Lekker Tafelen
Online foodmagazine voor iedereen

Lasagne van wortel

Deze lasagne van wortel is een heerlijk vegetarisch alternatief voor de alom bekende lasagne met tomatensaus. Zoals de naam doet vermoeden vormen wortels de basis van deze lasagne. Lasagne van wortel is verrassend anders en verrassend lekker, zo at je je wortels vast nog niet eerder.

0 1.809

Lasagne van wortel – Wortels vormen de basis van deze lasagne, een vegetarische lasagne die verrassend anders en verrassend lekker is. Zo at je wortels nog niet eerder.

Wortels als basis

Wanneer we over lasagne spreken hebben we het meestal over een lasagne met tomatensaus en gemengde groente. Deze lasagne is vegetarisch en verrassend anders hier wordt als groente namelijk alleen maar wortels gebruikt. Ik heb een aantal jaren gekookt op een groeps-accommodatie waar we vaak vegetarisch moesten koken. Deze lasagne was één van de grote favorieten van de gasten en als ik eerlijk ben ook van ons. De lasagne van wortel was lekker snel gemaakt zonder dat we eindeloos groenten stonden te snijden, want voor 30 vegetariërs heb je nogal wat nodig. De bechamelsaus maken was nog het meeste werk maar dat is eigenlijk ook zo gebeurt.


Lasagne van wortel

Vegetarisch hoofdgerecht voor 4 personen

  • 750 gram Wortels
  • 10 – 12 Lasagnebladen
  • 75 gram Boter
  • 75 gram Bloem
  • 450 gram Melk
  • 1 Bouillonblokje
  • 200 gram rode Pesto
  • 300 gram Feta
  • 2 eetlepels Pompoenpitten
  • Zout/Peper

Rasp de wortels en doe deze in een royale kom. Smelt de boter in een pannetje en doe er de bloem bij. Bak even samen door tot de bloem gaar is. Voeg er in gedeeltes de melk bij en klop tussendoor goed zodat je een klontvrije saus krijgt. Kruimel er het bouillonblokje bij en laat de saus kort doorkoken. Meng de pesto door de saus en voeg dit bij de wortels. Roer door en proef, voeg eventueel zout en peper naar smaak toe. Neem een ovenschaal en doe er 1/5 deel van de wortels in, strijk glad en dek af met lasagne bladen. Herhaal dit zodat je 4 lagen met lasagnebladen hebt. Verkruimel bij de tweede laag 1/3 van de feta. De rest van de feta wordt bovenop de laatste laag saus verkruimeld. Strooi er de pompoenpitten over en bak de lasagne 30-45 minuten in een oven van 180 graden gaar. Wanneer de wortel-lasagne te donker dreigt te worden dek je deze af met aluminiumfolie. Laat de schotel 10 minuten rusten alvorens deze te serveren. Lekker met een frisse salade.

Tafel lekker !!

Printen

Deze recepten en tips zijn mogelijk ook interessant

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website maakt gebruik van functionele en commerciële cookies. Zonder deze cookies is deze website niet mogelijk en ze helpen u aan een betere gebruikerservaring. Oké Lees meer