Kip met citroen en honing – Een kippetje uit de oven is altijd feest. Door de aardappelen samen met de kip te bakken wordt het een ware smaaksensatie. Zo kunnen ze lekker veel smaak opnemen van de kip, maar ook het zuur en zoet van de citroen en de honing. De oregano zorgt voor net dat beetje extra.
Gedroogde kruiden of verse? Vers is niet altijd beter!
Er wordt vaak gedacht dat verse kruiden beter zijn dan gedroogde. Dit is lang niet altijd zo. Verse kruiden zien er vaak mooier uit, maar bij kruiden zoals oregano is de smaak van de gedroogde variant veel sterker. Van gedroogde oregano heb je maximaal 1 theelepel nodig, van verse toch al gauw een paar takjes. Om de smaken goed in de kip te laten trekken en niet alleen in het velletje kun je het vel het beste eerst met je vingers los maken en opzij schuiven. Kruid dan de kip en doe het vel weer terug op de plaats. Het vel zorgt er nu voor dat de kip met citroen en honing niet uitdroogt en de kruiden kunnen mooi in de kip trekken.
Kip met citroen en honing en aardappels met een kleurtje
Voor dit recept kun je het beste vastkokende aardappels gebruiken, die je in de schil gaart. Daarna snijd je ze met schil en al in dikke plakken en bak je de aardappels krachtig aan in een koekenpan met een beetje olie. Zo krijgen ze een krokantere korst en een mooiere kleur. Vind je dit niet zo belangrijk, dan kun je het in de pan voorbakken ook overslaan, want ze gaan ook nog eens 45 minuten samen met de kip met citroen en honing in de oven.
Gebraden kip; sharing food bij uitstek
Goede recepten voor gebraden kip inclusief tips voor de beste bereiding. Van schoonmaken tot vlinderen en het braden van een hele kip.
Kip met citroen en honing
Print receptIngrediënten voor dit recept
- ongeveer 600 gram aardappelen
- 1 hele kip of 4 kippenpoten
- 1 citroen
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels olie
- 250 ml bouillon
- zout
- peper
- oregano
Bereidingswijze van dit recept
Kip met citroen en honing maak je zo:
Was de aardappels en kook ze in de schil ongeveer 15 minuten.
Was de citroen en rasp het gele van de schil.
Snijd nu de citroen door en pers die uit. Voeg er 250 ml bouillon, oregano en een eetlepel honing aan toe.
Vlinder de kip en leg ze op de braadslede of in een ovenschaal. Kruid de kip met peper, zout, de helft van de citroenrasp en een beetje oregano.
Zet de oven op 175 graden en laat de kip 15 minuten voorgaren. Snijd de aardappels in dikke plakken en bak ze op hoog vuur in een beetje olie bruin.
Doe dan aardappels na de 15 minuten bij de kip en overgiet alles met het bouillonmengsel.
Zet alles terug in de oven en laat dit nog 45 minuten garen.
Serveer de kip met een lekkere groene salade of andere groenten naar keuze.
Tafel lekker !!
Ik ben even niet mee met de bouillon.
Gewoon een blokje met 250 ml water of eerst zelf trekken?
Dat mag je helemaal zelf weten Klly. Zelf getrokken is altijd t lekkerst, met een blokje is sneller.
Het klinkt goed! Dat wordt werk aan de winkel dit weekend!
ik ben heel benieuwd.
Succes Tiny ?
Het was een groot succes!
Ik moest meteen het recept meegeven zodat ze het thuis ook zelf konden proberen.
Daar worden wij ook blij van Tiny ?