Loaded fries met kaassaus en uitjes – Met een echt lekkere saus van twee soorten kaas en de lekkerste gekarameliseerde uitjes ooit maak je de allerlekkerste loaded fries met kaassaus en uitjes!
Loaded met smaak
Het zou geen loaded fries zijn als er niet meer dan een of twee ingrediënten op zitten. Die manier van friet eten hoort overdadig te zijn en de smaken moeten elkaar aanvullen en niet overtreffen. Dat gaan we dus ook doen met de loaded fries met kaassaus. Deze versie van het gerecht is gemaakt met een heerlijke kaassaus en bestrooid met gekarameliseerde uitjes. Kaassaus alleen kan, al is die saus nog zo lekker, erg machtig en soms zelfs wel een beetje saai zijn. Door de uitjes zo lang te bakken tot ze helemaal zacht en kleverig zijn krijgen ze een zalig hartige smaak, wat de smaak van de kaassaus helemaal oppept. Doe daar dan een beetje sla, tomaat en augurk bij en je hebt een heerlijke vegetarische loaded fries waar je je vingers bijna bij opeet.
Met zelf gesneden friet zijn de loaded fries met kaassaus het allerlekkerste!
Loaded fries met kaassaus kun je met diepvries of koelverse friet maken, maar als je er echt een feestje van wil maken dan snijd je de aardappels zelf tot de lekkerste friet. Die kun je dan op de traditionele manier in vet of olie bakken, maar ook ovenfriet is een goede keuze. Hier vind je de receptuur om zelf patat op de traditionele manier te bakken en hier hoe je ovenfriet maakt.
Loaded fries; de patat met extra’s
Een patatje naar een ander level brengen doe je met lekker veel toppings. Loaded fries is dan ook de patat speciaal van de toekomst.
Loaded fries met kaassaus en uitjes
Print receptIngrediënten voor dit recept
- 1 kg friet
- 25 gram boter + 1 eetlepel
- 25 gram bloem
- 250 ml bouillon
- een scheutje melk
- 50 gram belegen kaas, geraspt
- 2 × 50 gram cheddar, geraspt
- 2 uien
- 1/2 eetlepel suiker
- 2 augurken
- 2 tomaten
- 150 gram ijsbergsla, in reepjes
Bereidingswijze van dit recept
Zo maak je loaded fries met kaassaus en uitjes:
Snipper de ui en verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan. Bak hierin de ui tot hij mooi glazig is. Bestrooi de ui met de suiker en een beetje zout. Blijf bakken op een zacht vuurtje. Voeg na een paar minuten als het een beetje aan begint te zetten 2 eetlepels water toe en roer de aanzetsels goed los. Bak nu verder tot ze mooi donkerbruin en kleverig zijn. Zet opzij.
Smelt voor de kaassaus de boter in een pan en voeg daar de bloem aan toe. Roer tot de bloem gaar is. Dit kun je zien door het dunne laagje wat op de bodem van de pan gaat zitten. Voeg er nu in gedeeltes, al roerende, de bouillon aan toe. Kook dit even goed door. Voeg er nu 50 gram geraspte cheddar en 50 gram geraspte belegen kaas aan toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
Verhit de frituurpan of oven tot de aangegeven temperatuur in het recept.
Snijd de augurk in blokjes of schijfjes en de tomaat in partjes.
Bak de friet en warm de kaassaus en de uitjes nog even goed door.
Verdeel de friet over 4 borden en bestrooi naar wens met zout.
Verdeel over iedere portie friet een beetje sla met daarop een flinke lepel kaassaus. Bestrooi dit met de stukjes augurk en verdeel er de partjes tomaat over. Tot slot bestrooi je de loaded fries met kaassaus met de uitjes en de rest van de geraspte cheddar.
Tafel lekker !!