Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken – Er zijn tegenwoordig zo ontzettend veel varianten van de Kapsalon, maar het is allemaal begonnen in Rotterdam. Een kapper die daar al zijn favoriete ingrediënten samenstelde tot de Kapsalon. Dit was zo’n succes bij ook andere klanten, dat het al gauw een succes was. Menig snackbar en kebabzaak heeft hem op zijn menulijstje staan. En er is zelfs elk jaar in Rotterdam een prijsuitreiking voor de beste kapsalon van Rotterdam. Maar waarom naar Rotterdam of de snackbar als je hem ook gewoon thuis kunt maken met verse friet!
Vers en homemade
De ingrediënten zijn erg gemakkelijk. De basis is friet en die wordt bedekt met shoarma. Daarna volgt een lekkere plak kaas. Dit geheel wordt gegrild tot de kaas gesmolten is. Daar bovenop komt een salade van verse groenten als ijsbergsla, ui, tomaat, paprika en komkommer. De saus bestaat vaak uit mayonaise of knoflooksaus met een pittige saus daaroverheen zoals sambal.
Het voordeel van een kapsalon zelf maken is dat je kunt samenstellen naar eigen smaak.
Patat; aardappelen frituren of toch…?
Een heerlijke knapperig frietje, met of zonder mayonaise , lusten we allemaal wel. Maar moet die patat uit de frituur of uit de oven komen?
Kapsalon: Dé snackbar klassieker zelf maken
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 400 gram shoarmavlees
- 500 gram frietaardappels
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 stukje komkommer
- ijsbergsla of Romeinse sla
- 1 stukje zoete paprika
- een paar zwarte olijven
- 2 grote eetlepels (zelfgemaakte) mayonaise
- 2 eetlepels yoghurt
- 2 tl harissa
- Cayennepeper
- olijfolie en bakboter
Bereidingswijze van dit recept
Een kapsalon zelf maken gaat zo:
Maak de friet zoals in dit artikel beschreven is. Je kunt ook kiezen voor ovenfriet. Kruid het vlees met cayennepeper en shoarmakruiden. Bak dit rustig aan in bakboter met een beetje olijfolie. Voor de saus meng je de yoghurt, mayonaise, een geperst teentje knoflook en de harissa met elkaar. Je kunt altijd meer of minder harissa toevoegen naar eigen smaak. Zet dit nog even opzij.
Snij de komkommer in fijne blokjes (brunoise), de puntpaprika in fijne ringen en de sla in grove stukjes. Snij de tomaat ook in kleine blokjes en de ui in fijne ringen. Zet dit opzij om zo meteen je kapsalon op te bouwen.
Voor de opbouw moet je eerst de oven voorverwarmen op 185 °C. Leg de aluminiumbakjes voor je en doe als eerst de laag goudbruin gebakken friet erin. Hierop komt een laagje shoarmavlees en daarop een plakje kaas. Zet dit in oven vlak onder de grill, ongeveer 5 minuten tot de kaas gesmolten is.
Haal de bakjes uit de oven en werk ze af met de sla, tomaat, ui, komkommer en olijven. Doe de pikante mayonaise over de kapsalon en Geniet!
Tafel lekker !!