• Team
  • Adverteren
  • Abonneren
  • Contact
  • Privacy
dinsdag, september 26, 2023
  • Log in
  • Registreren
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
Lekker Tafelen
Home Recepten Hoofdgerecht Maaltijdsoep

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

door Elise de Haan
in Maaltijdsoep
0
2
Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen – Aardappels worden meestal, gekookt, gebakken, als puree of gefrituurd gegeten. Houd je van aardappels en houd je ook van een stevige maaltijdsoep, maak dan eens deze aardappelsoep van natuurlijk aardappel, met knolselderij en gebakken paddenstoelen. Een eenvoudige, dikke soep. Door het gebruik van knolselderij is het lekker winters gerecht en de paddenstoelen maken er een heerlijk gevulde soep van! De soep is helemaal vegetarisch. Als je toch wat vlees toe wilt voegen, bak dan wat gerookte spekblokjes of blokjes ham en voeg deze aan het eind van de bereiding aan de soep toe. Deze soep krijgt nog meer smaak als je even de moeite neemt om zelf een groentebouillon te trekken.

Aardappelsoep

Aardappelsoep; dat is smaak, ook voor een klein budget

Alles kan met aardappelsoep! Met een paar ingrediënten maak je al een soep. Van een simpele variant met prei, tot een luxe soep met paling.

Knolselderij

Knolselderij; Informatie en 15+ recepten

Hij verdient geen schoonheidsprijs, maar wat betreft de smaak scoort knolselderij hoog. En hij is heel gezond. Koken met knolselderij dus!

Aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen

Porties: 5 flinke kommen
Bereidingstijd: 40 minuten
Niveau: Makkelijk
Print recept

Ingrediënten voor dit recept

  • 500 gram aardappels, geschild en in blokjes
  • 500 gram knolselderij, geschild en in blokjes
  • 500 gram paddenstoelen naar keuze, in plakjes of reepjes
  • 3 uien, in grove stukken
  • 2 teentjes knoflook
  • 1500 ml groentebouillon
  • 3 flinke eetlepels crème fraîche
  • 10 blaadjes verse salie, in reepjes gesneden
  • 4 tl Worcestershire sauce
  • olie om te bakken
  • peper en zout

Bereidingswijze van dit recept

Extra nodig: staafmixer of blender

Zo maak je aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen:

Verhit wat olie in een grote pan en bak hierin de uien en knoflook glazig, maar laat deze niet bruin worden. Doe dan de aardappels, knolselderij en de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat 20 à 25 minuten koken, tot de aardappels en knolselderij gaar zijn.

Verhit ondertussen wat olie in een koekenpan en bak hierin de paddenstoelen met de salie gaar en bruin.

Voeg de crème fraîche aan de soep toe en pureer de soep in de blender of met de staafmixer. Breng op smaak met peper, zout en de Worcestershiresauce. Vind je de soep te dik, verdun deze dan met wat extra groentebouillon.

Roer de paddenstoelen (en het eventuele spek of de ham) door de soep en serveer. Wil je de aardappelsoep in de kommen garneren, houdt dan wat paddenstoelen achter en schep deze op de soep en strooi er wat fijn gesneden salie overheen.

Serveer de aardappelsoep met knolselderij en gebakken paddenstoelen direct.

Tafel lekker !!

DeelPin53Tweet

Gerelateerde Artikelen & Recepten

Oesterzwammen
Specials

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gegrilde champignons
Bijgerecht

Gegrilde champignons; een lekker bijgerechtje van de BBQ

Pasta met courgettesaus en champignons
Pastagerechten

Pasta met courgettesaus en champignons

Gevulde champignons met gehakt
Hapjes

Gevulde champignons met gehakt

Champignonpizza of Pizza Funghi met verse champignons
Pizza

Champignonpizza of Pizza Funghi – Echt vers!

jachtsaus
Saus

Jachtsaus

Knolselderij puree met paddenstoelen
Stamppot

Knolselderij puree met paddenstoelen

Zuurkoolovenschotel met gehakt en paddenstoelen
Ovenschotel

Zuurkoolovenschotel met gehakt en paddenstoelen

Reacties 2

  1. Trude says:
    3 jaar geleden

    Wat een heerlijke fluweelzachte soep. Ik ga dit vaker maken.

    Beantwoorden
    • Elise says:
      3 jaar geleden

      Hallo Trude,
      Wat leuk om te horen dat de soep zo in de smaak gevallen is.
      Dankjewel voor het compliment!

      Groetjes, Elise

      Beantwoorden

Leuk als je hier een reactie achterlaat Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Naam en mail worden bij ons intern geregistreerd om je reactie te kunnen koppelen. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.

Uitgelicht

Krieltjes
Specials

Krieltjes; veelzijdige, kleine aardappeltjes

Hou jij ook zo van krieltjes? Krieltjes zijn kleine aardappeltjes waarmee je veel meer kunt dan basic koken en bakken. Lekker om te variëren!

Check het recept of lees de info
Sucadelappen

Sucadelappen; minder vet dan riblappen

Oesterzwammen

Oesterzwammen; pak eens een duurzame paddenstoel!

Gebraden kip

Gebraden kip; Sharing food bij uitstek

Recept in de picture

Gehaktbrood met verse kruiden
Vleesgerechten

Gehaktbrood met verse kruiden

Een groot stuk vlees serveren, maar niet ingewikkeld? Een gehaktbrood met verse kruiden zet je zo op tafel, en mislukken kan bijna niet!

Check het recept of lees de info
pompoen ovenschotel

Pompoen ovenschotel

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Gevulde aardappelen met gorgonzola

Handige kooktips

zelf soezen maken
Bakken

Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Bijna niemand wil zelf soezen maken. Het lijkt veel werk en ze kunnen mislukken. Maar met dit recept en deze tips bak jij perfecte soezen.

Check het recept of lees de info
Een voorgerecht serveren

Een voorgerecht serveren; heel veel redenen om dat vaker te doen

Mosselen bewaren

Mosselen bewaren, Zo doe je dat het best

Zoek een lekker recept

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten

Lekker koken en bakken met verse ingrediënten:

  • Aardappels
  • Groenten
  • Fruit
  • Vlees
  • Vis
  • Kaas
  • Zuivel
  • Eieren

Reacties van onze lezers

  • Connie Derks op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Currysoep met courgette
  • Margo Gielkens op Currysoep met courgette
  • Evie op Gezonde, zachte, lichtbruine bolletjes met lijnzaad
  • Redactie op Gebakken appel op brood
  • Lidy Schalekamp op Gebakken appel op brood
  • J de Clerck op Gebakken appel op brood
  • Elise de Haan op Zwitserse aardappelschotel; met gevulde tomaten en Emmentaler
  • Connie Derks op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf
  • Hans op Zelf soezen maken; de lekkerste soezen bak je zelf

Abonneer op onze nieuwsbrief










  • Adverteren
  • Recepten
  • Verse ingrediënten
  • Kookschool
  • Wat eten we vandaag?

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Geen resultaten
Bekijk alle resultaten
  • Weekmenu
  • Recepten
    • Ontbijt
    • Lunch
    • Voorgerecht
    • Bijgerecht
    • Salade
    • Soep
    • Saus
      • Dressing
    • Hoofdgerecht
      • Ovenschotel
      • Pannenkoeken
      • Pastagerechten
      • Pizza
      • Quiche
      • Rijstgerechten
      • Curry
      • Spatzle
      • Stamppot
      • Stoofschotel
      • Visgerechten
      • Vleesgerechten
      • Wokken
    • Nagerecht
    • Hapjes
    • Drankjes
    • Bakken
      • Brood
      • Cake
      • Gebak
      • Hartig
      • High Tea recepten
      • Koekjes
      • Taart
  • Ingrediënten
    • Aardappelen
    • Groenten
    • Fruit
    • Vlees
    • Vis
    • Kaas
    • Zuivel
    • Eieren
  • Kookschool
  • Seizoenen
    • Voorjaar
    • Zomer
    • Herfst
    • Winter
  • Abonneren
  • Team
  • Contact
  • Log in
  • Schrijf in

© 2023 - Lekker Tafelen. All Rights Reserved. Hosted by Savvii

Welkom terug!

Inloggen

Wachtwoord vergeten? Schrijf in

Registreer op Lekker Tafelen

Vul onderstaande gegevens in om te registeren

*Bij registratie op onze website ga je akkoord met de opslag van jouw gegevens ten behoeve van je account. Deze gegevens worden nooit gedeeld met derden. Meer info.
Alle velden zijn verplicht Inloggen

Krijg je wachtwoord terug

Vul gebruikersnaam of mailadres in om je wachtwoord te resetten

Inloggen