Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Kapucijners met chorizo en salie, vers gedopt!

Bij groene, jonge kapucijners denk ik aan het voorjaar, bijvoorbeeld aan kapucijners met chorizo. Probeer dit recept ook zelf eens uit.

0 1.311

Kapucijners met chorizo en salie, vers gedopt! – Op de een of andere manier heb ik bij kapucijners altijd het idee dat het moet regenen, dat de waait flink waait en dat het koud is. Dan heb ik het echter over de bruin gekleurde kapucijners. Bij groene, jonge kapucijners denk ik aan het voorjaar.


Groene of bruine kapucijners?

Kapucijners zitten in een mooie paarse peul en wanneer je die openmaakt verwacht je daar ook de bruine boontjes in te zien zitten. Maar wanneer je in het voorjaar deze peulen opendoet, zie je daarin een rijtje mooie groene boontjes zitten die bijna als vierkantjes in de peul zitten. Dit zijn de jonge verse kapucijners. Om de kapucijners hun bruine kleur te laten krijgen laat de teler de peulen hangen aan de plant en rijpen en drogen ze in de peul waardoor ze de bekendere bruine kleur krijgen. Over kapucijners is nog veel meer te vertellen, lees hier maar.

Met chorizo

Er zijn veel verschillende soorten chorizo verkrijgbaar. De een wat pittiger, de ander wat droger. Als ik chorizo gebruik om mee te bakken dan zoek ik altijd een wat zachtere soort. Door het meebakken wordt de worst aan de buitenkant wat harder en wanneer de binnenkant dan smeuïg blijft smaakt het ons gewoon beter. Je kan eventueel ook kiezen voor de dunne plakjes die je op de vleeswarenafdeling tegenkomt. Dit gerecht is stevig genoeg, maar wil je er toch wat bij kies dan mooie zelf gesneden plakken bruin brood en dip in het vocht.

Kapucijners versKapucijners met chorizo en salie, vers gedopt!

  • 1 kilo verse kapucijnerpeulen (= ongeveer 450 gram kapucijners)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • chorizo, zoveel als je wilt
  • 10 blaadjes salie, in reepjes
  • olijfolie
  • versgemalen peper en zeezout

Dop de kapucijners, spoel ze even af en kook ze in kokend water beetgaar. Giet de kapucijners af en zet even apart. Snipper ondertussen de ui en snij de knoflook in plakjes. Fruit de ui en de knoflook glazig in wat olijfolie.

Snij de chorizo in kleine stukjes en doe deze bij de ui. Laat even meebakken. Voeg dan de kapucijners toe en de reepjes salie. Breng de kapucijners met chorizo en salie op smaak met peper en zout.

Eet lekker!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer