 ml droge witte wijn
- een klontje boter
- 100 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- olie en boter om te bakken
- zout en peper
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto:
Bak de sjalot en knoflook in de olie. Voeg de paddenstoelen en de tijm toe en bak tot de paddenstoelen gaar zijn. Draai het vuur uit.
Smelt een klontje boter in een braadpan. Roer de rijst er door, zodat alle korrels een laagje vet krijgen. Blus af met de wijn en blijf roeren tot deze is verdampt. Voeg dan een scheutje bouillon toe en blijf roeren tot dat opgenomen is door de rijst. Herhaal dit, verdeeld over ongeveer 18 minuten, tot de rijst gaar is. Breng op smaak met peper (zout is waarschijnlijk niet nodig) en roer de Parmezaan er door. Draai het vuur uit en doe het deksel op de pan.
Verhit wat boter in een koekenpan en bak de stukjes kalfsbiefstuk in een paar minuten rosé (of gaar indien gewenst). Voeg dit toe aan de paddenstoelen en warm het geheel goed door. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de kalfsbiefstuk met paddenstoelen en risotto direct.
Tafel lekker !!